Munkahelyen ilyen esetben tegezni vagy nem tegezni?
Mindenesetre jó lenne első nap eldönteni, nem?
És 40-es vagy idősebb nőt semmiképpen nem tegezni, addig míg nem mondja. Igaz?
ez még semmi...
én 21 voltam és 50-60 körüli férfiakat és nőket tegeztem, mert ők elvárták...hát nekem fura volt :D
szóval tegezést várnak el sok helyen, de van aki a magázást várja el...
22F
Ha letegeztek, akkor mindenképpen kérdezz vissza, hogy te is tegezheted-e őket. Csodálkoznék, ha erre azt mondanák, hogy nem. Más esetben látod, hogyan beszélgetnek egymással. Nálunk pl. az első munkanapon elmondták, hogy cégen belül csak tegeződés megy, legyen az 19 éves diák vagy 60 éves könyvelő. Nem gondolom, hogy kínos, ha az ember tisztelettel fordul a másik felé (ami amúgy minden viszonyban elvárható, persze nyilván mások a határok egy szülői, baráti vagy szerelmi kapcsolatnál).
A 35-40 éveseket pedig 25 évesen pláne nyugodtan tegezd vissza, nem nagy korkülönbség, sok esetben nem is látszik.
Még szép, hogy ha férfiak letegeznek egy nőt, akkor visszategez.
Eleve neked kellene felajánlani, de gondolom te vagy az új, stb., náluk meg ez a szokás, ezért kezdték el - így persze ezzel semmi gond.
A lényeg: természetesen te is tegezd őket!
Kérdezd meg, ha nem jön le egyértelműen. Én minden munkahelyemen tegeztem mindenkit, kortól és rangtól függetlenül. Mindenki tegezett mindenkit és amúgyis igen laza volt a légkör.
De a falusi énekkarban is tegeződünk, mit számít, hogy 60 éves a másik vagy sem. S akárkivel ismerkedem meg nem hivatalosan, szinte mindig azonnal felajánlja a tegezést. Gondolom, a mai világ ilyen, nemcsak a Neten tegeződünk, hanem élőben is. Szinte sosem volt ismerősöm, akivel ne tegeződtünk volna.
Hivatalosan persze más (bíróságon még 12 évesen is magáztak :D), s bizonyára vannak valamivel merevebb, komolyabb légkörű cégek, azzal sincs semmi baj, szerintem kis odafigyeléssel többnyire lejön, mit szokás, de ha nem, kérdezni mindig lehet.
Akkor a 35-40-es férfi főnököt lehet tegezni?
És a 40-es női kollégák? Valószínűleg nálam alacsonyabb beosztásúak.
Még nem kezdtem el dolgozni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!