Kemény fizikai munkások tönkremennek testileg 40-50 éves korukra?
Tudnátok nekem mondani kemény fizikai munkákat? pl:kőműves,stb..
Akik ilyen szakmában dolgoznak,azok testileg hamar tönkremennek?
Én egyetem előtt dolgoztam fizikai melót ahol rohadt nehéz ládákat kellett emelgetni napi 8 órában,nagyon kifáradtam a műszak végére.Akkor mondjuk,hogy bírná ezt egy 50 éves pasas? Pedig nem vagyok egy nyüzüge alkat.
Ezért is volnék kíváncsi,hogy aki mondjuk 40-50 éves az,hogy bírja fizikailag a kemény melót.
Alkat kérdése is. Én pl. nem vagyok alkalmas fizikai munkára. Már belehaltam volna. Csináltam alkalmi munkába. Mások 5-6 napot mentek egy héten én kettőnél többet nem bírtam, így is alig vonszoltam magam. A fodrásznőmet kérdeztem, hogy bírja. Azt mondta, mindig erősebb volt, mint a nővére. A nehéz munkákat ő előbb csinálta meg, mint a nála idősebb. Sportolok, valamennyit nőtt az állóképességem, de így is rossz.
Hamar tönkremennek. A test is bizonyos mértékig olyan, mint egy gép. Nem mindegy hogy veszel fel egy tárgyat. Leguggolsz és egyenes háttal felemeled, vagy lehajolsz érte. Ha rosszul használod a tested -és a fizikai munkások nagy része nem csak rosszul használja, de még plusz teher is kerül rá- akkor természetes, hogy gyorsabban romlik.
Pontosam amit az előző válaszoló írt. A második részre gondolok, nagyon fontos, hogy, hogy végzed a munkát. Az 50kg zsákot egyedül, lehajolva emeled fel, vagy leguggolsz hozzá. De igaz ez az irodai munkásokra is, hogy ülsz napi 8 órát abban a kénylemes karosszékben, mennyit mozogsz nap közben. Nekik a mélyhátizmai "tűnnek el", a kis intezitású de hosszabb ideig tartó terhelés pedig a gerincre hárul, és így már érthető is, hogy a porckorongsérv miért számít népbetegségnek.
Szóval nem csak a fizikai munkások, de a szellemi munkát végzők egészsége is rámehet, ha lusák vagyunk helyesen emelni, ülni..stb.
Tényleg változó, nagyapám dolgozó kőművesként, hadifogolyként megélt 90 évet. Nekem viszonylag mozgalmas, járkálós munkám volt, most hogy egész nap gép előtt kell döglenem, 1 hét után folyamatosan fáj a hátam.
Biztos hogy rengeteget számít az hogy mennyire végzi ésszel a munkát, és mennyire egészséges az életmódja ezt leszámítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!