Korrekt volt emlékeztetnem a főnökömet arra hogy az a fontosabb munkahely ahol többet keres az ember és ezt épp ő mondta? Hát most a másodállásban keresek többet akkor az a fontosabb nemde?
Életem története röviden hogy van két állásom, az egyik hivatalos bejelentett adott fizuval, a másik fekete mellékállás kevesebb pénzzel. Többx előfordult hogy időben ütközött volna a kettő és a főnök a maga hatalmas bölcsességével nyilatkoztat: az a fontosabb munkahely ahol többet keres az ember! És ha ütközés van a fontosabb hely a döntő.
Oké.
Csakhogy időközben másodállásom kinőtte magát, már nem fekete hanem szerződéses és már nem keresek kevesebbet ott hanem többet mint a „főállásban”.
Időben kevesebbet töltök a másodállásban még így is többet kapok.
És eljött az is hogy ütközött a kettő túlóra miatt. A főnök jött megint: az a fontosabb hely… Na mondom neki főnök úr szívemből szólt, ugyanis míg maga heti 5 napra ad 100-at, a másik helyen heti 2 délután + szombatra kapok 140-et. Annyit. Szóval maga mondta az a fontosabb ahol többet keresek, egyetértek, ott keresek többet megyek oda.
Hát úgy néz ki, most távoznom kell majd a „főállásból” mindezt tkp. azért mert merészeltem azt mondani a főnöknek hogy nem túlórázok nála szarért húgyért ha vár rám ez másik hely sokkal többért. És voltaképp ő maga is ezt mondta, hogy az a fontosabb… hát akkor most az a fontosabb vagy nem???
Mar hogyne lenne valasztasa a dolgozonak? Megtudja mi az abra, NEM MEGY ODA dolgozni, hanem meg akkor es ott kozli hogy ez szamara elfogadhatatlan, es jelentest tesz errol az adocsalo torvenyserto magatartasrol a hatosagoknak.
Na ez gerinces lenne.
Az, hogy sunyulunk, elfogadjuk a fekete szabalyokat amig nekunk is jo, aztan mikor mar nem, akkor hirtelen eszunkbejut hogy je ez nem torvenyes, az semmikepp se az.
" es jelentest tesz errol az adocsalo torvenyserto magatartasrol a hatosagoknak"
?? Jelentést tesz? És miről? HOgy a főnök azt mondta hoyg maradni kell túlórázni mégsincs róla papír? És azt hogy? Bizonyíték??? Micsoda? Hogy a főnök azt mondta... ne röhögtess... tanú, vagy bármi papír a kezemben erről? Semmi.
Akkor mégis mi alapján?
"hogy je ez nem torvenyes, az semmikepp se az."
De amit mondtam újra: ha a főnöknek a cégnek ezzel gondja van hát hajrá irány a bíróság irány a nav. Hajrá.
De az hogy már erőltetik a peren kívüliséget azt sejeteti hoyg még annál is több vaj van a fülük mögött mint én tudom.
Ki tudja ha lenne egy átfogó hatósági vizsgálat az én ügyemen túl még mi derülne ki!! Uyge uyge....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!