Hogy lehetne -így- könnyebben túlélni a munkahelyi 8 órát/nap?
19 vagyok, és iskola mellett elvállaltam egy diákmunkát, és napi 8 órát kell a munkahelyen lenni..És olyan sok ez..Legalábbis olyan soknak tűnik.. Esetleg aki már régóta évek/évtizedek óta folyamatosan nyomja ezeket a megalázó (mert sajnos az) 8 órákat, hogy tudja túlélni? Egyszerűen amikor ránézek az órára, és 10 óra..és tudom, hogy csak délután 4-kor végzek, legszívesebben azonnal felmondanék..A tetőpont már csak akkor jön el, amikor a munkatársaim is elkezdik játszani az agyukat, vagy beszólnak valamit, vagy a hátam mögött kibeszélnek. ÉS..ők mind felnőtt munkások, én vagyok az egyedüli diákmunkában lévő, csak tényleg olyan nehéz túlélni. nem bírom..Az már csak mellékes, hogy nincs ebédszünet, inni sem lehet, nincs óránként 5 perc, vagy csak 1 fél óra ebédszünetkor, (NEKIK IGEN!) egyik nap volt egy hívásom, ami miatt kb 4 percre leálltam a munkával, és olyan szúrós szemmel néztek rám, hogy...olyan megalázó.
A helyzet az viszont, hogy pénz meg kell, nem mondhatok fel, mert akkor a diákszövetkezet sem alkalmazna többé. :(
aki tudna adni 'túlélési' tanácsokat, ne tartsa vissza magát..!! köszönöm
az utolsónak köszönöm a válaszát, a többi válaszba csak beleolvastam de mivel negatívak csak egy pirossal tudtam jutalmazni.
szóval utolsó válaszoló, tanulok mellette persze. :))
Most nem tudok mit tanácsolni, mert két eset lehetséges, válaszd ki, melyikben vagy.
1 -A diákmunkásokat mindig utálják a "felnőttek" ez egyfajta proliöntudat, azt feltételezik, hogy te biztosan lenézed őket, mert nekik még érettségijük sincs, te meg épp a diplomáért hajtasz, dühösek, mert neked ez csak ugródeszka, míg nekik már a végállomás, és az összes saját frusztrációjukat rád vetítik ki. Nekik van kisebbrendűségi komplexusuk, de veled bánnak agresszíven, mert "nehogymá' egy 19 éves nyikhaj lenézzen engem!" szóval ha ez a nyomoruk, akkor ezt kedvességgel, közvetlenséggel tudod tompítani, éreztesd velük, hogy nagyra becsülöd a szaktudásukat, vagy kérj tanácsot valami háztartási ügyben a nőktől, ilyesmi.
2 -A fiatalabbat, a gyengébbet, az új dolgozót mindig, mindenhol megpróbálják elnyomni. Ez az összes munkahelyeden így lesz. Ha csak erről van szó, akkor viszont úgy tudsz javítani a helyzeten, hogy bekeményítesz, kiállsz magadért, ha beszólnak visszaszólsz, nem hagyod elnyomni magad, nem vállalod ingyen más munkáját stb.
A 10es kivételével nem értem ,hogy miért mondod negativnak a véleményeket.Egyszerűen csak azt írják,hogy az élet ilyen.És ilyen is általában.Kifoghatuk jobb munkát is,lehetünk szerecsésebbek is a munkatársakkal,de lehet az ellenkezője is.Nincs ebben semmi negativ.
Az mindig eszünkbe juthat,hogy kerülhetnénk rosszabb helyzetbe is -és mások vannak is- ,akkor jobban megbecsüljük a saját nyomorunkat.
Arra is jó gondolni,hogy mi jó vár bennünket a lehangoló munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!