Miért van az, hogyha az emberek meghallják, hogy orvosira járok, már lenéznek?
Sziasztok!
Elsőéves lány vagyok, idén kezdtem az orvosit. A családomban senki sem orvos, de én mindig is az akartam lenni. Végülis most a fogorvosi pálya mellett döntöttem. Már számtalan baráti kapcsolatom szakadt meg azért, mert azt mondták, hogy mióta oda járok, nincs időm, és ezt ők nem tudták tolerálni. Én még próbáltam keresni velük a kapcsolatot, de a vége az lett, hogy elküldtek a fenébe... Azóta persze vannak barátaim az egyetemről is, jó, hogy megértjük egymás problémáit. Van barátom, ő nem jár egyetemre, de nagyon szeretjük egymást. Ha elmegyünk együtt valahova, akkor viszont sokszor csúnyán néznek rám. Pl. az egyik barátjának a csaja, anélkül, hogy engem ismerne, beszólt nekem, hogy én biztosan milyen beképelt vagyok, mert orvosira járok, mert minden orvosira járó ember beképzelt, és hogy miért vagyok ott a baráti társaságukkal, azért mentem oda, hogy hallgassam a dicséreteket, meg semmi keresnivalóm ott. A barátom megvédett persze, de nem ez az első eset, hogy hasonló szép dolgokat vágnak a fejemhez. Már nem merem senkinek említeni, hogy orvosira járok, mert egyből jön ez. Miért? Nem hiszem, hogy beképzelt vagyok. Van egy álmom, már nagyon régóta, és rengeteget dolgozok azért, hogy valóra váljon, de nem nézek le senki olyat, aki mondjuk nem jár egyetemre, mást tanul, más érdekli, mindenki másban jó. Én meg ebben.
1
a gépészek nagy nullák. :D
kérdező:
figyelj az ilyenekből csak az irigység beszél
le kell őket szarni.
Valószínűleg azoknak a legnagyobb a szája, akiknek nincs elég önbizalma és nem vették fel őket orvosira, hiába szerették volna, vagy ennyi a szellemi kapacitásuk...ezekre az emberekre pedig nem érdemes hallgatni, mert a saját bizonytalanságukból és hülyeségükből fakadóan "fújolnak".
Sajnos tényleg vannak beképzelt orvosok/orvostanhallgatók és az emberek szeretnek általánosítani, és még a fáradságot sem veszik, hogy megismerjenek, mivel könnyebb elkönyvelni magukban, hogy te is ugyanilyen vagy.
Ne foglalkozz velük! Ha a barátaid csak amiatt pártoltak el tőled, mert nincs elég időd, akkor nem vesztettél sokat, mivel ezek nem igazi barátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!