Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hol hibáztam ha túlóra kapcsán...

Hol hibáztam ha túlóra kapcsán egy perc alatt kirúgattam magam mert ragaszkodtam a jogszabályokhoz és a jelenléti ívhez?

Figyelt kérdés

Új munkahelyem VOLT, melyről egy perc alatt kirúgattam magam a második napon.

Szóltak hogy túlóra lesz maradni kell. Mindezt műszak vége előtt 10 perccel. Mivel előző helyemről épp a fekete fizetetlen túlóra miatt jöttem el, elhatároztam itt még az elején megfogom a dolgot.

Mondtam hogy maradok túlórára természetesen ha és amennyiben azt a jogszabályoknak megfelelően előre írásban elrendelik erről kapok én is papírt valamint belekerül a túlóra a jelenléti ívbe és a munkalapra a műszakvezető aláírásával. Hebegtek habogtak hogy jó jó így lesz de most még nincs „épp” jelenléti ív... Mondtam erre semmi gond, majd ha lesz szóljanak és akkor onnantól mehet a túlóra.

Ledolgoztam a maradék 10 percemet és távozáskor behívott a főnök. Itt a pénzem a két napra nem kell jönni többet. Próbaidős voltam.

Egy perc alatt kirúgtak mert mertem azt mondani hogy tartsuk már be amit be kell tartani.

Most akkor érdemes nem birkának lenni????

2016. febr. 13. 09:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

#5 ja persze. A dolgozó meg gyorsan változtassa meg a délutáni programját, mert 1 baromnak nincs élete és a cégnek él. Gyerekért meg ki fog elmenni a suliba, ha a melósnak bent kell maradnia? A főnök elhozza talán, és vigyáz rá, míg a melós dolgozik?

Vicc!

2016. febr. 13. 13:39
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Te nem hibáztál.

Rabszolgákat keresnek. Keress olyan helyet ahol félig embernek néznek.

2016. febr. 13. 13:42
 13/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem te hibáztál. Hanem az a kb. 800 ezer nyomorult dolgozó, aki ilyenkor nem tapos veled együtt a mahagóni íróasztalra az acélbetétes bakanccsal, és elvégzi a fel nem vett dolgozók feladatát.
2016. febr. 13. 14:08
 14/23 A kérdező kommentje:

Azért azt gondoljuk végig.

Mi van ha a dolgozó némám belemegy a fekete dolgokba állását féltve kussol és tűr? Mit mondunk rá? Hülye birka meg is érdemli ha nem szól ha hagyja magát meg miért nem lép fel, miért nem csap az asztalra. Ugye?

És nézzük a másikat. Az olyat mint én aki szól aki odacsap aki nem hagyja magát, aki ismeri és alkalmazni is próbálná a jogait… azt meg kivágják 5 perc alatt.

Hát most akkor itt legyünk okosak!

2016. febr. 13. 14:28
 15/23 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nem mindenki olyan, mint te. Ha mindenki így tenne, akkor kikopnának ezek a rabszolgatartók, mert senkit nem találnának, aki dolgozzon nekik.
2016. febr. 13. 19:19
 16/23 anonim ***** válasza:

Nos, nálunk egy kicsit más a rendszer. Az embereink egy része készenlétben van és amikor készenlétet ad munkaidőn túl, akkor bármikor behívható. Mindig ki vannak fizetve, az más kérdés, hogy általában több a készenlétük és a túlórájuk is, mint amennyi törvényileg elfogadott, de mivel ki vannak fizetve nem panaszkodnak, sőt...

Nem keresnek túl jól, így érthető és nem is sajnálja tőlük senki. Na most én, mint a vezetőjük, ha bent maradok túlórázni sem érdekel senkit. Sosem fizetik ki, ezért csak is akkor maradok bent, ha nagyon nagyon muszáj. Nem tudom ez mennyire fair, de elfogadtam. Anno egy órával később mentem be mindig dolgozni, de maradtam este 6-7-ig, amíg nem végeztem mindennel. Egyszer behívott a főnököm magához és közölte, hogy a munkaidő 7 órakor kezdődik, legyek kedves ekkor megjelenni. A válaszom az volt, hogy rendben, nekem csak egyszer kell szólni, de akkor ugyanúgy, ahogy mások is, pontban 16:00-kor eldobok mindent és indulok haza. Azóta ez így is van.

2016. febr. 14. 00:38
 17/23 A kérdező kommentje:

"A válaszom az volt, hogy rendben, nekem csak egyszer kell szólni, de akkor ugyanúgy, ahogy mások is, pontban 16:00-kor eldobok mindent és indulok haza. "

Na ezt merted volna itt mondani!!

Azonnal mehettél volna abban a percben.

2016. febr. 14. 09:08
 18/23 anonim ***** válasza:

Keveritek a szezont a faxommal!

NEM kell előre jeleznie írásban és elég,ha az az napi munkaidő végéig beírják a jelenlétire!

Te nem tudod,hogy így tettek-e,vagy láttad a papírt a munkaidő utáni percekben?

Mellesleg,próbaidő alatt arcoskodni,az álmoskönyv szerint nem jó jel! :)

2016. febr. 15. 12:02
 19/23 A kérdező kommentje:

",vagy láttad a papírt a munkaidő utáni percekben? "

Én azt láttam hogy SEMMIFÉLE papír nincs...

Akkor ez így kielégítő magyarázat?

2016. febr. 15. 13:03
 20/23 A kérdező kommentje:

"NEM kell előre jeleznie írásban"

De újra csak: NE KEZDJUK ELŐLRŐL!!!!!!!!!!!!!!

KELL JELEZNI ÍRÁSBAN!!!!!

KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha és amennyiben én a dolgozó azt kérem adja írásba a rendkívüli munkavégzést akkor ÍRÁSBA KELL ADNI!!!!!!!!

Nincs kibúvó-elvileg nincs!!!!

Gyakorlatilag meg nem adnak semmit írásba hanem kirúgnak aztán kész, a jogszabályokkal meg kitörölhetem.

Hozzászólás???

2016. febr. 15. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!