Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért lett Ennyire felkapott...

Miért lett Ennyire felkapott az informatika szak?

Figyelt kérdés
2014. nov. 20. 22:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Annak, hogy te mit utálsz, nincs sok köze ahhoz, hogy miből van hiány. Én pl.utálnék emberek belsejében vagdosni és műteni, ettől meg komoly orvoshiány van.
2014. nov. 20. 23:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Egyébként mit utálnál és pontosan milyen szakmára gondolsz informatikán belül? Miért utálnád?
2014. nov. 20. 23:29
 13/19 anonim ***** válasza:
36%

semmi köze ahhoz amit írtam... fiúknak szinte fele ilyen szakra megy és mégis hiány van?

orvosi szak közel sem olyan felkapott

2014. nov. 20. 23:29
 14/19 anonim ***** válasza:
36%
csak egyszerűen szétunnám magam és zavarja is a szememet a képernyő ha túl sokáig nézem szóval nem is bírnám
2014. nov. 20. 23:31
 15/19 A felhasználó ***** válasza:

"orvosi szak közel sem olyan felkapott"

Nyilván nem. Tízszer annyiba kerül.

2014. nov. 21. 09:06
 16/19 anonim ***** válasza:

sokan azt se tudják mit kell csinálni, csak hallják a történetet, hogy egész nap játszik valaki és 300+ a fizetése, meg 1 héten 2x megy be dolgozni, meg csak a fizetésért kell bemenni + a meetingekre...

nekem 3 végzettségem van mind3 informatikus...tele a piac informatikusokkal, de jó szakemberből tényleg hiány van...sok webfejlesztő sír, hogy nincs munka...nekem konkrétan 4 munkalehetőségem van jelenleg, pedig nem is vagyok nagy név a szakmában, csak az ismerőseim tudják, hogy eltudom végezni a munkát...és engem bíznak meg vele...és az egyik munka hozza a következőt, ez sokszor érvényesül...de pl volt osztálytársam szakvizsgán azt se tudta, hogyan kell szétszedni a gépet, programozni meg egyáltalán nem tud, DE van ilyen végzettsége...ha tényleg jó az ember, jól tud szervezni, megvannak a megfelelő kapcsolatai akkor profi minőséget tud alkotni minimális munkával...

erre az egyik jelenlegi munkám jó példa:

van egy komplett weboldal elég sok lehetőséggel...csináltam egy olyan kódot ami egy TXT-ből legenerálja az oldalt...tehát kód ami kódot gyárt...meg van a megfelelő ember aki megcsinálja a txt-t, én meg a generátort...

ha úgy nézzük kb 6-8 hónapos munkát 2-en megcsinálunk 1-2 hónap alatt...és az ilyen történetek miatt ennyire felkapott...mert azt hiszik sokan, hogy ennyire könnyű...igen ennyire könnyű, de nem mindig...meg nekem ez 7 év intenzív tanulásomba került, szó szerint napi 16-18 órákat szántam rá, hogy ennyire rutinosan menjen...ez olyan mint a zongorázás...gyakorlás kérdése...persze itt sok az elmélet is...én 14 éves koromtól 21 éves koromig nagyon sokat foglalkoztam vele és nem iskolában kezdtem el hanem otthon egyedül magamtól! van aki irigy rám emiatt, hogy "mennyi mindent tudok", pedig az én tudásom is édes kevés és még így is nagy ára volt...ja meg ugye vannak még előnyök...pl munka időben lehet gyakorizni :D

2014. nov. 21. 10:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Hol is olvastam, hogy hiány van megfelelően képzett informatikusokból?

[link]

Aki azt írja, hogy el sem tudná képzelni magát, hogy ilyen területen dolgozik: talán azért, mert mindenkinek más az érdeklődési köre. Én meg például orvosként nem tudnám elképzelni magam, aki naponta élő embereket vagdos, pedig - orvos ismerőseimből kiindulva - jól keresnek, és milyen menő dolog már, ha az ember orvos.

De például a gyártósor mellé sem szívesen képzelem magam, hogy egész álló nap ugyanazt a mechanikusan betanult mozdulatsort végezzem.

Egész egyszerűen, mert az emberek különbözőek. Vannak, akik teljesen elképzelhetetlennek, sőr, ijesztőnek tartják még a gondolatot is, hogy egész nap egy számítógép mellett kelljen dolgozniuk, másoknak meg ez az életcéljuk.

De úgy gondolom, egy értelmes embernek nem esik nehezére megérteni, hogy az emebrek nem azonosak.

Hogy aki informatikus, az egész nap a neten lóg? (Gondolom, itt most nem azokra céloztál, akiknek az internet is munkaeszköz.)

Persze, vannak olyan "informatikusok", akiknek a munka abból áll, hogy egész nap facebookoznak, és/vagy WoWoznak az irodájukban, de többségük azért elég messze áll az "informatikustól". Ők azok, akik valós informatikatudással nem rendelkeznek, de ugye kellett valami papír, hogy otthon büszkék legyenek rá, meg hogy a vállalkozó haver a cégénél fel tudja venni valami alibi-munkakörbe.

Lehet, hogy kiábrándító, de egy valódi informatikus munkája messze nem ilyen.

Tény, hogy vannak olyan területei az informatikának, ahol a munkavégzés lényegesen kötetlenebb, mint egy gyártósori meló, pl. egy rendszergazdának akkor kell keményen dolgozni, amikor van munka. Amikor meg kell valamit oldani a rendszerben, vagy amikor pl. hiba van. Így némileg kötetlenebben dolgozik, viszont bármikor riasztható, és adott esetben akár éjszaka, vagy hétvégén is riaszthatják.

Vagy például egy programozónak, főleg ha vállalkozóként dolgozik, vagy kisvállalkozásnál áll alkalmazásban, egy szava sem lehet, ha alkalom adtán még otthon is algoritmizálnia, kódolnia, vagy debugolnia kell.

Egyébként meg némi költői túlzást érzek abban, hogy minden második ember informatikusnak menne. Miért van az, hogy én "kicsit" más arányokat látok?

2014. nov. 21. 13:10
 18/19 anonim ***** válasza:

#15 állami finanszírozással járok egyetemre. ennyit arról hogy többe kerül.

amúgy nem veszekedni jöttem ide, szerintem hagyjuk a témát

2014. nov. 21. 20:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Aki nem rendelkezik elég jó képességekkel, hogy államira felvegyék az ne járjon egyetemre.Abból lesz jó szakember, aki tanul, nem abból aki fizet.
2014. nov. 21. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!