Korrekt volt emlékeztetnem a főnökömet arra hogy az a fontosabb munkahely ahol többet keres az ember és ezt épp ő mondta? Hát most a másodállásban keresek többet akkor az a fontosabb nemde?
Életem története röviden hogy van két állásom, az egyik hivatalos bejelentett adott fizuval, a másik fekete mellékállás kevesebb pénzzel. Többx előfordult hogy időben ütközött volna a kettő és a főnök a maga hatalmas bölcsességével nyilatkoztat: az a fontosabb munkahely ahol többet keres az ember! És ha ütközés van a fontosabb hely a döntő.
Oké.
Csakhogy időközben másodállásom kinőtte magát, már nem fekete hanem szerződéses és már nem keresek kevesebbet ott hanem többet mint a „főállásban”.
Időben kevesebbet töltök a másodállásban még így is többet kapok.
És eljött az is hogy ütközött a kettő túlóra miatt. A főnök jött megint: az a fontosabb hely… Na mondom neki főnök úr szívemből szólt, ugyanis míg maga heti 5 napra ad 100-at, a másik helyen heti 2 délután + szombatra kapok 140-et. Annyit. Szóval maga mondta az a fontosabb ahol többet keresek, egyetértek, ott keresek többet megyek oda.
Hát úgy néz ki, most távoznom kell majd a „főállásból” mindezt tkp. azért mert merészeltem azt mondani a főnöknek hogy nem túlórázok nála szarért húgyért ha vár rám ez másik hely sokkal többért. És voltaképp ő maga is ezt mondta, hogy az a fontosabb… hát akkor most az a fontosabb vagy nem???
"Az ő szempontjai is teljesen érthetők. "
Az ő szempontjai? Összefoglalom feketén dolgoztani lehetőleg hogy semmi járulékot se kelljen fizetni hogy semmi admin terher ne legyen és persze a dolgozó se tudjon fellépni később, hiszen a fekete munka sehol se szerepel így bizonyítani se lehet semmit később.
És ugye a dolgozó addig jó míg befogja a pofáját és dolgozik ahogy a cégnek megfelelő mihelyt a dolgozó saját érdeke kerülne elő és még ennek hangot is merészelne adni: hát úgy már nem kell.
Jól összefoglaltam a szempontjait?
Mivel ő a munkáltató mindig joga van eldönteni, megválogatni, hogy ő kivel akar dolgozni.
Ha ez ilyen rossz hely, akkor miért nem mentél már el?
"Ha ez ilyen rossz hely, akkor miért nem mentél már el?
"
Ezt komolyan kérded:??
Ezért: mert 100+140 több mint 0 + 140.
Ezért nem.
De persze ha döntenem kell hogy marad a 100 és bukik a 140 miatt akkor nem kérdés hogy bukjon a 100 és maradjon a 140. Nem kérdés.
De majd a főnök úr ezt a bíróságon kifejti hogy is volt ez.
Lévén hogy a barma még a felmondási szabályokat se tartotta be (ld felmondási idő) így tálcán kínálja nekem a fejét.
" megválogatni, hogy ő kivel akar dolgozni. "
Így van. és ha nem kell egy dolgozó el lehet küldeni. A jogszabályi keretek betartásával.
Node ha feketen dolgoztal akkor te ugyanugy bunos vagy adocsalasban, szoval kar most jogaszkodni...
Addig persze jo volt a zsebbe feketen amig kaptad, aztan ha mar nem kellesz, akkor rogton jelentsuk fel a fonokot ugye?
De utalom az ilyen tetu munkavallalokat.
"De utalom az ilyen tetu munkavallalokat.
"
??? Te barom.
Hadd kérdezzem meg, egy átlag "tetű" munkavállalónak akinek kell(ett!!) az állása milyen lehetősége volt azon klívül hogy belemegy a fekete túlórába? Hm? Magyraázd már el kérlek mit tehettem volna 1 éve mint a céghez frissen bekerült dolgozó amikor közlik hogy túlóra van, csinálod csinálod, nem csinálod próbaidős vagy szevasz nem is kell többet jönni?
Hm??????
Mert ne állítsunk be úgy a dolgot hogy a dolgozó önként és dalolva fogadja el a feketemunkát. Nem. A dolgozó fogcsikorgatva fogadja el, a cég meg lenyomja a dolgozó torkán tudván hogy a dolgozó semmit se tud tenni mert kell az állás és ha megszólal repül.
Így voltam én is egy darabig. Most olyan helyzetben vagyok hogy merhettem nemet mondani a fekete túlórára-ki is rúgtak még aznap!!
"bunos vagy adocsalasban"
Semmi gond, a cégnek ha nem tetszik majd ő is NAV eljárást kezdeményezhet ellenem. Hajrá.
persze ezt soha az életben nem fogja megtenni mert ő is vastagon sáros benne, így inkább mindkét fél hallgta erről.
De hajrá! Ugyanúgy bűnös vagyok? Oké. Irány a bíróság!
Képzeljük el a szitut! Tisztelt Bíróság! Tisztel NAV! Jelenteném KOvács Pista (volt) dolgozómat aki a tőlem havi szinten fekete túlórákért kapott zsebbe fizetett pénzt nem tüntette fel az adóbevallásában....
No comment.
De újra: hajrá!
"A fönök köcsög, te helikopter"
Semmi gond, most már a bíróságon fog kiderülni ki is a helikopter.
De tekintve hogy azóta a volt főnök már peren kívüli megegyezést emlegetett a telefonban így talán ő is sejt valamit, nemde?
Talán mégse vagyok akkora hülye? Tán sejti hogy ha per lesz az biztos bukta neki és inkább peren kívüli egyezkedne? Nem érdekes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!