A barátnőm és én gyereket szeretnénk, de a barátnőm a jelenlegi munkahelyén kb.8 hónapja dolgozik. Milyen ellátásban részesülne, ilyen esetben?
A barátnőm jelenlegi munkahelyén kb. 8 hónapja dolgozik, előzőleg pedig 1 évet, illetve egy másik munkahelyén 2 hónapot.
Ha megtudná a jelenlegi munkáltatója, hogy terhes akkor kirúghatná?
Az elkövetkező hónapokban milyen jövedelemben részesülne?
a jelenlegi munkabére kb. nettó 80-85 ezer forint. A válaszotokat előre is köszönöm.
Én egyet nem értek.Miért nem lehet magára a kérdésre válaszolni? Az első író is írogat csak éppen nem azt ami a lényeg lenne.Nem a kérdésre válaszolt.Azt hogy neki mi a véleménye a gyerek vállalásról az egy dolog.Gondolom a kérdező nem erre volt kíváncsi.
Kedves kérdező.
Pontosan nem tudom,fe le kell dolgozni valamennyi napot,hogy kapjon gyedet és gyest.De szerintem a barátnődnek bőven megvan ez a nap.
A linkben ki lehet számolni mennyi pénz járna neki
Ha folyamatos volt a munkaviszony, és 2 éven belül megvan neki a 365 biztosított nap, akkor kap Tgyást, Gyedet, majd Gyest is (egyébként gyest mindenki kap, mert alanyi jogon jár) Kaptok családi pótlékot is. A szülés után jár egyszeri anyasági segély, ami 64e Ft. Ha 8 hónapja ott dolgozik, nem rúghatja ki semmiképpen, mert a törvény védi!
1-2. válaszoló, no komment, hogy titeket minek szült meg anyátok, ti nem csak 4-8 éves korig, hanem most is h*lyék vagytok...
A link nagyon jó, használjátok.
A kirúgás: ha papírja van róla, hogy 91 napos terhes (ezt nőgyógyász állítja ki), akkor már nem.
Az első két válaszoló válaszát nem láttam, de nem is vagyok rá kíváncsi.....
De a válaszom nekik az, hogy őket minek szülte meg az anyja a kiemelt családi pótlék miatt? :D :D
Mert akkor sikerült... :-)
A többieknek mindent köszönök.... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!