Miért nem lehet a munkahelyen nyugodtan ebédelni? Titeket nem szoktak mások zavarni?
A munkahelyem egy ipari parkban van, ahol a közelben nincs étterem, így vagy rendelek vagy otthonról viszek és az étkezőben eszem meg. Direkt fél 11-kor megyek ebédelni mindig, mert akkor még nincsenek olyan sokan, viszont nagyon zavar, hogy a kollégák nem tudnak csendben enni. Persze egymással nyugodtan beszélgetnek, de én szeretek csendben, az ételre koncentrálva enni, kifejezetten zavar, ha evés közben beszélnem kell. Ennek ellenére legtöbbször mindig hozzám szólnak vagy jönnek, hogy "ne egyek egyedül". Itthon sem szeretek evés közben beszélni, pláne nem a munkahelyen főleg pletykákról csak hogy ne legyen csend.
Az irodánktól az ebédlő egy hosszú folyosónyira van, mégis tisztán lehet hallani ahogy délben megtelik és ebéd közben mindenki összevissza vihog.
Titeket nem zavarnak az ilyen dolgok?
Igazából mikor elkezdtem ott dolgozni én sem akartam ebédszünetet tartani. :) Kérdeztem, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy nem tartok ebédszünetet, így nem dolgozom le, mivel hogy nincs a közelben étterem, inkább elmegyek 4-kor és beugrom valahova kajálni. Teljesen elszörnyedt aki hallotta, hogy ilyet nem lehet, muszáj enni, ha nem tudom kitölteni az ebédszünetet akkor csak kapjak be pár falatot.
Találkoztam már olyan kollégával is ebéd közben, akivel szintén nem volt kedvem beszélgetni ebéd közben ezért max. rámosolyogtam vagy egy-két szóval válaszoltam, majd elkezdte a kajámat "boncolgatni és elemezni", hogy miből áll. Épp szendvicset ettem aznap, mert előző nap olyan kaja volt itthon, amit nehéz szállítani, így azt nem akartam vinni. Azt kellett hallgatnom, hogy hogy vagyok képes szendvicset enni, mert az mennyire egészségtelen, ő sosem enné meg. :)
És nagy fejhallgatóval szoktam zenét hallgatni a szünetemben, és általában még olvasok is mellé, és akkor is odaülnek mellém vagy velem szembe, hogy "legyen társaságom", és beszélnek is hozzám. Szóval én tökéletesen megértem a kérdezőt.
A szünet lényege a kikapcsolódás lenne, legalább arra húsz percre (nekünk annyi jár).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!