Hogyan lehetnék boncmester?
A boncmester egyedül dolgozik?
Pontosan mi a munkája?
Milyen végzettség kell hozzá?
Mennyit dolgoznak?
Mennyit keresnek ezzel?
Hátrány ha nő vagyok?
A magánéletben hátrány ha valaki boncmester? Pl nem igazán lehet mesélni mi volt a munkában, nem?
Esetleg furának néznétek azt a fiatal nőt aki boncmester akar lenni?
Vannak egyéb hullákkal foglalkozó állások?
menj el a helyi megyei kórházba, és csöngess be a patológiára.
mikor ajtót nyitnak mond hogy tanulmányi jelleggel szeretnél boncolást megnézni, mert ilyen suliba jársz / vagy ilyen pályát szeretnél választani.
ha a sors is úgy akarja hogy ilyen pályára kerülj akkor be fognak engedni másnap reggel boncolásra meg leszel hívva.
engem anno beengedtek :)
35/L
okj-s tanfolyam
hogy mennyit dolgoznak, az a "forgalomtól" függ
felnyitja/visszavarrja a holttestet és felboncolja a szerveket, felöltözteti a hullát, foglalkozik a hozzátartozókkal
patológus orvossal együttműködve dolgozik
nagy hátrány ha nő vagy, sok nő jelentkezik a tanfolyamra (szerintem általában több, mint férfi), de szerintem állása egynek sincsen boncmesterként
beléd ivódik a hullaszag, ami randin kellemetlen, amúgy mindenki másként reagál rá, de én a helyedben nem dicsekednék vele
A boncmester készíti elő a holttestet a boncoláshoz: alapjáraton Y alakban felvágja a mellkast és a hasfalat, kimetszi a szerveket, beleértve az agyat is. Elvégzi a szükséges méréseket, boncolás után visszapakol mindent és összevarrja a testet. Általában ők mossák és öltöztetik fel a halottakat, így adják át a temetkezésieknek. A szövettani mintákat is intézi, miután a boncoló orvos kimetszette azokat. Általában minden, nem orvosi teendőt ők intéznek a halottak körül.
Van melójuk, elég gyengén keresnek (mint mindenki az egészségügyben), a hozzátartozóktól, temetkezési vállalkozóktól lehet egy kis plusz jövedelmük.
Női boncmesterrel még nem találkoztam, kell fizikai erő
a halottak rakosgatásához. (Gondold meg, a legtöbbje nem 40-50 kilós, anorexiás csitri...) Furának nézném azt a nőt, aki boncmester akar lenni, a való világ nem olyan, mint a filmek. A boncmester akkor is ott tölti az egész munkanapját a hullaházban és a boncteremben, amikor 40 fok van és bedöglött a hűtőrendszer, elvégezzük a kötelező boncolásokat, aztán leírjuk, hogy a holttest állapota miatt értékelhetetlen a boncolási lelet.
De ha ezt akarod, csináld, viszont tényleg kérezkedj be egy fél napra, és nézd végig, mit csinálnak. Itt valszeg dobsz egy hátast, amikor meglátod a hullakamrát belülről...
A boncmester végzi a boncolás igazi sz.r és fizikailag nehéz részét. egy patológus szakorvos akár egy 45 kilós lány is lehet, hiszen a boncolás azon részéhez nem kell fizikai erő, minden másra ott a boncmester.
Ők szállítják, öltöztetik-vetkőztetik emelgetik a tetemeket, ők nyitják fel a tetemet, ők távolítják el a szerveket, de a boncolás érdemi/szakmai részét az orvos végzi. Természetesen nem egyedül dolgoznak, a szakorvos felügyeli a munkájukat, gyakorlatilag a boncmester a patológus asszisztense a boncteremben. Egyébként 1 éves OKJ-s szakma, és mint minden EÜ szakma sz.rul fizet.
Ami a női nemet illeti, ez nem női szakma. Komoly fizikai erő kell hozzá, tehát ha nem vagy minimum 70 kiló, akkor esélytelen a dolog. És én leendő orvosként azt tudom mondani, hogy biztos nem járnék egy boncmester csajjal. Egyrészt, mert a filigrán, pici lányokat szeretem, továbbá azért, mert a lélekre nőies nőket kedvelem, ez pedig egy kemény férfi szakma.
"Nálunk egyetemen voltak csoportos tanulmányi kirándulások boncolásra, az emberek jó része hányt, rosszul volt és életre szóló lelki sérüléseket szerzett, még akkor is, ha úgy gondolta, hogy simán fogja venni, mert érdekli/tök poén/erős a gyomra..."
???
Ti milyen szakra jártok?
Nem mondom volt már hányingerem boncteremben, habár hányni soha nem hánytam, de az életre szóló lelki sérülés egy vicc. Mitől? Mert láttál pár tetemet, meg néhány szervet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!