Nagyon kellemetlenül jönnék ki az alábbi helyzetből?
A teljes gyógyulásomhoz kellene még a hétvége, de így, hogy a főnök majdhogynem fenyegetve kikötötte, hogy menjek be... nem tudom. Később beszélt a párommal (egy helyen dolgozunk), őneki már azt mondta, hogy ha nagyon rosszul vagyok, maradhatok tovább táppénzen.
A munkahelyről pedig annyit, hogy nem sokáig tervezek már ott dolgozni.
Nagyon rossz, hogy ilyenektől kell rettegni bármely munkahelyen. Valóban, kedves kérdező, első blikkre, ahol ilyen szadista főnökök vannak, onnan inkább továbbállni tanácsos, mellesleg mondd a hülye főnöknek, hogy vajon szeretné, ha a vevők őt jelentenék fel, mert az alkalmazottja körbefertőzi a vevőket? Mert ha nem, akkor az üzletmenet érdekében igenis tegye már meg, hogy az alkalmazottját embernek tekinti, és mindenkinek jobb, ha teljesen gyógyult állapotban jön újra dolgozni. Ha nem is így, de valami ilyesmit. Tényleg ennyire buta, hogy nem tudja, hogy az ilyen kényszerítés senkinek nem jó hosszútávon, ráadásul még az üzletnek is rossz hírét költi?
Én mint vásárló, ha egy boltban beteg eladóval, pénztárossal kell közvetlen közelben kontaktusba kerülnöm (sorbanállás, kiszolgálás) és mondjuk látom, hogy alig áll a lábán, ergo könnyedén rámragaszthatná a bacijait, akkor ilyen helyre - miután a főnöknek megmondtam a miheztartást - a lábamat se teszem be többet. Ez az alkalmazottak, és a vevők ellen van, ez a politika, és főleg pedig, nem mellesleg, etikátlan is.
A pláne az, hogy külföldön dolgozom, tehát ez nem a sokszor spártai magyar körülmények között történt, hanem az oly' kedvelt Ausztriában. De az biztos, hogy ezek után főleg nem leszek sokáig ott.
A drágalátos főnök csak annyit hajtogatott állandóan a telefonba, hogy egy kis náthával nem maradhat senki otthon, be kell mennem. Kis nátha, igen, azért 1 hete alig kapok levegőt és folyamatosan fulladok, hangom 4-5 napja abszolút nincs.
Egyébként ki nem fog rúgni emiatt, csak kinéz magának és addig fog cseszegetni, míg fel nem mondok. Sok emberrel megjátszotta már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!