Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyári munkások! Ti agyban...

Gyári munkások! Ti agyban hogy lehet legyőzni azt a tudatot, hogy egy gyárban fogtok megmurdelni a monoton munka közben?

Figyelt kérdés
Én nagyon nem tudok megbarátkozni vele, pedig valszeg ez lesz. :(

2014. okt. 22. 06:18
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

na jó 350K nettóért én is csinálnám ugyanazt napi 8 órában életfogytig.

De szalag mellet 80-120K keresnek az emberek.

2014. okt. 22. 09:18
 12/32 anonim ***** válasza:
71%
8. voltam. Még annyit tennék hozzá, hogy én pont akkor tudtam a legjobban tanulni, amikor "rabszolga" voltam, mert motivált és annyira nem használtam az agyamat a munkában, hogy felüdülés volt tanulni. Akkor tanultam a legjobban nyelvet, akkor olvastam a legtöbbet és munka mellett érettségiztem le. Nem 3 műszakban dolgoztam, hanem 12 órát varrtam egy kárpitosműhelyben. Volt egy rövid időszak is, amikor egy kisebb műanyag feldolgozó üzemben melóztam, vittem a köpenyemben a tételeket, mint a puskát és azokat nézegettem, azokon gondolkodtam miközben a terméket szelektáltam. Volt olyan, hogy verseket és dalokat írtam fejben, mert annyira kellett a gondolkodás. Mióta vállalkozó lettem sokkal kevesebb időt szánok a művelődésre, mert azóta egyszerre lettem logisztikus, informatikus, marketinges stb., szóval estére annyira elfárad az agyam, hogy már nem motivál, hogy még nyelvet is tanuljak. Szóval hidd el, a gyári munka a legjobb arra, hogy fejleszd magad.
2014. okt. 22. 09:27
 13/32 anonim ***** válasza:
84%
Na igen, nem mindegy hogy mennyi a bér. A hegesztő egy jól fizető szakma, a gyári melósnak viszont gyakorlati értéke nincsen, cserébe könnyű bejutni. Ha valaki háromszáz nettót visz haza monoton munkával, azt el lehet fogadni, mert a pénz fontos. De a gyárban a minimálbér a gyakoribb, néha egyéb juttatással megfejelve, persze a próbaidő lejárta után. Pont ezért gondolkodnak sokan külföldi lehetőségeken, mert lehet hogy ott is ugyanazt a lélekölő, unalmas, monoton munkát csinálod, de legalább el tudsz belőle rakni, tudsz belőle élni.
2014. okt. 22. 09:48
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is gyári munkás vagyok de én nagyon jól elvagyok ott bent. Igaz nem szalagmunkát nyomok hanem egy adott gépet kezelek és figyelem a gyártást 2-3 an szoktunk lenni rá mert nagy gépről van szó, mert be kell tölteni anyagot, indítani kell, közbe figyelni hogy mikor van elakadás és ez több emberes mert kell egy kezelő és egy olyan aki kiszolgálja gépet, de nagyon is elvagyok én ott, jó a társaság, szünetünk nincs ez igaz mert felügyelet nélkül nem maradhat a gép, de megvan nekünk engedve hogy ha szépen megy a gyártás és van 20-30 percünk újratöltésig addig egyikünk elmehetünk cigizni, wc-re kajálni, amit akar csak a másik mindig legyen ott. Ha olyan gyártás van egy másik gépnél akkor van hogy 1 órán át nem kell felette álljunk ilyenkor szólunk a másik gépeken lévőknek hogy figyeljék ameddig kajálunk aztán cserébe mi is besegítünk nekik hogy tudjanak szünetelni. Meg mégsem kell egy helyben, ülni, állni, mert papírmunkából rengeteg van nekünk és arra van külön asztalkánk amin ezt végezni szoktunk meg az adott selejtes anyagot oda tesszük félre ha még menthető. Bár én is jobb munkát tudtam volna elképzelni magamnak de ahhoz képest nem rossz a munkám mert van hogy mászkálni kell, pakolni ez a része annyiba tetszik hogy így is pörög az idő és nem kell órákat állni egy helyben. Mert voltam ilyen helyen is ami jobban lefárasztott mint a mászkálás.
2014. okt. 22. 10:01
 15/32 homo ludensz ***** válasza:
100%
A hegesztő sem úgy ténfergett be a gyárkapun hanem valahol x évig tanulta és közben gyakorlatot is szerzett hozzá. Az ahol most dolgozik annyira értékeli a "tudományát" amennyit ott leírt. Gondold el hogy te becsavarsz 3 vagy 4 csavart és annyit várnak el tőled hogy tövig csavard be. Maradjunk a hegesztő példánál:egy több kilométeres gázvezeték gerinccsöveit is hegesztők munkálják eggyé vagy egy toronydaru emelőgémjén is vannak hegesztet tartóelemek,de még egy vasúti hídnál is. Azért ha belegondolsz aki vállalja a keze munkáját azt illik megfizetni. Te most könnyen lecserélhető vagy és csak rajtad áll hogy egyedibbé tedd magad.
2014. okt. 22. 10:16
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Pont ettől nem kell tartani, hogy itt rohadunk meg. A gyári munka az egyik leg isnstabilabb meló, bármikor kicsphatnak, vagy tönkre mehet a gyár.
2014. okt. 22. 10:44
 17/32 anonim ***** válasza:
89%

Ember, szedd össze magad és tedd le azt a nyelvvizsgát. Igazából én még olyannal nem találkoztam, hogy valaki ne tudta volna megcsinálni előbb-utóbb. Csak az, aki feladja, annak tényleg nincs esélye. De ha tényleg akarod, menni fog.

Ha eljutottál a diploma végéig, elég hülye vagy, ha nem fejezed be, már bocs, teljesen elpocsékoltál rá nem tudom, hány évet... Meg is érdemled, ha egy szalag mellet murdelsz meg..

Ha mást nem, csináld meg az eszperantót, egy haverom azt csinálta, és megadták rá neki a nyelvvizsgát. Nézz utána, hogy nálad elfogadják-e. Az eszperantót pár hónap alatt meg lehet úgy tanulni, hogy nyelvvizsgázz belőle középen.

2014. okt. 22. 12:23
 18/32 anonim ***** válasza:
89%
Nem értem az ilyet, dolgoztam 3 gyárban, mindenhol 2 hónapot, aztán otthagytam mert egyszerűen annyira szar. Lehet jobb munkát is találni, könnyebbet, jobban fizetőt, akár végzettség nélkül is. Nekem egyelőre csak 10 osztályom van, mégis találtam jó melót. Miért vagy olyan helyen amit utálsz?
2014. okt. 22. 12:33
 19/32 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, utolsó Pesti vagy, mert ott tényleg sima ügy.
2014. okt. 22. 18:20
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Diplomádhoz a nyelvvizsga kellene, akkor miért nem tanulsz 1000ral munka után??? Fél év alatt könnyedén meglehetne, akár önszorgalomból is.
2014. okt. 22. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!