Egyszerű kivándorolni / kint tanulni? Mindenkinek mindig sikerül?
Figyelt kérdés
Nem nagyon birom, hogy manapság minden második 18 éves külföldön akar tanulni / dolgozni, élni... ez most ilyen k...va könnyen megy? Mindenkinek ilyen jó szinten megvan az angol, nincs többé honvágya? Mindig, minden jobb kint, jobbak az emberek, jobb az oktatás??2014. dec. 5. 19:06
2/8 anonim válasza:
Nem egyszerű, és nem is mindenkinek sikerül. De aki ismeri a nyelvet, akar és tud dolgozni, annak bejön.
Itthon teljes a reménytelenség a többségnek. Legalább is vidéken.
3/8 anonim válasza:
Nem minden jobb kint és nem is egyszerű.
De sokkal többet ad a külföldi tapasztalat, mint gondolnád. Önismeretet, önállóságot, magabiztosságot. Én is ki fogok menni és szerintem akinek van lehetősége, az próbálja meg.
4/8 anonim válasza:
Itt minden jobb. Honvágyam van, mert rohadtul hiányzik a környék ahol éltem (Budapest legszebb részei). De tudom, hogy otthon ötöd ennyit keresnék, plusz el kéne viselnem, azt a fasiszta, moslék mentalitást...
Ez van.
5/8 anonim válasza:
Az, hogy valaki 18 évesen azt mondja, hogy külföldön akar tanulni meg élni, még nem jelenti azt, hogy fog is. Ha megkérdezik, szívesen válaszolja ezt, mert menőnek, ambiciózusnak tűnik általa - ehhez képest a legtöbben, akik ilyesmit mondanak, még csak nem is jelentkeznek külföldi egyetemre. Az én környezetemben is van sok ilyen szájhős, de érdekes, aki tényleg utánanézett, tényleg ki akart menni, az ki is ment, azt simán felvették. Persze az, hogy mi lesz ezután, még kérdéses.
6/8 anonim válasza:
Nem, nem annyira egyszerű és nem, ne hidd,hogy mindenkinek sikerül és ott minden tökéletes.
7/8 A kérdező kommentje:
5. na ilyenre gondoltam énis. Birom, hogy még 18 sincs, de már külföldön akarok tanulni, élni... barátom, mennyit láttál az életből? Anyuci etet!
2014. dec. 6. 12:31
8/8 anonim válasza:
Nem, valóban nem sikerülhet mindenkinek. De ez nem azt jelenti, hogy rögtön le kell szólni akinek ilyen irányú tervei vannak. Lehet neki pont sikerülni fog. Inkább legyenek valakinek nagy álmai, mint hogy egy megkeseredett, beletörődött nyomorult legyen már huszonévesen. A nyelvet meg nagyon gyorsan meg lehet tanulni, ha már van egy kis alapod és teszel is érte még pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!