Ha jó vagyok infóból, de nagyon rossz matekból, akkor milyen info-szakon van esélyem a felsőoktatásban?
Szedd össze magadat matekból! Mitévő lehetnél? Nem akarsz olyasmivel foglalkozni, ahova nem kell. A matek nem tisztán készségtantárgy. Ha informatikus akarsz lenni, szépen leülsz, és addig gyakorolsz, amíg nem érsz el valamit vele. Az, hogy beléd van programozva, hogy jajnemmegyamatek, meg hogy temárúgyispróbáltaddenem süket dumák. Ha kicsit beleveted magadat, meglátod majd a szépet abban is. Nincs jobb érzés, mint megoldani egy példát, és ehhez leginkább szabályokat kell ismerni, nem kell okosnak lenni (persze nem árt).
Ha pedig képtelen vagy erre (amit erősen kétlek), ahogy te is mondtad, tárva nyitva a bölcsészet és a kommunikáció szak, oda se okvetlenül a hülyék járnak.
"Felhasználó-szinten bármit megcsinálok a gépen."
Egyetemi infó szakokon kicsit másabb szint van, mint egy Windows újratelepítés.
Végülis csak a programozás ami igazán nehéz, de az tényleg az, pláne az elején.
Matekból meg én se voltam soha túl jó (azért nem egyes voltam, meg nem is kettes, de évközben max hármasokat szereztem, aztán érettségire épp egy 60%-os 4-est összeszedtem), de azért megy a matek, nehezen, de megy.
Rohadt sokat kell rá tanulni, arra készülj, de attól, hogy most nem megy, még nem jelenti azt, hogy ne tudnád megtanulni. Gondolom most semmit sem foglalkozol vele, nem érted meg a feladatot és rögtön feladod, én is így voltam vele, de ezen egyetemen kénytelen leszel változtatni, sokat kell foglalkozni vele, hogy tényleg megértsd, aztán menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!