Ez esetben mit tehetnék a munkahellyel?
Mivel az előző helyemen elküldtek, kénytelen voltam közmunkásként elfogadni egy iskolában egy olyan ajánlatot, ami részmegoldást jelentett volna egy darabig. Ma voltam bent első megbeszélésen, de elég hamar kiderült, hogy már épp várták mikor esik be egy újabb balek az ajtón, akivel ki lehet cseszni.
Nos az a hirdetés, amiben adminisztráció volt meghirdetve,már az elején kiderült, hogy köze nincs hozzá, ami a valóságot illeti. ( Ezt ők is megmondták) Minden ami a tanároknak kényelmetlen vagy kínos volt ( osztogatás, fegyelmezés, ugrálás, piszkos munka, rendszabályozás, egzecíroztatás )azt mind ránk akarják sózni, mert kényszerhelyzetben vagyunk a pénz miatt . A tanárok ezt úgy akarják kihasználni, úgyhogy ők jól jönnenek ki belőle mi meg nem. Előttem már 2 másik emberrel már megtették ezt. A legjobb viszont az, 4 héten belül még a szűrömet is ki akarják tenni, ha nincsenek megelégedve velem. ( ki tud csodát tenni kezdőként egy 1000 fős intézményben, könyörgöm?)
Bár több helyre beadtam a jelentkezést, nem biztos, h ilyen rövid idő alatt felvesznek.
Mit tehetnék most?
HELP! Válaszokat előre is köszönöm!
Gondolom ugy ertetted, h. kozfoglalkoztatasban alalmaznak, nem kozmunkaban.
Ha igy van, akkor megsugom, nem is olyan konnyu valakit kitenni a kozfoglalkoztatott statuszbol. Eleve jogszerutlen, ha nem a szerzodesben foglalt feladatot latod el.
Szerintem azt a feladatot, amit jogosnak tartasz, vegezd el, amit nem azt ne csinald meg. Pl. az igazgato tekintetes ur nem kuldhet le cigiert, hiaba szerepel a szerzodesben az " es amire a felettese utasitja" kitetel. Es a gyerekeket sem bantalmazhatod fizikalisan, vagy szavakkal. Ha megis szamonkerik ezt rajtad, nyugodtan fenyegetozz a Munkaugyi birossaggal, de a TV- nel, szennylapoknal jobban semmitol nem fel egy iskola igazgato. Szoval egyoldaluan csak kiveteles esetekben lehet a kozfogi munkaviszonyt felbontani, mert ez tul.kepp a segely helyett lett kitalalva, es a miniszterium erdeke, h. minel tobben ebben a statuszban legyenek az aktiv allaskeresok, akik nem talalnak munkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!