Szerintetek lehetséges, hogy a Youtubeon sikeres legyek?
A kedvenc oldalam, és egyre inkább vonz, hogy én is a része legyek. A terület, amely érdekel, egyre jobban érdekli az embereket. Két csatorna az uralkodó, 300-400.000-es feliratkozóval. A többi az pár tízezres, tehát nem lenne lehetetlen felvenni a versenyt. Sok ötletem van, angolul is tudok, sajnos a felszerelés nincs még meg, és ha már belekezdek, akkor szeretnék lehetőségeimhez képest a legjobb munkát végezni.
Szerintetek hülye ötlet? El tudom képzelni, hogy 5 év múlva akár már ebből is fogok megélni.
Na akkor megnézzük, hogy hogyan is néz ki adolog szerintem a legsikeresebb csatorná azok, amik minden korosztályt megmozgatnak: Videómánia, Otherworldonline, HollywoodNewsAgency. Nekik 150-200k feliratkozója van. Követem az eseményeiket, de egyikről se tudni, hogy ebből élne.
Dancsó diplomásként videóvágással foglalkozik, de nem kifejezetten a youtube-ol. Pedig közismert személy majdnem mindenki számára mégse kap TV-s fellépésekre kérelmet csak pár darabb előadást tartott erről.
Gergő majdnem ugyanannyi feliratkozóval rendelkezik mint Dancsó és majdnem hasonló kategória az amit csinálnak. Őt fel-fel kéregették (lásd kimitube), de ő sem él meg ebből.
Otherworldosok többen vannak alapból és a nagyrészét a nézőknek a gamepléjből szedik, ami nem mozgat meg minden korosztályt, csak a filmes rovataik azok, amire ez elmondható.
És jön a többi, akik még 100K körülivel rendelkeznek:
Goodlike, zsDav, theVR, pingvinharcos stb. Ők mind gémpléjekkel vagy saját történeteik elbeszélésével foglalkoznak ezzel egy a gond.. hogy Goodlike-nak egy olyan vlogjára g..cire senki sem kíváncsi, hogy mondjuk mit evett tegnap... legalábbis a 16év felettieket többnyire nem a 16év alattiak meg nem fogják pénzzel támogatni ezeket, mert szimplán nekik sincs egy petákuk sem.
Ezeken felül van még MrBusta aki mint tudjuk szintén nem a youtube-ol él meg hanem a zenéjéből.
A legvégére hagytam a 2 legtöbb feliratkozóval rendelkezőt:
VamosART és NettyScribble. Mind a kettő figura hatalmas képzelőerővel és tehetséggel van megáldva illetve a célközönség sem a 14-5 éves korosztály tehát mindenkinek tetszhetnek a videóik, illetve nem is magyarnyelvűek ezek a csatornák így más országokból is szerezhet nézőt.
Hozzátenném a 400ezer feliratkozó ló..asz, ha a fülföldi szintet nézzük.
Mellesleg annyit, hogy ezek a csatornák 1 éve még nem voltak sehol, tehát 1 év alatt értek el 300-400ezer feliratkozót. (de ők sem ebből élnek)
PewDiePie-nak bejött így neked is bejöhet (32Millió feliratkozó)de ha nem tudsz perfektül angolul és nincs meg a fantáziád, akkor bele se kezdj.
Nem annyira a feliratkozások számítanak - a megélhetéshez - , hanem inkább a nézettség... Míg a HollywoodNewsAgency-n összesen 212 228 feliratkozó van és 208 videó, az összes megtekintés pedig 24 665 028, addig a Videómánián pl. csak 149 videó van, de az össz. megtekintés 39 616 158! Egyébként Dancsó Péter Videómánia csatornáján 241 837 feliratkozó van, ezzel Ő az első magyar "youtubeer", de Szirmai Gergő is volt első, holott a videói nézettségben mindig is nagyban lemaradtak Dancsóéitól... Míg a videómánián az elmúlt 5 napban 854 565 videómegtekintés volt és 2 380 feliratkozó, addig (sajnos) a HollywoodNewsAgency-n csak 172 325 nézettség és 577 feliratkozó! És a youtube partnereknek a nézettségek után fizetnek, nem a feliratkozásokért.
Legjobb tudásom szerint, a legjobban fizető youtube partnercég nézettségenként 0.3 Ft-t fizet (igen minden egyes megnézés után)... Dancsó úgy tudom náluk van, de ezt még egy régebbi videójánál mondta, szóval azóta válthatott.
Mindenesetre hellyel-közzel ez az összeg stimmel, akár melyik cégnél is van az ember. Tehát Pingvinharcos (legnépszerűbb magyar videojátékos csatorna) kijelentése, hogy Ő még a netet sem tudja befizetni a youtube-ból hazugság! Az Ő megtekintéseinek száma az elmúlt 5 napban 111 529... 111 529 / 3 = 37 176.3 (Ft). Ez szerintem 5 nap alatt elmegy. Ez esetben Dancsó Péter a héten kis híján 285 ezer forintot keresett! Abból már meglehet élni, igaz Ő is elqurvúlt a siker érdekében és eladta a lelkét a 12 éveseknek. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!