Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vajon a munkahelyi emberi...

Vajon a munkahelyi emberi gerinctelenségnek és patkányságnak van határa? Főleg mivel piti dologról van szó, épp ezért döbbenetes. Más melóhelyen is csótányok dolgoznak?

Figyelt kérdés

Előre szólok: nagyon piti dolog a történetem alapja, épp ezért elképesztően döbbenetes.

Munkahely, üzemi konyha, az étkezdében kis hűtő, hivatalosan kizárólag az ételminták tárolására (ANTSZ előírás).

Persze egy csomó munkatárs tartja a hűtőben a kajáját (kóla, szendvics, saláta stb) noha ezerszer szóltak nekik, hogy ne, és még ki is van írva. A képlet: ha jön az ANTSZ bejelentés nélkül és meglátja a hűtőt, kemény bírság.

Mindenki csak bólogatott. Oké nem teszek bele semmit. Oké, kiveszem, csak holnapig hadd legyen itt stb. Kamu kamu hátán, van ott olyan pia, ami egy éve is ott van.

Na, megtörtént: jött az ANTSZ. Hűtő, konyhás elő, ellenőr, jegyzőkönyv, bírság. Nem akármi, 200.000 HUF.

Első felelős: ki más, a konyhás. Az a minimálbéres szerencsétlen hatvanas nő, aki milliószor és milliószor szólt, csak mindenki szart a pofájára.

Főnök az asztalra csapott: a bírságot az fizeti akinek a cucca benne volt!

Na itt jön a botrány. Senki se vállalt el semmit. Azok a patkányok, akiknek a cuccával tele volt a hűtő, és naponta 10x szaladgáltak hozzá (egy korty kóla, egy joghurt stb) most a vállukat vonogatták, és melldöngetve közölték: nekik aztán semmijük se volt ott! Soha az életben még a hűtő közelében se jártak! És egyáltalán ki mer ilyet állítani! Soha semmit se tartottak benne.

Volt olyan idióta barom is (remélem olvassa az írásomat!) aki akkora gyökér volt, hogy a kajás dobozra még a nevét is ráírta! Persze az nem az övé volt állítása szerint, sose látta a dobozt, valaki kitolásból írta rá a nevét! Ja hogy naponta láttuk a dobozból enni ebédidőben? Hát kérem az optikai csalódás volt!

És itt jön az igazi patkányság és gerinctelenség: ha nincs gazdája a kajáknak mondta a főnök akkor a konyhás viszi el a balhét és ő fizeti ki a 200-at! Az a minimálbéres szerencsétlen hatvanas nő.

És a csomó undorító patkány, a hulladék szar állatjai hagyták volna. Szerencsére a főnök felesége közbeszólt így a büntetés szépen szét lett dobva a dolgozókra. Az összesre. Még arra is (mint én) aki aztán tényleg még életében nem nyúlt a hűtőhöz.

Úgyhogy közöltem az összes csótánnyal: ha valaki egy ujjal a hűtőhöz ér a jelenlétemben ott helyben kiverem a fogait. Én fizetek más hülyesége miatt és az összes állat csak lapít, mint szar a fűben.

Piti történet tudom, de mégis: más helyen is ilyen állatkert van?

2015. febr. 23. 19:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiába mondom én, hogy ki kell dobni. Persze hogy idővel megint mindenki szar fog majd az egészre. Most kinek esik nehezére megfogni és a kukába vágni? Tedd meg te, ha a konyhás nem teszi. Vagy a főnök kezdje minden reggel ezzel a napot, és fejezze is így be, hogy ami nem oda való, azt a kukában landol. Ha ilyen smucigok, hogy pár forintot se lehet belőlük kicsikarni, mint ahogy te mondod, akkor a kidobott kaját is sajnálni fogják. És így legalább nem fogják többé oda tenni, ha úgyis a kukában landol.

Ha meg ezt felháborodást fog kelteni, akkor lehet azzal érvelni, hogy jó rendben, tegyétek oda, aztán még jobban fel fogotok háborodni, ha megint jön az ANTSZ, csak most nem 200 ezres bírságot ad, hanem nagyobbat, és azt is tőlük vonják le.

Ha ez sem megoldás, akkor nincs megoldás...

De mondom, vágj ki egyesével a kukában minden nem oda való dolgot!

2015. febr. 24. 14:16
 12/14 A kérdező kommentje:

Jelentem!

Jobb megoldást találtam! Hiába mindenki a saját gesztenyéjét süti, szarok én is másra az én dolgom megoldottam a többiek meg forduljanak fel.

Bementem a főnökhöz és közöltem vele ha egy fillért le mer vonni tőlem, azonnal már hívom is az ANTSZ-t én magam.

Mivel épp most voltak kinn kapva kapnak majd az alkalmon hogy ugyanoda ugyanazért jöhessenek és persze bírság.

Hatott a dolog, nem vontak le tőlem semmit.

Ez egybe persze azt is jelenti hogy a többiektől még többet vonnal mert az én részem is őket terheli de ott rohadjanak meg ahol vannak.

2015. febr. 24. 16:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az emberekkel kapcsolatban ne legyenek illúzióid.

A megoldás: minden kaja megy a kukába. Aztán csak leszoknak róla.

2015. febr. 26. 20:48
 14/14 A kérdező kommentje:

Mint írtam, ez többé nem az én gondom. Csinálják csak. Jöjjön csak az ANTZS vagy akárki. Büntessen. Tőlem.

Ha a fizumból egy forint is hiányzik majd leírtam mi lesz. Nem is hiányzott most sem, a cégnél egyedüliként.

2015. febr. 27. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!