Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Határozatlan szerződésem van,...

Határozatlan szerződésem van, de nem írtam alá? Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
December 31-én járt le a határozott szerződésem és azóta nem kaptam újat. Elvileg határozatlanná vált a szerződésem, de még mindig nem írtam alá az újat. Kötelezhetnek-e ilyenkor felmondási időre, ha csak 31-ig írtam alá? Esetleg mondhatják-e azt, hogyha figyelmen kívül hagyom a felmondási időt, akkor nem fizetik ki az eddigi januári béremet sem?
2015. jan. 12. 18:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Amelyik szerződés nincs aláírva, az nincs megkötve
2015. jan. 12. 19:54
 2/18 anonim ***** válasza:
Nézd meg a határozott idejű szerződést, szoktak olyat beleírni, hogy amennyiben a letelte után nem nyilatkoznak eltérően a felek, akkor automatikusan határozatlanná válik, további külön intézkedés nélkül. Bár ez azért meredek, hogy anno el sem olvastad amit aláírtál, meg nem is tájékoztattak erről.
2015. jan. 12. 20:53
 3/18 A kérdező kommentje:
Képzeld el, hogy elolvastam csak épp amit írtál azt nem tartalmazta okoska.
2015. jan. 13. 16:22
 4/18 anonim ***** válasza:

Akkor papíron semmi jogod sem lesz követelni a januári béredet, mert gyakorlatilag múlt év végével megszűnt a munkaviszonyod. Felmondási idő alól is mentesülsz, hiszen nincs honnan felmondani, hivatalosan nem is voltál állományban.

Tanúkkal a munkaügyi bíróságon szerezheted meg talán a béredet, de kicsit te is hibás vagy, hogy nem verted addig az asztalt, amíg alá nem írod az új szerződést. Azaz nem kellett volna bejárni dolgozni.

Veszíteni nem vesztettél volna semmit "ha nem jössz be, kirúglak" rossz duma, mert eleve nem dolgozol ott, szerződés híján. Mondjuk az szerencse, hogy találtál új helyet, ilyen genyókkal nem szabad foglalkozni, akik hagynak ingyen dolgozni, és röhögnek a markukba.

2015. jan. 13. 16:53
 5/18 A kérdező kommentje:

"Tanúkkal a munkaügyi bíróságon szerezheted meg talán a béredet,"

Kicsit már megint előreszaladsz és kombinálsz...Sehol sem írtam, hogy ne kapnám meg a januári bérem. Nem tartom magam hibásnak továbbra sem semmiben.:)

2015. jan. 14. 03:47
 6/18 anonim ***** válasza:
Rendben, akkor nem vagy hibás. Viszont az tény, hogy december 31-e óta feketemunkás vagy, tehát a munkáltató azt csinál veled amit akar, méghozzá következmények nélkül.
2015. jan. 14. 08:12
 7/18 anonim ***** válasza:
Miért vagy benne biztos, hogy szerződés nélkül megkapod a januári béred?
2015. jan. 14. 08:56
 8/18 A kérdező kommentje:

Mert nem magyar cégnél dolgozom, de főleg emiatt:

"A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot, közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik."

Mtk.

2015. jan. 14. 16:38
 9/18 anonim ***** válasza:

No, akkor ez a határozottá válás nem opció, hanem kötelező, csak nálam külön beleírták.

Egy idézet jogi fórumról:

A munkavállaló felmondása esetén - a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés hiányában - köteles a teljes felmondási időt ledolgozni.

Tehát a béreddel nem szórakozhatnak, viszont ha nem tudsz megállapodni a főnököddel a mentességről, a felmondási időt le KELL dolgoznod.

2015. jan. 14. 18:17
 10/18 anonim ***** válasza:

*határozatlanná válás, elírtam.

Ha egyszerűen beintesz a felmondási időnek, akkor meg gondolom munkaügyi bíróság majd eldönti, mi lesz a büntetésed.

2015. jan. 14. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!