Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szoktad néha azt érezni, hogy...

Szoktad néha azt érezni, hogy nálad sokkal butábbak könnyebben boldogulnak a munkahelyen, az életben?

Figyelt kérdés

Elnézést ezért a durva kérdésért, de néha nem értem, hogy egyesek hogy tudnak megmaradni egy pozícióban.

Nekem meg mindenért meg kell küzdenem, holott értelmesebb vagyok náluk.

Ez vajon csak talpraesettség függvénye? Vagy jó hosszú a nyelvük?

2014. dec. 12. 14:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tapasztaltam. És ha még csak buták lettek volna! Játszották az eszüket, mindent jobban tudtak. És mindent elintéztek maguk számára, ami előnyös. Ja, vagy a nyelvük hosszú, vagy jól fekszenek.
2014. dec. 12. 14:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szintén tapasztaltam ilyet, a buta együgyű emberek a végtelenségig képesek bármilyen monoton munkát csinálni a végtelenségig... Ezzel jól elvannak, és a főnök is nagyon örül hogy talált rá egy hülyét....
2014. dec. 12. 14:45
 3/9 anonim válasza:
100%

Igen. Szerintem azért van így, mert a butáknak nincs önálló gondolkodásuk. Ha azt mondja nekik a főnökük hogy a tej fekete, akkor ők is azt mondják. Nincs velük gond. Míg az okosak gondolkodnak, ötleteik vannak, még veszélyesek is lehetnek.

Talán ismered az alábbi kis viccet.

Az igazgató mondja személyzetisnek, hogy keresse meg azt, aki idővel az ő helyére léphet. Pár nap múlva szól a személyzetis, hogy meg van. Mi legyen? Rúgja ki azonnal!

2014. dec. 12. 14:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, ismerős.
2014. dec. 12. 15:09
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Sokszor a szimpátia, az ismeretség, meg okosnak tűnő felbólogatás jobb, mint az, amit tudsz. Ezt kell helyesen elsajátítani, meg kialakítani elsősorban, legalábbis, ha nem az alsó szinten akar maradni az ember.
2014. dec. 12. 15:31
 6/9 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos ezt én is észrevettem. Az is furcsa, hogy akik jó tanulók voltak, általában nem azok viszik sokra az életben sem anyagilag sem beosztásilag. Olyan nekem, mintha az élet is egy rulett játék lenne.
2014. dec. 14. 14:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is észrevettem. Sajnos itt mo-on, az emberek féltékenyek,irigyek, ha látják azt,h te gondolkodni is tudsz,vagy esetleg neadj ég a jogaidat is ismered, akkor a főnök irigy lesz rád, az első esetben. Még ha övé is a cég. A másodikban meg kirúg a p.ába.
2014. dec. 16. 00:37
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen, aki tényleg "zseni" volt anno, az persze már a PhD-jét csinálja. Mázlista, akit támogatnak a szülei a felsőoktatás ideje alatt is...

Akit meg senki sem kedvelt vagy éppen hihetetlen rossz tanuló volt, az ért el egész magas pozíciót.... Ami nekem még idestova plusz 10 év tanulással is nehéz lenne.

Nem sajnáltatom magam, csak elgondolkodtató. Az ember átértékeli a tanulás, a diplomák és egyéb papírok fontosságát ilyen esetekben.

2014. dec. 20. 09:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért van ez, mert akik okosnak hiszik magukat, pl. a kérdező, racionálisan gondolkodik. Lehet hogy lexikálisan sokat tud, meg logikusabb a gondolkodásmódja, de a munkahelyen nem erre van szükség, hanem arra ,hogy leutánozd a főnököd gondolkodásmódját érzelmeit mindenféle racionalitás és logika nélkül. A főnök a te önálló ötleteidre vágyik, hanem arra h úgy történjenek a dolgok a távollétében is, ahogy ő akarja, ahogy ő gondolná.

Azonkívül az emberek nem logikusan gondolkodó gépek, hanem önmagukat megvalósító egoista lények. Az kerül feljebb, aki jobban ki tudja harcolni saját akaratát, nem az, aki nagyon okos, és következetes.

2014. dec. 27. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!