Állásinterjúra kisminkeljem magam, ha amúgy soha nem sminkelek?
Figyelt kérdés
26 éves nő vagyok, egy nagy multihoz megyek állásinterjúra. Nem vagyok csúnya, és normálisan öltözködöm (állásinterjúra is elegánsan ki fogok öltözni), de soha nem sminkelek. Amúgy nem csúnya a bőröm, csak smink nélkül kissé "unalmas" az arcom.
Ez jelenthet valamit állásinterjún? Mennyire nézik ezt a fajta igényességet egy fiatal nőnél?
Amúgy olyan pozícióra jelentkeztem, ahol nem kellene engem "mutogatni",szóval nem ügyfelekkel dolgoznék együtt, háttérmunkát végeznék a többi munkatárssal kooperációban.
2015. dec. 17. 09:40
11/15 anonim válasza:
5. Azert szepen vagyunk, h egy 25 evesnek mar csak a boltig jo a sajat bore, mashova nem eleg "sugarzo" ...
12/15 anonim válasza:
Nem szükséges.
Nagyon hülyék kell legyenek ahhoz, hogy a smink hiánya miatt ne vegyenek fel, ha amúgy felvennének.
13/15 anonim válasza:
én 38 vagyok egy éve váltottam munkát, 1,5 hónap és 10 interjú után 3 ajánlatom volt, egyetlen egy alkalommal sem volt rajtam smink, sőt volt olyan hely, ahol farmerban voltam (leöntöttem kávéval a nadrágom melóban, nem volt idő hazamenni) - és nem betanított munkás vagyok, hanem mérnök
14/15 anonim válasza:
Nemrég épp ezen a témán gondolkodtam, mert szerintem kicsit túlzás, amit a nőknek javasolnak a Hr portálokon, legalábbis néha kicsit megmosolygom, hogy a leírtakat komolyan gondolják -e. Elég sok állásinterjún voltam, és a tapasztalataim vegyesek, de úgy vettem észre, hogy a kevesebb általában több. Például, ha teljesen kisminkeltem magam (ami nálam csak azt jelenti, hogy korrektor, szem és száj kifestve), akkor a férfi vezetők sokkal kevésbé vettek "komolyan", mint amikor csak a szememet hangsúlyoztam. De a női vezetők esetében is hasonló volt a helyzet, sőt legtöbbször (a sztereotìpiák ellenére), vezető pozìcióban lévő hölgyek nem is viselnek sminket illetve csak a szemüket emelik ki (egyszer a rúzst inkább le is töröltem gyorsan, pont utóbbi miatt, pedig nem volt vörös). Úgyhogy az én tapasztalataim szerint a szemünket érdemes kicsit hangsúlyoznunk, ha sminkről van szó, már csak azért is, mert akkor biztosan tartja velünk az interjúztató a szemkontaktust. Valamint nem árt egy egyszerű, de nagyszerű hajviselet, amit otthon is el tudunk készìteni. Fontos még az ápolt megjelenés és az összeszedettség. Szóval, ha nem szeretnél, akkor nem muszáj, mert remekül mellé lehet vele fogni, és a legtöbb munka esetében nem azt figyelik, mennyire vagy, vagy nem vagy kisminkelve. Én sueretem a szemem kicsit kihangsúlyozni, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!