Vendéglátásban dolgozók! Ti sem tarthatjátok meg a borravalót?
Figyelt kérdés
Egy kávézóban pincérkedem. Főnöki utasítás, hogy ha borravalót kapunk, mindegy, hogy az 50Ft vagy 300Ft, be kell tenni a kasszába, azt nem mi kapjuk, hanem a főnökség. Be van kamerázva a helység, ha egyszer eltenném, az lopásnak minősülne, és örülhetnék, ha az állásom elvesztésével megúszom.
Máshol is ez megy?
2015. márc. 15. 12:39
11/22 anonim válasza:
Nálunk elosztjuk a borravalót. Nem feltétlen a pincér kapja azt, hanem a szakács és a főnök, aki szintén ott pörög-forog a vendégek között.
12/22 anonim válasza:
Én gyorsétteremben dolgozom, és mi sem tarthatjuk meg. Szerintem egyszerűen pofátlanság, napi több száz forint összejönne borravalókból (ezzel az utazást meg tudnám oldani, mert természetesen semmi ilyen jellegű támogatást nem kapok), de nem tarthatjuk meg.
13/22 anonim válasza:
ahol rá van írva a számlára, hogy szervízdíj, ott nem is adok borravalót... de szerintem is pofátlanság leadni...
14/22 anonim válasza:
Ez tényleg felháborító. Ahogy elolvastam felment az agyamban a pumpa... Jó lehet, hogy pár száz forintokról van szó, de r*hadtul nem a főnökség kapja. Szerintem beszéljétek meg a többi pincérrel, hogy tüntessetek vagy valami. Mit képzelnek ezek magukról??
15/22 anonim válasza:
Ez görénység! Ha van eszetek közlitek a vendéggel,hogy nem kell mert lenyúlja a főnök!
16/22 anonim válasza:
1 percet nem dolgoznék olyan helyen, ahol a borravalót nem tehetném el!
17/22 anonim válasza:
A borravaló egyébként jogilag téged illet meg. Szóval az lehet hogy kirúgnak, de fel nem tudnak jelenteni..
18/22 anonim válasza:
Jogilag nincsen szabályozva a borravaló. Annyit mond ki a törvény, hogy borravalót akkor lehet elfogadni ha a foglalkoztató engedélyezi. Arról nincsen szabályozás, hogy az kit illet.
19/22 anonim válasza:
A bírói joggyakorlás során az alkalmazottnak kedvező esetet vennék figyelembe. (minthogy egyébként az is a szokványos) Tehát jogilag nem vonható felelősségre ha a borravalót nem nyújtja át a foglalkoztatónak. (nem minősül lopásnak)
20/22 anonim válasza:
A miénk igaz gyorsétterem volt, de mi se tarthattuk meg egyik helyen sem. Ha pluszod volt, azt mindig behúzták. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!