Vendéglátásban dolgozók! Ti sem tarthatjátok meg a borravalót?
Egy kávézóban pincérkedem. Főnöki utasítás, hogy ha borravalót kapunk, mindegy, hogy az 50Ft vagy 300Ft, be kell tenni a kasszába, azt nem mi kapjuk, hanem a főnökség. Be van kamerázva a helység, ha egyszer eltenném, az lopásnak minősülne, és örülhetnék, ha az állásom elvesztésével megúszom.
Máshol is ez megy?
Nem szabad a kasszában tartani mert az ellenőrök büntetnek ha több pénz van benne mint amennyinek lennie kell. A plusz pénz adó nélküli, a másik hogy akár át is verhettél vkit az ellenőr szerint ha több van a kasszában.
Anyám egyik munkahelyén is volt ilyen szabály. Sokan kérdezték is hogy kié a borravaló, mikor mondták hogy a főnöké akkor inkább nem is adtak a vásárlók.
Kávézóban gondolom ,az főzi is a kávét,aki felszolgálja;és akkor az övé illene egyedül,hogy legyen a borravaló.
De mondjuk egy olyan helyen,ahol más főzi a felszolgált ételt-italt,akkor a felszolgáló bizony olyan dologra kap borravalót,amit nem ő csinált.Akkor osztoznia kellene a szakáccsal-cukrásszal;nem?DE nem a főnökkel,hiszen a főnök elve úgy adja a fizetést,hogy majd lesz borravaló,vagy nem,eleve többet fizet?
A pincérnek adott borravalót azért el kellene osztani a felszolgált dologban résztvevők között valahogy,jár valami a szakácsnak,a mosogatónak,a takarítónak,stb.Lehet,hogy főnöknek is esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!