Határozatlan szerződésem van, de nem írtam alá? Ilyenkor mi van?
Akkor papíron semmi jogod sem lesz követelni a januári béredet, mert gyakorlatilag múlt év végével megszűnt a munkaviszonyod. Felmondási idő alól is mentesülsz, hiszen nincs honnan felmondani, hivatalosan nem is voltál állományban.
Tanúkkal a munkaügyi bíróságon szerezheted meg talán a béredet, de kicsit te is hibás vagy, hogy nem verted addig az asztalt, amíg alá nem írod az új szerződést. Azaz nem kellett volna bejárni dolgozni.
Veszíteni nem vesztettél volna semmit "ha nem jössz be, kirúglak" rossz duma, mert eleve nem dolgozol ott, szerződés híján. Mondjuk az szerencse, hogy találtál új helyet, ilyen genyókkal nem szabad foglalkozni, akik hagynak ingyen dolgozni, és röhögnek a markukba.
"Tanúkkal a munkaügyi bíróságon szerezheted meg talán a béredet,"
Kicsit már megint előreszaladsz és kombinálsz...Sehol sem írtam, hogy ne kapnám meg a januári bérem. Nem tartom magam hibásnak továbbra sem semmiben.:)
Mert nem magyar cégnél dolgozom, de főleg emiatt:
"A határozott idejű munkaviszony határozatlan idejűvé alakul, ha a munkavállaló az időtartam lejártát követően legalább egy munkanapot, közvetlen vezetője tudtával tovább dolgozik."
Mtk.
No, akkor ez a határozottá válás nem opció, hanem kötelező, csak nálam külön beleírták.
Egy idézet jogi fórumról:
A munkavállaló felmondása esetén - a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés hiányában - köteles a teljes felmondási időt ledolgozni.
Tehát a béreddel nem szórakozhatnak, viszont ha nem tudsz megállapodni a főnököddel a mentességről, a felmondási időt le KELL dolgoznod.
*határozatlanná válás, elírtam.
Ha egyszerűen beintesz a felmondási időnek, akkor meg gondolom munkaügyi bíróság majd eldönti, mi lesz a büntetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!