Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csinálnál így tanárként?

Mit csinálnál így tanárként?

Figyelt kérdés
Képzeld el, hogy tanár vagy egy középszerű iskolában. Nem nagyon szereted a helyet, a munkát, néha elkeserít, de egy ideig még maradnál, mert tudod, mekkora terhet jelentene a kollégáknak, ha hirtelen év elején ott hagynád az iskolát. Annak ellenére, hogy nem szereted a munkát, alapvetően jól csinálod, nincs rá panasz, sőt, inkább csak dícsérnek, tehát az ott léteddel nem ártasz. Mégsem vagy elégedett a helyzettel, ezért időbel váltaná úgy fél-egy év múlva. Hogyan dobnád fel a minden napjaidat, hogy gyorsan elröpüljön ez az idő, ne érezd tehernek a mindennapokat?

2015. aug. 31. 14:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Szívesen vitatkoznék, beszélgetnék erről, ahogyan azt már sokszor megtettem, de nem erről szólt a kérdésem. Csak szétoffolnánk azt.
2015. szept. 1. 16:09
 12/12 anonim ***** válasza:

A válaszhoz fontos információ lehet, mert én gondolok valamit, te is gondolsz valamit, én tapasztaltam valamit, te most dolgozol tanárként, szóval te ismered a "másik oldalt" amit én nem látok...

A kérdés arra irányul, hogy mit tennék ha tanár lennék...olyan tanár "vagyok most" akit elkeserít a munka és tehernek érzi a mindennapokat...

Én feldobnám az egészet úgy, hogy a diákoknak is feldobd a mindennapokat és nem csak neked mint tanár...

Én programozó vagyok, teljesen más a munkám mint neked...én nem diákokat tanítok, hanem kódokat írok, VISZONT én szeretem ezt csinálni, 14 éves korom óta foglalkozok vele, önszorgalomból kezdtem...amit leírtam, hogy a diákoknak segítenék megtalálni miben jók és támogatnám őket, azt most is csinálom csak más szinten...

Egy olyan közösséget alakítottunk ki amiben már sokan kaptak iránymutatást, nem erőltettünk semmit, viszont rájött valaki, hogy mihez ért és adtunk neki lehetőséget, feladatot, hogy csinálja, dolgozzon és a munkájának haszna legyen!

Lehet én és sok ismerősöm jártunk rossz iskolába, de nálunk az iskolába mindenkinek ugyanazok voltak a feladatok és nem abban támogattak, hogy megtaláljuk miben legyünk jók, sőt a gyenge képességű diákoktól ugyanannyit vártak el sokan, de voltak szerencsére olyan kivételek is amikor kedvezményt kaptak, persze erről is lehet vitatkozni, hogy igazságos e, meg egyenjogúság e, viszont aki ez ellen emeli a szavát az fordított helyzetben ugyanúgy örülne mint a gyenge képességű diák...

2015. szept. 2. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!