Mi lennél szívesebben, festőművész vagy orvos?
Én kíváncsi lennék a nemek megoszlására is. Szerintem a lányok többsége inkább festőművész.
Én orvos lennék mert meg akarom menteni az embereket.
25f
Festőművész, mert alapból művészlélek vagyok, szeretném is, ha tudnék festeni, de sose volt türelmem megtanulni.
Lány vagyok.
Úgy látom némely válaszból, hogy a festőművész szakma az orvossal szemben könnyű, felelősséget nem kívánó szórakozásnak tűnik. :) Pedig a tehetséges hobbifestő és a festőművész között ez a nagy különbség: a művész felelősséget vállal, nem festeget, hanem Fest.
Van egy mondás, miszerint "szavakkal több embert öltek meg, mint fegyverekkel". A festőművész tudja, hogy a szavakhoz hasonlóan ecsettel is lehet ölni, akárcsak megmenteni az embereket. A művész is orvos, csupán nem a test orvosa, és nem a tudomány módszertanával gyógyít, hanem magas szintű nonverbális nyelven szólítja meg az embert, feljebb emeli, létrát állít neki. Aztán az ember már eldönti, hogy meg is akar-e gyógyulni, és lelkiismeretesen végigcsinálja az orvos által felírt kúrát; meg akarja ismerni a művészetet, ezért nem csak gyönyörködik a képekben, hanem megpróbálja befogadni, és megérteni általa olyan folyamatokat, amelyek a saját életében is jelen voltak, csak nem tudatosultak benne.
A két szakmában sok az analógia, jóllehet az orvosra sokkal nagyobb külső nyomás nehezedik, ha hibázik, felelősségre vonják, meghurcolják. A festőművész magát vonja felelősségre, rajta a belső nyomás nagyobb.
Amúgy 31F, és festőművész lennék szívesebben, ez áll hozzám közel. Viszont nagyra becsülöm az orvosokat, pláne, hogy úgy érzem, túlságosan meg van kötve a kezük, kevesen vannak és kevés idejük jut egy-egy betegre, úgy kell hely állniuk, hogy alig számíthatnak a pozitív visszajelzésre.
Orvos. Mint a szüleim.
Ui.: Lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!