Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vasárnapi boltzár: a főnök...

Vasárnapi boltzár: a főnök közölte azt kell hazudni hogy a rokona vagyok ha ellenőrzés lesz. Ez ilyen egyszerű lenne? Hogyan ellenőrzik tényleg a rokona vagyok-e?

Figyelt kérdés
Kis közért-jellegű bolt, vasárnap is nyitva. A főnök közölte: maradunk is nyitva őt aztán nem érdekli a boltzár. Ha jön ellenőrzés netán, azt kell hazudni, hogy a rokona vagyok. Hogyan tudják ellenőrizni az ellenőrök, tényleg az vagyok-e?
2015. márc. 8. 18:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az embernek jogában áll hallgatni ha ez nem jön be akkor vedd el a tulaj lányát aztán tényleg családtag leszel, vagy amit a törvény nem fogalmazott meg h pl téged Szabó Bélának hívnak , a főnöködet Szabó Gábornak stb, akkor mondhatod hogy egy távoli rokon vagy mert négülis a vezetéknév ugyanaz... De ebben nem vagyok biztos hogy így meg lehet oldani, nálunk is a boltban ezt pedzegették nem mintha itt változna nagyon bármi (boltok fele ki se nyit vasárnap, amelyik igen az is max 11ig van)
2015. márc. 8. 21:10
 12/21 anonim ***** válasza:

Ezt valóban úgy oldották meg korrektebb helyeken, hogy tulajdonrészt adtak a dolgozóknak, így valóban bejárhattak.

De ebbe én sem biztos, hogy belemennék. Ebből hatalmas bukta lehet. Pillanatok alatt utánad tudnak nézni és bajod is származhat belőle. A főnököd meg csak egy ostoba ember, aki azt hiszi, hogy mindent megúszhat.

2015. márc. 8. 21:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"akkor mondhatod hogy egy távoli rokon vagy"

Mondhatod. És? Kit érdekel? Távoli rokon ugyanúgy nem dolgozhat. Elég fixen megvan, hogy ki dolgozhat: a tulaj gyereke, a tulaj testvére, a tulaj házastársa. Nagyjából ennyi. Nem túl bonyolult ezt a családi kapcsolatot végigellenőrizni.

Nagyon naiv a kérdező főnöke, ha komolyan azt hiszi ezzel el lehet intézni.

2015. márc. 9. 01:19
 14/21 A kérdező kommentje:
Hát pedig akárhogy is rágom a dolgot, vagy belemegyek a dologba vagy mehetek állást keresni.
2015. márc. 9. 08:08
 15/21 A kérdező kommentje:

Azért néhány dolgot elmodnanék róla.

1992-ben nyitott a bolt.

Azóta miliió és millió kőkemény törvénytelenséget művelt, ízelítőnek néhány:

- feketén dolgoztatás

- TB levonása de be nem fizetése

- magánnyugdíj vonása és be nem fizetése

- töredék státuszra bejelentés teljes munka esetén

- késedelmes ki és bejelentés

- túlóra ki nem fizetése

- szabi ki nem adása

- szabi kiadása csak papíron miközben be kell járni dolgozni

- betegállomány itt nincs aki bá-ba megy azonnal ki van rúgva

És ezek csak a dolgozókat érintő ügyek.

Akkor még a számlázás fircsaságai a tömérdek számlázatlan kamu számlás tétel stb ezt nem is mondom.

Azért 1992- nem most volt.

Soha semmi baja nem volt semmiből. Soha semmi.

Hány és hány embert b*szott már át mióta üzemel? Nagyon sokakat. Semmi baja se lett soha.

" A főnököd meg csak egy ostoba ember, aki azt hiszi, hogy mindent megúszhat."

2015. márc. 9. 08:11
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
15: Elég lenne pedig csak benézni a NAV-hoz és a munkaügyi hatósághoz. Gondolom ahogy te, más sem tette ezt még meg. Ezért nem bukott még le. De amilyen mohó lehet, hogy most lesz ennek vége.
2015. márc. 9. 11:28
 17/21 A kérdező kommentje:

Hát ha neki anniy baja lesz a köv 20 évben mint az elmúlt 20-ban már megérte az egész.

Hülyére lopja csalja hazudja magát és csak röhög az egészen és dagad a zsebe.

Hát nem csinálja jól?

2015. márc. 9. 11:31
 18/21 anonim ***** válasza:
Keress mást ha nem tetszik. És szerintem hatóságnak ne hazudj akkor se ha maradsz.
2015. márc. 9. 12:38
 19/21 A kérdező kommentje:

A kettő kölcsönösen kizárja egymást.

Maradok = hazudok.

Nem hazudok = nem maradok. Kirúgnak.

2015. márc. 9. 12:56
 20/21 anonim ***** válasza:
Amikor jönnek az ellenőrök, akkor elbújsz valahova.
2015. márc. 12. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!