Gyár vagy máv jegyvizsgáló? Melyik helyen dolgoznál szívesebben, ha pénzben nem volna különbség?
Jelenleg általában összeszerelem a termékünket,ha helyettseíteni kell akkor meós vagyok.értsd:lesem egésznap a fém terméket neonnál.egy darab 3kg,napi 1800 körül jön le a szalagról.ezt egyenként teszem gépbe és csomagolom egy nagy ládába.kb.ötszAz darabonként targoncával a kiszállításra viszem.ha szerelek átálláskor targoncázom.
Kb.ennyi.jelentkeztem,hogy megtanulnék mást is pluszban,de a főnök képen nevetett,mivel nő ne tanuljon már műszaki dolgokat,mi t átszerelés.súlyra nem lenne nehéz,csak nem akarnak nőt oda.
Nyelvet tanulni illetve tréningre jàrni pedig műszakvezetőtől felfele lehet.
Mindennap ugyanazzal a három emberrel vagyok összezárva,idősebb nők.
Nem nagyon van összhang,nem szeretnek mert fiatal vagyok.
10. vagyok.
Nem is gondoltam, hogy nő írta a kérdést!
Akkor ..... nehezebb ügy.
Látom, a munkahelyeden nem érzed túl jól magad. Viszont, ha jegyvizsgáló leszel, akkor a 10. hsz-ban a 2. pont elég kritikus. Tehát, ha összetalálkozol egy nagydarab, arrogáns bliccelővel, aki "tájszólásban" közli, hogy elvágja a gyereked nyakát, ha nem hagyod békén, netán késsel hadonászik előtted késő este egy olyan vonaton, ahol alig van utas....
Egy tipp!
Ha van lehetőséged vasútállomáson szóba elegyedni vasutasokkal (nem pályamunkásokkal, hanem egyenruhásokkal), vagy kisforgalmú vonaton meg tudsz szólítani egy kalauzt, próbáld tőlük megtudni, mik az előnyei, hátrányai a munkájuknak, hogyan érzik magukat a vasútnál.
Esetleg keress olyan honlap-fórumot, ahol vasutasok beszélgetnek egymással, és kérdezd meg őket.
Előző vagyok.
Még egy gondolat.
Ha jegyvizsgáló leszel, számíts arra, hogy a MÁV minden gondját-baját, hibáját rajtad fogják számon kérni az utasok. Sokszor igencsak felháborodott hangnemben és sok primitív ember nem érti meg, hogy a kalauz ezeken nem tud változtatni vagy válaszolni.
- késésban van a vonat
- miért állt meg a nyílt pályán és mikor indul tovább
- miért nincs fűtés
- miért ilyen erős a fűtés
- miért nem lehet lehúzni ezt az ablakot
- micsoda kosz van itt
- vandalizmus nyomai vannak (felhasogatott ülés, letört asztal, kilopott izzók a plafonon)
- a WC-ben nincs víz, nincs papír stb. stb.
Nekem ezekhez pl. eleve nem lenne idegzetem. ;-)
Szia!
Én elfogultan tudok erről nyilatkozni, ugyanis minden vágyam jónak mondható végzettség ellenére bekerülni a MÁV-START-hoz mint kalauz. Motivációs levelet ha nem haragszol most nem fogok írni, egy tanácsot azonban igen: HALLGASS A SZÍVEDRE! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!