Az nem furcsa egy munkahelyen hogy a dolgozók előre szólnak hogy jövő héten betegek lesznek? A főnökség meg nem lép semmit, vállat von és ennyi?
Kezdő dolgozóként csak ámulok és bámulok. Odalép hozzám X kollegám és közli: jövő héten te leszel helyettem délután. Miért te szabin leszel? Nem, betegállományban. Kérdem: kórház műtét vagy ilyesmi hogy előre tudod? Válasz: nem, csak kiveszem a betegszabim.
És mennek oda a munkaügyishez és feketén-fehéren közlik: akkor jövő héten betegállományban leszek! Van olyan ki egy hónapra előre tudja mikor lesz betegállományban.
Nem azt nem értem a háziorvosnál ez hogy működik tudom hogy ott bárkit bármikor kiírnak ha kéri. Én is ha lemennék, és azt mondanám kérek 1 hetet, megkapnám szó nélkül.
De a vezetőnek nem kéne beinteni a dolgozónak,ha az 1 hónapra előre közli hogy betegállományban lesz?
És itt mindenki tudja (hiszen még ők maguk meg is mondják) hogy szó nincs betegségről. Ők is úgy fogalmaznak: kiveszem a betegszabim. Mert az jár. 15 nap/év. Hát nehogy már azt bennhagyjuk és elvesszen, igaz-e?
??? 60%? Az azért több mint a semmi.
És ahogy mondani szokták (és igaz): a szabadidő megfizethetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!