Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Korrekt volt emlékeztetnem a...

Korrekt volt emlékeztetnem a főnökömet arra hogy az a fontosabb munkahely ahol többet keres az ember és ezt épp ő mondta? Hát most a másodállásban keresek többet akkor az a fontosabb nemde?

Figyelt kérdés

Életem története röviden hogy van két állásom, az egyik hivatalos bejelentett adott fizuval, a másik fekete mellékállás kevesebb pénzzel. Többx előfordult hogy időben ütközött volna a kettő és a főnök a maga hatalmas bölcsességével nyilatkoztat: az a fontosabb munkahely ahol többet keres az ember! És ha ütközés van a fontosabb hely a döntő.

Oké.

Csakhogy időközben másodállásom kinőtte magát, már nem fekete hanem szerződéses és már nem keresek kevesebbet ott hanem többet mint a „főállásban”.

Időben kevesebbet töltök a másodállásban még így is többet kapok.

És eljött az is hogy ütközött a kettő túlóra miatt. A főnök jött megint: az a fontosabb hely… Na mondom neki főnök úr szívemből szólt, ugyanis míg maga heti 5 napra ad 100-at, a másik helyen heti 2 délután + szombatra kapok 140-et. Annyit. Szóval maga mondta az a fontosabb ahol többet keresek, egyetértek, ott keresek többet megyek oda.

Hát úgy néz ki, most távoznom kell majd a „főállásból” mindezt tkp. azért mert merészeltem azt mondani a főnöknek hogy nem túlórázok nála szarért húgyért ha vár rám ez másik hely sokkal többért. És voltaképp ő maga is ezt mondta, hogy az a fontosabb… hát akkor most az a fontosabb vagy nem???

2016. febr. 1. 08:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"Az ő szempontjai is teljesen érthetők. "

Az ő szempontjai? Összefoglalom feketén dolgoztani lehetőleg hogy semmi járulékot se kelljen fizetni hogy semmi admin terher ne legyen és persze a dolgozó se tudjon fellépni később, hiszen a fekete munka sehol se szerepel így bizonyítani se lehet semmit később.

És ugye a dolgozó addig jó míg befogja a pofáját és dolgozik ahogy a cégnek megfelelő mihelyt a dolgozó saját érdeke kerülne elő és még ennek hangot is merészelne adni: hát úgy már nem kell.

Jól összefoglaltam a szempontjait?

2016. febr. 1. 12:01
 12/23 anonim ***** válasza:

Mivel ő a munkáltató mindig joga van eldönteni, megválogatni, hogy ő kivel akar dolgozni.

Ha ez ilyen rossz hely, akkor miért nem mentél már el?

2016. febr. 1. 12:03
 13/23 A kérdező kommentje:

"Ha ez ilyen rossz hely, akkor miért nem mentél már el?

"

Ezt komolyan kérded:??

Ezért: mert 100+140 több mint 0 + 140.

Ezért nem.

2016. febr. 1. 12:04
 14/23 A kérdező kommentje:

De persze ha döntenem kell hogy marad a 100 és bukik a 140 miatt akkor nem kérdés hogy bukjon a 100 és maradjon a 140. Nem kérdés.

De majd a főnök úr ezt a bíróságon kifejti hogy is volt ez.

Lévén hogy a barma még a felmondási szabályokat se tartotta be (ld felmondási idő) így tálcán kínálja nekem a fejét.

2016. febr. 1. 12:06
 15/23 A kérdező kommentje:

" megválogatni, hogy ő kivel akar dolgozni. "

Így van. és ha nem kell egy dolgozó el lehet küldeni. A jogszabályi keretek betartásával.

2016. febr. 1. 12:07
 16/23 anonim ***** válasza:
48%

Node ha feketen dolgoztal akkor te ugyanugy bunos vagy adocsalasban, szoval kar most jogaszkodni...

Addig persze jo volt a zsebbe feketen amig kaptad, aztan ha mar nem kellesz, akkor rogton jelentsuk fel a fonokot ugye?

De utalom az ilyen tetu munkavallalokat.

2016. febr. 1. 15:54
 17/23 A kérdező kommentje:

"De utalom az ilyen tetu munkavallalokat.

"

??? Te barom.

Hadd kérdezzem meg, egy átlag "tetű" munkavállalónak akinek kell(ett!!) az állása milyen lehetősége volt azon klívül hogy belemegy a fekete túlórába? Hm? Magyraázd már el kérlek mit tehettem volna 1 éve mint a céghez frissen bekerült dolgozó amikor közlik hogy túlóra van, csinálod csinálod, nem csinálod próbaidős vagy szevasz nem is kell többet jönni?

Hm??????

Mert ne állítsunk be úgy a dolgot hogy a dolgozó önként és dalolva fogadja el a feketemunkát. Nem. A dolgozó fogcsikorgatva fogadja el, a cég meg lenyomja a dolgozó torkán tudván hogy a dolgozó semmit se tud tenni mert kell az állás és ha megszólal repül.

Így voltam én is egy darabig. Most olyan helyzetben vagyok hogy merhettem nemet mondani a fekete túlórára-ki is rúgtak még aznap!!

2016. febr. 1. 16:09
 18/23 A kérdező kommentje:

"bunos vagy adocsalasban"

Semmi gond, a cégnek ha nem tetszik majd ő is NAV eljárást kezdeményezhet ellenem. Hajrá.

persze ezt soha az életben nem fogja megtenni mert ő is vastagon sáros benne, így inkább mindkét fél hallgta erről.

De hajrá! Ugyanúgy bűnös vagyok? Oké. Irány a bíróság!

Képzeljük el a szitut! Tisztelt Bíróság! Tisztel NAV! Jelenteném KOvács Pista (volt) dolgozómat aki a tőlem havi szinten fekete túlórákért kapott zsebbe fizetett pénzt nem tüntette fel az adóbevallásában....

No comment.

De újra: hajrá!

2016. febr. 1. 16:17
 19/23 anonim ***** válasza:
Te miert tesztel fel kerdest, ha ugysem erdekel semmilyen a tiedtöl elterö velemeny? A fönök köcsög, te helikopter vagy, most jobb igy?
2016. febr. 1. 20:59
 20/23 A kérdező kommentje:

"A fönök köcsög, te helikopter"

Semmi gond, most már a bíróságon fog kiderülni ki is a helikopter.

De tekintve hogy azóta a volt főnök már peren kívüli megegyezést emlegetett a telefonban így talán ő is sejt valamit, nemde?

Talán mégse vagyok akkora hülye? Tán sejti hogy ha per lesz az biztos bukta neki és inkább peren kívüli egyezkedne? Nem érdekes?

2016. febr. 2. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!