Tapasztaltatok bármilyen hátrányos megkülönböztetést, ami a nőket érintette? Egyetemen, munkahelyen, bármilyen közösségben?
Vannak ilyen megkülönböztetések, de nem kell felvenni, avagy bizonyítani kell, hogy semmivel sem vagy különb másoknál.
Van egy tanárom, köztudott, hogy a lányokat imádja. Mérnöki szak, kevés csaj akad, ha van azt ki is használja, vizsgán még is sorra rúgdossa ki az összeset. Nem tudom teljes mértékben követni a logikáját, de a lényege szerintem az lehet, hogy a vizsga alatt szexista megjegyzéseket tesz. Aki lesz*rja, figyelmen kívül hagyja, nem foglalkozik vele, az jó eséllyel átmegy. Akin érzi, hogy zavarba tudja hozni, arra egyre inkább rámegy és addig szivatja, hogy közben a kérdéseire már két értelmes mondatot nem tud kimondani és meg is bukik. Szerintem ezt élvezi. :D
A gimis fizikatanárom sportot űzött belőle, hogy tanítás helyett buzás-szőkenős-etnikumos vicceket mesélt, aztán sorra buktattta meg az embereket "mert lám, hülyék ezek".
Egyetemen is volt egy ilyen paraszt, aki a tök értelmetlen tárgyát azzal tette "fontossá" hogy mindenkit szivatott és verbálisan vegzált.
Bármilyen közösségben.... lol, elég ha kimész az utcára és kinyitod a szemed egy kicsit.
Egyetemen a 30 körüli geometriatanárnő még a leghülyébb fiúkat is átengedte, viszont csak 1 lány ment át (kb. 15-ből).
Pedig mi sem voltunk hülyék, nekem is több "élményem" van vele kapcsolatban.
Elég jó voltam a tárgyból (csak a jegyeim nem mutatták), a tankörünkbe járó fiúk közül is volt, akinek én rajzoltam a háziját. Egy ideig még tűrtem, hogy ő négyest kap én meg nullát, bekarikázza, hogy itt 0,1 mm eltérés van meg maszat, vagy hogy szerinte nem körzővel, hanem szögmérővel csináltam.
Egy idő után megelégeltem a dolgot, szóltam neki, hogy Gipszjakabnak is én rajzoltam a háziját, hogy lehet hogy az ő nevén jó, az enyémen meg nem. Semmi jaa vagy bocs, egyéb magyarázat, hanem még mi kaptunk fejmosást, hogy tilos mással rajzoltatni a házit és ettől fogva Gipszjakab is egyest kapott.
Ott is hagytam az órát a fenébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!