Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fura, ha nem bánt, hogy lenéznek?

Fura, ha nem bánt, hogy lenéznek?

Figyelt kérdés

Külföldön vagyok vendèglátós. A kolléganöim ki nem állják a fönöknömwt valamièrt. Nekem semmi bajom vele, egész korrekt nö.

Mi takarítjuk a boltot, és amióta észrevették, nagyon szèpen dolgozom, mindig én vagyok délutános, és én takarítok. A kolléganöm szerint ez megalázó, ahogy az is, amit a fönöknö mondott rólam. Hogy engem azért tartanak, hogy takarítsak.

Nem érzem megalázónak, hisz valakinek azt is kell, illetve mit akarjak 21 évesen egy èrettségivel egy idegen országban?

Nem szeretnék egész életemben vendéglátózni, de ha egyszer nem születtem magas körökbe, akkor kénytelen leszek felküzdeni magam. Már annak is örülök, hogy egyàtalán van munkám, és teszek rá, mi játszódik le a fönöknöm fejèben, amíg velem emberi hangon beszél.

Amugy ha beszèlünk, kedves velem, egyszer mondta, hogy reméli, egyetemre megyek majd, mert túl sok lehetösèg van bennem ahhoz, hogy a pultban èljem le az életem.

Amugy, hogy lenéz, ha szemtöl szembe nem is érezteti, mintegy logikus, hiszen az övé a cég, ès az alkalmazottja vagyok, nem egy barátnöje, hogy kedveljen. Hasznom kb mint egy felmosórongynak, annyi különbséggel, hogy velem el lehet beszèlgetni, ha igényt tart rá.

Valóban én gondolom rosszul?

2015. nov. 9. 17:15
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, orosz menüs telefonon nincsen hosszú ö/ü
2015. nov. 9. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:

A főnöködnőd kicsit kétszínűnek tűnik,mást mond neked,és mást a hátad mögött.

Lehet mással is ezt teszi,nem véletlenül nem szeretik a kollégáid...

Attól még,hogy ő a tulaj,nem kellene egyetlen alkalmazottat sem lenéznie, ez nem vall egészséges emberi gondolkodásra.

Nem mindenki alá tesz céget apu és anyu.

Az ambícióid dícsérendőek,ne is add alább!

Tessék elkezdeni,elvégezni azt az egyetemet,amint lesz rá lehetőséged!:)

2015. nov. 9. 19:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Arra nem lehet ráció, hogy a kollégáid kombinálnak, mert te jól kijössz a főnökkel?

Nehezen hihető, hogy valaki ennyire durván kétszínű legyen. Neked azt mondja, hogy sok lehetőség van benned, ki kellene használnod, nekik meg azt, hogy "felmosórongynak" tartanak? Szerintem ez azért durva ellentét, vagy nagyon rossz napja lehetett.

Nem baj, ha nem érzed magad rosszul emiatt, sőt... Ne is érezd! Örülj annak, hogy megvannak elégedve a munkáddal!

2015. nov. 10. 19:52
 4/4 anonim ***** válasza:

szerintem is így kéne hozzáállni akármihez(vagyis úgy fogalmaznék, hogy akkor vagy a toppon, ha jól érzed magad a munkád közben).

én inkább arra tippelnék, így a kollégáid leírásából, hogy ők azok a tipikus "úri"munkások, akik természetesen sokkal többre tartják magukat, mint amit valójában érnek, és fura számukra az, hogy egy munkahelyen dolgozni kéne(magyarul büdös nekik a munka), mert nekik már minimum középvezetőnek kéne lenniük, és akkor nem cselédként bánnának velük, meg ilyenek.

te tisztában vagy azzal, hogy jelen pillanatban erre vagy képes, és nem pattogsz állandóan felháborodva, hogy ez a főnök mi mindent kér tőled, hanem tudod, hogy pont ezért hívják munkahelynek, mert dolgozni kell.

legalábbis én kb. ezt vettem le a dologból.

de mind1 is, az a lényeg, hogyha az ember szereti azt, amit csinál, akkor nem fog belefásulni, lelkileg tönkremenni a munka miatt, és így valóban, sokkal több esélyed lesz arra, hogy fejlődj, és később elhatározd, hogy továbbtanulj.

2015. nov. 13. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!