Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Felmondási idő alatt létesíthe...

Felmondási idő alatt létesíthetek új munkaviszonyt?

Figyelt kérdés
Tegnap rendes felmondással felmondtam a jelenlegi munkahelyemen, mert találtam jobbat. A főnök nyaral, így a helyettesnek, de attól még érvényes. Tudom hogy ha közös megegyezéssel szünteti meg a munkaviszonyom, akkor tegnaptól számítva még két hétig igényt tarthat a munkámra, a másik két héttel én rendelkezem. Nyilván nem akarom azt is ledolgozni, de az a kérdésem, hogy ezidő alatt én már kezdhetek az új munkahelyen, vagy mindenképpen meg kell várni a 30 nap leteltét?

2015. júl. 10. 21:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát, nagyon rosszul tudod.

Ha te mondasz fel, a teljes felmondási időt le kell dolgoznod.

Közös megegyezésnél pedig úgy van, ahogy megegyeztek, tehát bárhogy lehet.

A fele-fele (így durván egyszerűsítve) akkor lenne, ha a munkáltató mondana fel neked.

Az pedig egyáltalán nem biztos, hogy a helyettesnek odaadott felmondás érvényes - ez attól függ, a munkaszerződésed szerint ki a munkáltatói jogok gyakorlója.

2015. júl. 10. 22:04
 2/13 anonim ***** válasza:

rosszul tudod.

Akkor kell felmentenie kötelezően a fele idő slatt, ha ő mond fel.

Ha te mondasz fel, akkor nem kötrled. Közös megegyezés pedig bármi lehet...

Munkát vállalhatsz, de mi van, ha le kell dolgoznod? Mert nem köteles felmenteni...

2015. júl. 10. 22:06
 3/13 Bob the builder ***** válasza:
Mi van a szerződsedben? Szerintem simán kezdhetsz
2015. júl. 10. 22:09
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen azt nem írtam, hogy attól hogy én mondtam fel, valószínűleg lesz olyan jó fej, hogy közös megegyezés lesz a papíromon, mert korrekt voltam január óta tudja, hogy el fogok menni, ha lehetőségem lesz rá. (és másokkal is így csinálta) És igen, a helyettesnek beadott felmondás is tegnaptól érvényes. Köszönöm a hozzászólásokat.
2015. júl. 10. 22:15
 5/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a felmentési idő alatt lehet új munkahelyen kezdeni. Nekem ez lenne a fontos.
2015. júl. 10. 22:16
 6/13 anonim ***** válasza:
Amíg nincs a kezedben az összes papír, amit munkahely váltásnál ki kell adniuk, hogyan akarsz új munkahelyre menni? Mert ott azokkal a papírokkal fognak felvenni.
2015. júl. 10. 22:20
 7/13 A kérdező kommentje:
Elvileg úgy tudom egyszerre több munkaviszonya is lehet az embernek...
2015. júl. 10. 22:25
 8/13 anonim ***** válasza:
no, én is nemrég mondtam fel. Mint kiderült, jár szabadság így is, kötelező X nap, amit ki kell adjanak (ha pl. egész évben nem vettél ki szabadságot, akkor is ki kell adjanak pár napot). A felmondási idő nálam egy hónap, addig még a régi munkahelyemen kell lennem. Az újra felvettek, de egy hónap múlvától kezdek ott ténylegesen dolgozni, amint lejár a felmondási idő.
2015. júl. 11. 10:17
 9/13 anonim ***** válasza:
nem kötelező kadni a szabadságot. Az időarányosat ki kell szamolni, és a mviszony lejártakor megváltható.
2015. júl. 11. 11:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nagyon pontosan leírta, hogy mi a helyzet.

Ha felmondasz, akkor nincs közös megegyezés, maximum a munkáltató eltekinthet a felmondási idődtől. Ez attól még nem lesz közös megegyezés!

Másik munkaviszonyt bármikor létesíthetsz, nem függ a kettő össze, kivéve, ha eleve úgy állapodtatok meg a munkáltatóval, hogy többes jogviszonyt nem létesítesz, amíg vele vagy szerződésben. Ha ilyen megkötés nincs a szerződésedben, akkor bármikor dolgozhatsz másik helyen is.

A kilépős papírokkal pedig nem kell mindig érvelni, hiszen anélkül is lehet munkaviszonyt létesíteni bármikor, hiszen egy pályakezdőnek sincsenek előzményei... :)

2015. júl. 13. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!