Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mostanában tényleg ez a szokás?

Mostanában tényleg ez a szokás?

Figyelt kérdés

Párom hétfőtől új munkahelyen kezd és vinni akar pogácsát meg egy csomag kávét, miközben ő nem is kávézik.

Szerinted ez egy nagy adag "benyalás". Vagy mostanában ez elvárt dolog?

2014. nov. 27. 19:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A kérdésből egyáltalán nem derül ki, hogy férfi-e vagy nő-e a kérdező. Miből gondolja mégis mindenki, hogy pasi akar bevinni ajándékot?

A kávé meg süti akár plusz pont is lehet, de az is lehet, hogy csak valami nyalizásnak fogják nézni bent. Amúgy meg, ha akar vigyen. Legfeljebb majd később is elvárják tőle, akkor is, ha esetleg mégsem jön ki a munkatársaival. De az biztos, hogy egy jó kávé, meg süti mellett könnyebb összebarátkozni. :)

2014. nov. 27. 19:46
 12/15 anonim ***** válasza:
Kedves gesztus, bár a munkatársaknak majd úgy tűnhet, hogy így szeretné megszerettetni magát. Részemről első nap tuti nem ajándékoznék, hanem max pár hónappal utána, miután megismertem a kollégákat.
2014. nov. 27. 20:33
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom ti hol éltek és milyen beosztásban dolgoztok. De akkor mondom! A 20 év alatt akárhova kerültem el dolgozni egy új csapatban mindig vinni kellett beugró piát! Pálinka, vagy sör! Nem az első nap de az első 2 hétben ezt le kellett bonyolítani. Mindig minden munkahelyen van egy pár nagyobb hangú ember aki vicces célzást tesz rá! És ebből venni kell a lapot mert akkor kinéznek ha nem viszel!
2014. nov. 27. 21:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Előző, én mg az elmúlt 20 évben egy ilyen munkahelyen se voltam. Sőt minden alkoholos ital tiltva volt. Nem tudom, hogy te milyen területen dolgozol, de irodai munkáknál nem szokás.

Kérdező: én nem vinnék első nap, kivéve akkor, ha ismerős a hely annyiból, hogy mondjuk haver/rokon ott dolgozik és ő javasolta mivel ismeri a csapatot. De különben nem vinnék. Én furcsállnám ha valaki így jönne első munkanap.

Ráadásul kávét ismeretlen irodába nem is vinnék, mert dolgoztam olyan helyen, ahol nem volt kávéfőző, csak kávéautomata. Vagy ahol most vagyok, ott a kávét, teát, cukrot, tejet a cég veszi, a recepciós tölti fel a hűtőt, szóval tök fölösleges, hogy valaki odaállítson egy zacskó kávéval. Ahol meg kapszulás kávégép van, ott se tudnak mit kezdeni vele.

2014. nov. 27. 23:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Én szoktam bevinni néha mézet, teát, cukrot az irodába, amikor az iroda keveset rendelt, de nem reklámoztam, hogy én hoztam, leraktam a konyhában és kész.
2014. nov. 28. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!