Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Vannak egyetemi tanszékcsoport...

Vannak egyetemi tanszékcsoportok, amiken köztudottan nagy a "szemétdomb", a bibliai Tízparancsolat kilenc parancsolatát bizonyítottan megszegik sokan, lehetséges, hogy az V. parancsolatot is?

Figyelt kérdés

Főleg kémikusokra gondolok, ahol a munkahelyi konyhákon ott vannak éjjel nappal mindenkinek a személyes bögréi, tányérai, viszont, akár kimondottan toxikus anyagokat (pl. rákkeltő toxinokat, rovarölő idegmérgeket, toxikus sejtmérgeket, rákgyógyszereket) is kutatnak. Sok a konfliktus, a professzorok és docensek félnek a Rektortól, a tanársegédeket és doktorandusz hallgatókat, a docensek, pedig a professzorokra hivatkozva terrorizálják. Miközben tanársegédtől fölfelé mindenki retteg a felsőoktatási minisztertől és a minisztériumtól. Legtöbbször teljesen alaptalan mindez és a felsőbb vezetők, csak sakkban akarják tartani a kicsiket. Azonban közöttük akár évtizedes ellenségeskedés is lehet.

Egyszóval nagy a "kupleráj".

Elgondolkodtam, a Tízparancsolat így néz ki római katolikus formájában.:

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

II. Isten nevét hiába ne vedd!

III. Az Úr napját szenteld meg!

IV. Atyádat és anyádat tiszteld!

V. Ne ölj!

VI. Ne paráználkodj!

VII. Ne lopj!

VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!

X. Mások tulajdonát ne kívánd!

Ha az V.- en kívül mindet megszegik, lehetséges, hogy közükük valaki az V.-et is?

Hallottam több hirtelen rákos halálesetről a tanszékcsoporton belül, láttam is ilyet, ill. gyors és súlyos egészségi állapot megromlásokat is viszonylag fiatalon. Azok a "névvel ellátott" bögrék, tényleg, csak 10 m-re vannak gyalog a legveszélyesebb mérgektől.

Nem akarok összesküvéselméletet, de sokmindent tapasztaltam, ugyan ilyet még rémálmomban sem tudnék elképzelni senkiről, de akkor is szörnyű esetek fordulnak elő, ami után az ember megáll és elgondolkodik...

A kriminalisztikában ismerünk ilyen esetet?

Lehetséges ez elvi síkon? Előfordulhat?

Egy nagyon megalázott, évtizedekig sakkban tartott, de intelligens, kiművelt ember megbomló elméje veszélyes is lehet...

Mert ugye az USA-ban az idegileg, emberileg összeroppant egyetemisták néha sajnos lövöldöznek, ezt halljuk esetenként, volt ilyen sajnos Pécsett is...

Mit csinálnak ebben a helyzetben a kiművelt, de összeroppnat emberek?

Érdekelne rendőrök, nyomozók véleménye is!

#egyetem #Ötödik parancsolat
2014. dec. 7. 21:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szamomra nem logikus az okfejtesed. A tanszeken rendetlenseg van es felnek a feljebbvaloktol ergo megszegnek 9 parancsolatot a 10bol ( koztuk olyanokat mint a tiszteld apad es anyad, meg a ne kivand meg felebaratod feleseget, es ugye a legfontosabb meg hamis isteneket is szolgalnak) Na mar itt nem ertem a logikai kapcsolatot. Itt jon a kovetkezo lepes, hogy ha mar mindezt megszegik (?? ez hol lett bizonyitva?) akkor lehet gyilkolnak is. ??? Lehet fajni fog az igazsag, de a modern emberek nagy szazalekban nem tartjak be komplett a tizparancsolatot. Kezdve pl. olyan bunosokkel mint en, aki pl. tegnap dolgozott, megszegve ezzel a 3. parancsolatot. Sot volt mar pelda ra, hogy a 6. es a 8.-at sem sikerult betartani. Ergo szabadidomben turistabuszokat robbantgatok fel, igaz???

Ha ugy tetted volna fel a kerdest, hogy lehetseges e hog akit folyamatosan elnyomnak es rettegesben tartanak az megoli a terrorizalojat, akkor egy ertelmes kerdes let volna, a valasz pedig igen, lehetseges. De igy egy logikatlan konteo, ennyi.

2014. dec. 8. 08:10
 12/17 A kérdező kommentje:

"Szamomra nem logikus az okfejtesed. A tanszeken rendetlenseg van es felnek a feljebbvaloktol ergo megszegnek 9 parancsolatot a 10bol ( koztuk olyanokat mint a tiszteld apad es anyad, meg a ne kivand meg felebaratod feleseget, es ugye a legfontosabb meg hamis isteneket is szolgalnak) Na mar itt nem ertem a logikai kapcsolatot. Itt jon a kovetkezo lepes, hogy ha mar mindezt megszegik (?? ez hol lett bizonyitva?) akkor lehet gyilkolnak is. ??? Lehet fajni fog az igazsag, de a modern emberek nagy szazalekban nem tartjak be komplett a tizparancsolatot. Kezdve pl. olyan bunosokkel mint en, aki pl. tegnap dolgozott, megszegve ezzel a 3. parancsolatot. Sot volt mar pelda ra, hogy a 6. es a 8.-at sem sikerult betartani. Ergo szabadidomben turistabuszokat robbantgatok fel, igaz???

Ha ugy tetted volna fel a kerdest, hogy lehetseges e hog akit folyamatosan elnyomnak es rettegesben tartanak az megoli a terrorizalojat, akkor egy ertelmes kerdes let volna, a valasz pedig igen, lehetseges. De igy egy logikatlan konteo, ennyi."

Igazad van, rosszul tettem fel a lérdést, én is dolgoztam vasárnap sajnos és volt már több olyan parancsolat, amit megszegtem többször is. Én mindig megbántam. Volt, hogy nagyon!

Persze azt azért nem tudnám kijelenteni, hogy a 10-ből 9-et megszegetm, mert az V., VII. és VIII. parancsolatokat, még biztosan, egyszer sem szegtem meg!

Viszont igaz, a fenti logikámmal, akár én is lehetnék szörnyű gonosztevő, aki borzalmas dolgokat tesz.

Szóval, felteszem újból, lehetseges-e hogy, magasan képzett, viszonylag jómódban élő, okosnak mondott, az átlagnál elvileg nagyobb intelligenciával rendelkező (pl. egyetemeken, kutatóintézetekben dolgozó) emberek között akit folyamatosan elnyomnak es rettegésben tartanak az nem várt reakciókra képes?

Egy iskolázatlan, alacsony intelligenciájú ember bosszúja várhatóan egyszerű, megtervezetlen, "primitív", ezt várná az ember. (Lásd Édes Anna, primitív késelése)

Azonban egy nagyon okos ember, akit sokáig megaláztak és elnyomtak, "hibás, beteg" válaszreakciója, már azt várnánk, hogy agyafúrt és számító lesz, amit nagyon nehéz lesz visszanyomozni és utólag felderíteni!

Akkor a fenti, általam idézett esetekben, mégis, miért primitív, egyértelmű módon gyilkoltak kutatók, tudósok?

Nagyobb a hirtelen felindulásból elkövetett bűncselekmények aránya ezekben a rétegekben is, vagy csupán arról van szó, hogy az ő előre kitervelt bosszúik nehezen felderíthetőek, így nem is kerülnek nyilvánosságra?

Vagy az a válasz, hogy mivel elég intelligensek, így tudnak a törvényes keretek között is bosszút állni, tehát nem kerül sor pl., éveken kersztüli, utólag nagyon nehezen kimutatható mérgezésekre?

2014. dec. 8. 17:02
 13/17 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok: En a kiindulopontod tartom hibasnak. A legtobb munkahelyen van egy bizonyos hierarchia, ez nem feltetlen jelent elnyomast, es rettegesben tartast. Attol hogy egy szerv ellenorzi a tevekenyseged, meg nem vagy terrorizalva. A kutatokat es egyetemi tanarokat nem kenyszeriti senki, hogy egy adott helyen dolgozzanak. Nem az van hogy ok rabszolgak lennenek akiknek nincs valasztasa. Az egeszseges emberek tulnyomo tobbsegenek az a reakcioja a munkahelyi problemakra, amik nem megoldhatok es kezelhetok, hogy masik munkat keresek magamnak. Egy rossz hazassagban is inkabb valik az ember, mint agyonveri a ferjet a szeneslapattal. Nyilvan mindenhol vannak kivetelek. Olt mar hentes es buszsofor is, mergezett mar haziasszony is, ez igy durva altalanositas, hogy a bunos egyetemi oktatok gyilkolnak.

Az altalad leirt eseteknek nem az volt, hogy az ot terrorizalo feletteset agyonlotte. Az elso orvos pl. a feleseget tett e lab alol. Lehet, hogy arra szamitott nem lesz boncolas, es sosem derul ki. Ugye a kezeleshez hasznalt gyogyszereknek el kellett volna tuntetnie a ciant. Tehat volt terv, onmagaban nem volt primitiv, csak epp nem jott ossze.

Biztos mikor kitalalta jo tervnek tunt. Illetve vannak olyanok akik valamiben frenetikusak, de egy villanykortet is forditva csavarnanak be, annyira eletidegenek, hiaba vezeto rakkutatok.

A velemenyem az, hogy egy tenylegesen rettegesben tartott ember a vermersekletetol fuggoen donthet arrol hogyan viszi veghez egy gyilkossagot. Lehet hogy ugy elonti a harag hogy leuti egy bezboz utovel, vagy ciant kever a kavejaba, csak dogoljon meg. Lehet hogy kifundalja, es lassan viszi veghez.

Ettol fuggetlenul semmi koze szerintem munkahelyi problemaknak ahhoz, h akkor most lelovom az asszonyt mert megcsalt. Es ahhoz vegkepp semmi koze, hogy mit dolgozom.

2014. dec. 8. 20:09
 14/17 A kérdező kommentje:

"En a kiindulopontod tartom hibasnak."

Jól gondolod, elvileg az is.

"A legtobb munkahelyen van egy bizonyos hierarchia, ez nem feltetlen jelent elnyomast, es rettegesben tartast. Attol hogy egy szerv ellenorzi a tevekenyseged, meg nem vagy terrorizalva."

Itt nem egy szervről van szó és nem a klasszikus munkahelyi hierarchiáról, ami természetes és ami nélkül, azt hiszem a cégek nem is működhetnének.

Itt arról van szó, hogy ténylegesen sakkban tartanak embereket, sokszor légből kapott, alaptalan dolgokkal, ezt én tapasztaltam. Nyilván erre a reakció, normális és nem azt feltételezem, hogy itt és ettől, "őrült" dolgok mennek majd végbe egyesek jellemében.

"A kutatokat es egyetemi tanarokat nem kenyszeriti senki, hogy egy adott helyen dolgozzanak. Nem az van hogy ok rabszolgak lennenek akiknek nincs valasztasa."

Nagyon nagy tévedés! Ha így gondolod, még nem láttál kutatókat! A kutatókat pontosan az teszi nagyyá, ami egy bizonyos érdekcsoporthoz odaláncol, mégpedig a kapcsolatrendszerük! Ebből nem tudnak kitörni!

Igen, elmehetnek céghez dolgozni, de ha ott is kutatnak, akkor ugyanúgy belekényszerülnek a fenti kapcsolatrendszerbe! Igen, abbahagyhatják a kutatást, konferenciára járást, publikálást, de akkor, már nem kutatók!

"Az egeszseges emberek tulnyomo tobbsegenek az a reakcioja a munkahelyi problemakra, amik nem megoldhatok es kezelhetok, hogy masik munkat keresek magamnak."

Ez igaz, ha nem vagy kutató, azonban, ha láttál már kutatókat, láthattad, minél több évtizedet töltött az adott területen, annál több munkája van benne és egy határon túl, a létrehozott életműve gúsbaköti! Nem tud hova menni! A tudományterületek nagyon szétaprózódtak és magas szinten, már kicsi a világ!

"Egy rossz hazassagban is inkabb valik az ember, mint agyonveri a ferjet a szeneslapattal. Nyilvan mindenhol vannak kivetelek. Olt mar hentes es buszsofor is, mergezett mar haziasszony is, ez igy durva altalanositas, hogy a bunos egyetemi oktatok gyilkolnak."

Ez igaz, nagyon durva és szeretnék is ettől elzárkózni! Mert nem igaz, azonban, súlyos személyiségtorzulást sokan szenvednek szerintem, pont azért, mert nem tudnak már váltani. Nem adhatják fel 45 évesen az addigi teljes munkásságukat! És ezek a személyiségtorzulások, okozhatnak később függőségeket, betegségeket, ami tönkreteszi a kutatók életét.

"Az altalad leirt eseteknek nem az volt, hogy az ot terrorizalo feletteset agyonlotte. Az elso orvos pl. a feleseget tett e lab alol. Lehet, hogy arra szamitott nem lesz boncolas, es sosem derul ki. Ugye a kezeleshez hasznalt gyogyszereknek el kellett volna tuntetnie a ciant. Tehat volt terv, onmagaban nem volt primitiv, csak epp nem jott ossze.

Biztos mikor kitalalta jo tervnek tunt. Illetve vannak olyanok akik valamiben frenetikusak, de egy villanykortet is forditva csavarnanak be, annyira eletidegenek, hiaba vezeto rakkutatok."

A harmadik eset, már másmilyen, amit találtam, mert ott közvetlen kollégája volt a kutatóorvos, szintén kutató szeretője. Az előzményeket nyilván nem ismerjük,mindenesetre a nő reakciója és cselekedete súlyos személyiségtorzulást feltételez. Ugyanakkor a módszere (etilén-glikol) primitív, gyors lebukást garantált számára. (Szerencsére az áldozat itt életben maradt.)

Az első eset KCN-es mérgezése is primitív és brutális, a vérvizsgálat símán kimutatta a CN- halálos dózisát.

A kutató férj, CN- nyomok eltüntetésére tett kísérlete véleményem szerint egy kétségbeesett menekülési próbálkozás volt. Őrült tette az első pillanattól kezdve lebukásra ítélte.

Ugyanakkor megdöbbentő, hogy egy kutató jelleme hogyan torzulhatott ideáig, hogy a gyermekáldástól való félelem ilyen tettre indítatta! Milyen életút vezetett ide?

"A velemenyem az, hogy egy tenylegesen rettegesben tartott ember a vermersekletetol fuggoen donthet arrol hogyan viszi veghez egy gyilkossagot. Lehet hogy ugy elonti a harag hogy leuti egy bezboz utovel, vagy ciant kever a kavejaba, csak dogoljon meg. Lehet hogy kifundalja, es lassan viszi veghez.

Ettol fuggetlenul semmi koze szerintem munkahelyi problemaknak ahhoz, h akkor most lelovom az asszonyt mert megcsalt. Es ahhoz vegkepp semmi koze, hogy mit dolgozom."

Elvileg ennek fordítva is így kellene lennie, tehát a magánéleti problémáknak sem szabadna kihatnia a munkahelyi teljesítményre! Most nyilván nem a fenti durva esetekre gondolok.

Értem, akkor az lenne a konklúzió, hogy a kutatók, magasan képzett emberek kisebb-nagyobb (nagyon ritkán fatális) személyiségtorzulásainak semmi köze a munkahelyi problémáikhoz, ill. kutatási területükhöz?

Ezek szerint "kívülről" alakult úgy az életük, hogy kissebb-nagyobb mentális sérüléseket (sajnos a fenti esetekben fatális), betegségeket "kaptak", ami súlyos személyiségtorzuláshoz vezetett.

2014. dec. 8. 23:20
 15/17 anonim ***** válasza:
44%
Mi ez a zagyvaság?
2021. szept. 18. 00:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Figyelj, tanultam kriminalisztikát.

Húsz éve tanítok egyetemen.

(Ugyan nem természettudományt).

Neked sem a kriminalisztikár ól, sem az egyetemi világról nincs fogalmad, de azzal vádolsz embereket, hogy végigbűnözik a Btk.-t, mert valaki csúnyán nézett rád.

2023. aug. 10. 09:17
 17/17 anonim ***** válasza:
16. 9 évig gyötörted magad ezen?
2023. aug. 10. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!