Csak Békés megyében ilyen bunkók az emberek, vagy ez általános jelenség?
Boltban dolgozok (dohánybolt, de ne keverjétek ide a politikát, csak egy alkalmazott vagyok) és az emberek szinte sosem köszönnek.
Bejön valaki, hallhatóan, vidáman köszönök: Jó napot!
Vevő: Kis kék Golden Gate.
Utána lévő ember:
Én: Jó napot!
Vevő: Igen, narancssárga Pall Mall-t kérek.
Én tudom, hogy sok hely teli van bunkó eladókkal, akik sosem köszönnek, de ha én veszem a fáradtságot, és minden egyes bejövő embernek köszönök, és elköszönök, ha elmegy, ha kávézik, azt mondom egészségére, ha sorsjegyet vesz, sok sikert kívánok, szerintem ha van pár ilyen eladó, azoknak minimum visszavakkantok egy köszönést, vagy én gondolom rosszul? Én is ember vagyok! Ne értsétek félre, természetesen nálam is megesik, hogy nem vagyok jó kedvű, mert van valami bajom, de még ha nem is fogadom kitörő örömmel a vevőt, köszönök, és elköszönök, illetve ha látom, hogy beszélgetne, még egy mosolyt is megeresztek és bólogatok.
De ezt az elemi udvariasságot nem kapom vissza...
Múltkor is bejött egy fickó, meg se szólal, csak vár a pultnál. Aztán megkérdezem mit szeretne, és mondja, hogy a szokásost. Mondtam neki, hogy sajnos ennyi vevővel nem tudom megjegyezni kinek mi a szokásos. Elkezdi:
Hát tanuld meg, mert én még beszélni is lusta vagyok.
Tapasztalataim szerint Békés megyében kedvesebbek mint Pest megyében (itt élek).
Amúgy meg az emberek nem jókedvből mennek a trafikba (ugye már nem lehet mindenhol kapni cigit mint régen) és ezért ilyen a modoruk. Amúgy szerinted aki 12 órákat dolgozik gyárban, kórházban vagy erős szellemi munkát végez. Annak van kedve "jó pofizni" egy trafikban? Nem nagyon. (Bár elemi dolog lenne köszönni de nem fognak)
De nem jó pofizásról van szó, csak szerintem akkor is illik köszönni, ha fáradtak vagyunk, én is fáradt vagyok néha (akár hihető, akár nem, nem sétagalopp ez a munka sem) mégis köszönök este a Pennyben mikor hazamegyek :) (és vissza is köszönnek, nagyon rendes eladókat ismerek itt).
Na meg ez a kettő konkrétan nyugdíjas volt, a fickó pedig egy "rokkant nyugdíjas" 35 körüli.
Mármint úgy értem, hogy esténként beugrok a Pennybe munka után.
7-19-ig vagyok bent, este 8 körül útba ejtem.
Kerdezo. Viszont egy ido utan illo ismerni a "szokasost". Csak egy picit kell odafigyelni. Neked sem kellett volna visszavalaszolni, hogy ennyi emberbol…
Uzlet nem igy mukodik. Annyi eleg lett volna, hogy igyekszem, majd idovel menni fog.
#5: Te beszélsz minimális illemről mikor ilyet írsz?! : "meg ha 16 orat is dolgozik a paraszt", "paraszt proli es kesz."
Te is tudsz ám mindenkit parasztozni ismeretlenül! Minimális illemet tanulj te is...
8-as!
Egy emberalaku valaki aki nem tud koszonni sem, ha beesik valahova, egy bunko paraszt, semmi mas, meg ismeretlenul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!