Vasárnapi boltzár: a főnök közölte azt kell hazudni hogy a rokona vagyok ha ellenőrzés lesz. Ez ilyen egyszerű lenne? Hogyan ellenőrzik tényleg a rokona vagyok-e?
Ezt valóban úgy oldották meg korrektebb helyeken, hogy tulajdonrészt adtak a dolgozóknak, így valóban bejárhattak.
De ebbe én sem biztos, hogy belemennék. Ebből hatalmas bukta lehet. Pillanatok alatt utánad tudnak nézni és bajod is származhat belőle. A főnököd meg csak egy ostoba ember, aki azt hiszi, hogy mindent megúszhat.
"akkor mondhatod hogy egy távoli rokon vagy"
Mondhatod. És? Kit érdekel? Távoli rokon ugyanúgy nem dolgozhat. Elég fixen megvan, hogy ki dolgozhat: a tulaj gyereke, a tulaj testvére, a tulaj házastársa. Nagyjából ennyi. Nem túl bonyolult ezt a családi kapcsolatot végigellenőrizni.
Nagyon naiv a kérdező főnöke, ha komolyan azt hiszi ezzel el lehet intézni.
Azért néhány dolgot elmodnanék róla.
1992-ben nyitott a bolt.
Azóta miliió és millió kőkemény törvénytelenséget művelt, ízelítőnek néhány:
- feketén dolgoztatás
- TB levonása de be nem fizetése
- magánnyugdíj vonása és be nem fizetése
- töredék státuszra bejelentés teljes munka esetén
- késedelmes ki és bejelentés
- túlóra ki nem fizetése
- szabi ki nem adása
- szabi kiadása csak papíron miközben be kell járni dolgozni
- betegállomány itt nincs aki bá-ba megy azonnal ki van rúgva
És ezek csak a dolgozókat érintő ügyek.
Akkor még a számlázás fircsaságai a tömérdek számlázatlan kamu számlás tétel stb ezt nem is mondom.
Azért 1992- nem most volt.
Soha semmi baja nem volt semmiből. Soha semmi.
Hány és hány embert b*szott már át mióta üzemel? Nagyon sokakat. Semmi baja se lett soha.
" A főnököd meg csak egy ostoba ember, aki azt hiszi, hogy mindent megúszhat."
Hát ha neki anniy baja lesz a köv 20 évben mint az elmúlt 20-ban már megérte az egész.
Hülyére lopja csalja hazudja magát és csak röhög az egészen és dagad a zsebe.
Hát nem csinálja jól?
A kettő kölcsönösen kizárja egymást.
Maradok = hazudok.
Nem hazudok = nem maradok. Kirúgnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!