Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hol tud utána nézni egy főnök...

Hol tud utána nézni egy főnök az érettséginek vagy a diplomának?

Figyelt kérdés
Hol van erre hivatalos út, mert elvileg az adott iskola nem adhatja ki az adataidat.Kitől lehet megkérdezni?
2016. jan. 9. 19:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
Igaza van az utolsónak,tényleg nem vagy egyértelmű,ködösítesz. Ird le mi a bajod akkor várhatsz normális válaszokat
2016. jan. 9. 20:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Négy új adat került 2016-tól a munkáltatók bejelentésébe: kötelesek lesznek a dolgozó végzettségét, szakképzettségét, szakképesítését, továbbá az ezt igazoló okiratot kibocsátó intézmény nevét és az okiratszámát is feltüntetni - írja sajtóközleményben a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Pedig az adatok a minisztériumoknál és az Oktatási Hivatalnál rendelkezésre állnak, ""

Ollóztam egy cikkből. Gondolom, megvan határozva, kinek adnak felvilágosítást a keresett bizonyítvány valódiságáról.

2016. jan. 9. 21:11
 13/14 anonim ***** válasza:
74%
Ezt egy tanár ismerősödtől kérdezd meg (gondolom van)hátha utána tud nézni,hogy az ilyesmi milyen úton-módon derithető ki. Ha létezik is vm nyilvántartás,nem biztos hogy hozzáférhető bárki számára. Ja és szerintem, hogy bárki bármit barhol fel tud mutatni az kicsit erős. Úgyhogy szerintem először tudakozodj tanár-berkekben. De egyszóval válaszolva a kérdésre szerintem hivatalosan sehol.
2016. jan. 9. 21:28
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

1.) Januártól kötelező leadni az intézmény nevét, a végzettség adatait, innentől kezdve már ott kiderülhet, hogy hopp, ilyen nincs.

2.) Amúgy úgy szokták (nálunk is), hogy írnak (vagy telefonálnak) az adott intézménynek, hogy az X. számú Y névre szóló Z végzettségű papír megfelel-e a valóságnak. Erre annyit válaszolnak, hogy igen/nem. (Többet nem is mondhatnak, de nem is kell.)

Személyiségi jognak semmi köze ehhez, pont azért kell megmutatni ezeket, hogy ellenőrizhessék (illetve most már beküldhessék). Pont, ahogy a többi személyes adatod is megadod, pedig azokat sem kérhetné el tőled pl. a boltos.

És hogy mi van ha hazudtál?

Először is kirúgnak, és a megfelelő passzus alapján büntetőeljárást indítanak ellened. Lehet, hamis okirattal visszaélés, csalás, okirathamisítás, illetve a cég akár anyagi kártérítést is követelhet tőled (pl. emiatt újra kell embert keresni, és kiesett X. hónap) az államtól kapható büntetésen túl.

Plusz ugrik az erkölcsi bizonyítvány.

2016. jan. 10. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!