Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi lennél szívesebben, festőmű...

Mi lennél szívesebben, festőművész vagy orvos?

Figyelt kérdés
Pénztől függetlenül.
2016. jan. 1. 16:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én kíváncsi lennék a nemek megoszlására is. Szerintem a lányok többsége inkább festőművész.

Én orvos lennék mert meg akarom menteni az embereket.

25f

2016. jan. 1. 17:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Festőművész, mert alapból művészlélek vagyok, szeretném is, ha tudnék festeni, de sose volt türelmem megtanulni.

Lány vagyok.

2016. jan. 1. 18:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Én királylány.
2016. jan. 1. 18:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Úgy látom némely válaszból, hogy a festőművész szakma az orvossal szemben könnyű, felelősséget nem kívánó szórakozásnak tűnik. :) Pedig a tehetséges hobbifestő és a festőművész között ez a nagy különbség: a művész felelősséget vállal, nem festeget, hanem Fest.

Van egy mondás, miszerint "szavakkal több embert öltek meg, mint fegyverekkel". A festőművész tudja, hogy a szavakhoz hasonlóan ecsettel is lehet ölni, akárcsak megmenteni az embereket. A művész is orvos, csupán nem a test orvosa, és nem a tudomány módszertanával gyógyít, hanem magas szintű nonverbális nyelven szólítja meg az embert, feljebb emeli, létrát állít neki. Aztán az ember már eldönti, hogy meg is akar-e gyógyulni, és lelkiismeretesen végigcsinálja az orvos által felírt kúrát; meg akarja ismerni a művészetet, ezért nem csak gyönyörködik a képekben, hanem megpróbálja befogadni, és megérteni általa olyan folyamatokat, amelyek a saját életében is jelen voltak, csak nem tudatosultak benne.

A két szakmában sok az analógia, jóllehet az orvosra sokkal nagyobb külső nyomás nehezedik, ha hibázik, felelősségre vonják, meghurcolják. A festőművész magát vonja felelősségre, rajta a belső nyomás nagyobb.

Amúgy 31F, és festőművész lennék szívesebben, ez áll hozzám közel. Viszont nagyra becsülöm az orvosokat, pláne, hogy úgy érzem, túlságosan meg van kötve a kezük, kevesen vannak és kevés idejük jut egy-egy betegre, úgy kell hely állniuk, hogy alig számíthatnak a pozitív visszajelzésre.

2016. jan. 1. 18:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Orvos. Mint a szüleim.

Ui.: Lány vagyok.

2016. jan. 1. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!