Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi vesz rá valakit arra, hogy...

Mi vesz rá valakit arra, hogy bolti eladó legyen?

Figyelt kérdés

A fizikai munkásokat még meg is értem, mert azért minden nap alkothatnak valamit. De a bolti eladóskodásban hol marad az önmegvalósítás? Értem én, hogy a munka azért van, hogy pénzt keressen vele az ember, de én például nem lennék képes bolti eladó lenni, vagy csak akkor, ha már amúgy is mély depresszióban vagyok.

De akkor tuti nem beszélgetnék mosolyogva a boltban, eladóként.

Nem kötekedni akarok a kérdéssel, csak valaki fejtse ki nekem, hogy egy okosabb ember miért mehet el bolti eladónak :)

2016. jan. 29. 18:53
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
100%

"A fizikai munkásokat még meg is értem, mert azért minden nap alkothatnak valamit."

Hát szerintem még egy raktármunkásnak is elég kemény fizikai munkája van pedig nem alkot különösebben semmit hanem sorrol szedi és ugyanazt csomagolja 8 órán keresztül...

2016. jan. 29. 19:30
 12/25 Joe001 ***** válasza:
100%

Mi vesz rá valakit , hogy ilyen értelmetlen kérdést tegyen fel ?

De ha már ekkora butaságot kérdeztél , biztosan nem szegény családból származol , és meg van minden amit szeretnél .

Nos nézzük :

1 nem mindenki születik akkora tehetségnek , mint te , ezért kénytelen olyan munkát betölteni , ami épp adódik .

2 Ha esetleg ésszel meg is áldotta az ég , lehet hogy nincs pénzük a tovább tanulásra .

3. esetleg szereti ezt a "műfajt" :)

Neked is inkább kicsit gondolkodni kellene , mert lehet hogy az élet fogalmát egészen máshogy látod , ha látod egyáltalán , és nem egy vízióban lebegsz...

De holnap felteheted azt a kérdést , mért lesz valaki bányász , holnapután , mért lesz valaki utcaseprő , mért lesz valaki elmegyógyintézetben ápoló .... és így tovább ...

2016. jan. 29. 19:37
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

én diplomás szociális munkás vagyok, gyermekvédelemben dolgozom. Sajnos olyan szintű szélmalomharcot vívunk, nem jutunk szinte sosem egyről a kettőre, hogy nekem már megfordult a fejemben, mennyivel könnyebb lenne beüljek egy lidl pénztárba (diákként sokat pénztáraztam), ahol nem lehet hibázni, nem emberek jövője múlik egy-egy döntéseden, ahol ha letelik a nyolc óra és leveszed az egyenruhát, megszűnik a munka is, míg nálunk hívhat rendőrség, mentő, bárki kb. 0-24ben, hétvégén is. És nem 8-4ig tart a meló, mert rástresszelsz, otthon is ezen jár az agyad, mi lenne a legjobb megoldás, ha meglépsz valamit, utána azon, hogy ez volt-e a legjobb...

szóval én jelenleg szívesebben ülnék egy lidl pénztárban...

2016. jan. 29. 19:52
 14/25 anonim ***** válasza:
36%
Nem tudom egyébként, min kell megsértődni, semmi sértőt nem kérdezett, csak azt, hogy mi motiválja azt, aki eladónak megy.
2016. jan. 29. 20:03
 15/25 anonim ***** válasza:
57%

Öcsém, hogy nektek mindig támadnotok kell? Semmi sértőt nem kérdezett, de ti haraptok és karmoltok, mint a gimis korban....

Hogy válaszoljak is a kérdésre, azért, mert:

1. Nincs más végzettsége

2. Sok olyan állás van, aminek a pozíciójára ezer és egy ember jelentkezik folyamatosan, így marad ez.

3. Bolti eladók kellenek.

4. Vagy a házastárs fizetése mellett jól jön egy kis plusz pénz.

2016. jan. 29. 20:41
 16/25 anonim ***** válasza:

Én jelenleg eladó vagyok egy hipermarketben diákként.

Azért választottam ezt a munkát, hogy a tanulmányaimat fedezni tudjam. Emellett

-nincs olyan jó kondim, hogy nyáron pl. címerezéssel elég pénzt összeszedjek egész évre,

-a családom nem tud támogatni

-ez a munka egész évben elérhető (ellentétben a szezonális munkákkal) és kiszámítható (korrepetálás, gyerekfelvigyázás lehetősége kérdéses)

-ezzel fenntarthatom magam

-ezt a munkát maradéktalan és hibátlanul el tudom végezni

Amúgy meg nekem is vannak rossz napjaim, néha a suli meg egyebek miatt, de többnyire pont azok miatt a vásárlók miatt, akik lenéznek, hogy "Jó napot kívánok!" helyett "Egy szatyrot adjá'"-val köszönnek, vagy meg akarják magyarázni hogyan működik a pénztárgép (amivel már 2 éve dolgozom).

A vásárlók másik része pedig az, akik miatt szép ez a munka. :)

Megdicsérnek hogy szép vagyok, kedves vagyok, udvariasak, volt vásárlóm, aki még csokit is vett nekem. ;) Idősek és fiatalok, még kisgyerekek is nagyon könnyen fel tudják dobni egy eladó napját. A minap egy 4-5 éves kislány azt mondta nekem, hogy "Te nagyon szép néni vagy". :)

Van olyan kollégám, aki csak azért csinálja, mert dolgozni akar addig, amíg nem talál jobb munkát, vagy nem lesz szakmája, van aki pedig imádja, hogy minden nap emberekkel találkozik.

Végül, hogy félreértések ne essenek, nem buta ember az eladó (nem ment egyetemre, főiskolára, akkor biztos az övé lenne az üzlet, nem csak ott dolgozna, stb.), gyakran csak nem akar továbbtanulni, mert nem érdekli. Több tucat számkódot, árat, szabályt (ami az üzletre vonatkozik) tart fejben, egész nap pénzzel dolgozik, és nem csak elvesz-visszaad, hanem kasszazárást is csinál, és akkor százezrekkel dolgozik, nem 10-20 forinttal.

2016. jan. 29. 21:09
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én sokáig voltam könyvesbolti eladó, és imádtam.
2016. jan. 29. 22:06
 18/25 Kata-Kata ***** válasza:
93%
Nagyon régen volt, immár 40 éve, amikor 14 évesen úgy döntöttem eladó szeretnék lenni. Nem tudtam elképzelni, magam egy irodában ülve, vagy Stb. Mindig is szerettem emberekkel foglalkozni. Én ruházati eladó vagyok. Vidéki kisboltban tanultam a szakmát. Olyan mesterem volt, akire ennyi év után is csak hálával tudok gondolni. Megtanított mindenre, amitől lesz jó egy eladó. Hogyan viselkedj, magyarázz, segítsd a vevőt és szolgáld, mert abból élsz, amit neki eladsz. Jó érzés volt, hogy egy idő után voltak törzsvásárlóim, akik azt szerették, ha én szolgálom ki őket. Nem is voltam tisztába azzal, hogy nem mindenki ilyen a vevőkkel, mint én. Aztán az élet úgy hozta, hogy egy nagyváros áruházába kerültem. Itt nem voltak hozzászokva a vevők ahhoz, ahogy én szolgálok ki. Rengeteg hála és sok-sok borravaló volt a jutalmam. Ma már nem a kereskedelemben, dolgozom, de ennek csak anyagi okai voltak, mert annyi pénzből, amit ma is fizetnek egy eladónak nem tudnám egyedül nevelni a fiam. Ma már én vagyok hálás egy-egy kedves eladónak, sajnos egyre kevesebb ilyennel találkozom:(
2016. jan. 29. 23:48
 19/25 anonim ***** válasza:
94%
Mert szeret emberekkel foglalkozni
2016. jan. 30. 07:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt a kérdést nem csak bolti eladóknak lehet feltenni, van olyan munka, amelyiknél sokkal érdekesebb lehet a válasz:

Pl. mi vesz rá valakit arra, hogy

- boncmester

- idősgondozó (azok akik etetik, fürdetik, pelenkázzák az öregeket)

- kukás (nem a sofőr, hanem aki emelgeti a kukákat!)

- az a laboratóriumi dolgozó, aki a széklet - és vizeletmintákat vizsgálja

Na, ezekre ki tud válaszolni???

2016. jan. 30. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!