Van valaki ilyen helyzetben?
Szép estét! Azzal a dologgal kezdeném, hogy Édesanyám 2014.Június 16.-ától munkanélküli. Azonnali hatállyal elkűldték a munkahelyéről. Az ügyet perre vitte és 500.000 ft-t sikerült perelni a cégtől. Utánna pedig ugye kapja novemberig a Munkanélküli Járadékot, ami nem sok, de jobb mint a semmi. Na ezt csak így bevezetésnek ezt leírtam. Namost:Édesanyám Azóta nem talált semmit, de úgy hogy vissza se jeleznek neki. A motivációs levele mind stimmel, az önéletrazjba semmi hiba. Napi 2-3 órát csak azzal tölti az idejét, hogy munka után keresgél, de semmi reménnyel. legalább 10-20 helyre beadta az önéletrajzát, és semmi. Az a gond, hogy 17 éves vagyok és 10. Osztályos. Sajnos mindig Anyumat rántom le, ha kell pénz, mindig ad, de nekem esik rosszúl mindez. Elkezdtem énis diákmunkát keresni, aztán majd kiderül mi lesz. Az a kérédsem lenne, hogy szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? Melyik oldalon keresgéljen, vagy milyen reményeket vagy véleményetek van erről, hogy nem akadt fönn eddig sehol?
Elnézést kérek mindenkitől, ha ez egy kicsit érthetetlen.
Nagyon nehéz az elhelyezkedés.Ismerősök,barátok,rokonok által sehogy nem megy???
Én pl egyszer barátnőm által jutottam be egy melóhelyre..aztán legutóbb anyum egyik bnője tett be egy melóhelyre..szóval mai világba protekció!!!
Sajnos valóban nehéz a munkakeresés manapság. Én is nagyon nehezen találtam munkát pedig olyan helyen lakom ahol elég sok munkahely van, de semmi visszajelzést nem kaptam. Még ha protekcióval próbálkoztam akkor is 1-2 helyre sikerült bejutnom interjúra, vagy olyan szituációba hogy majd hívnak amire már másfél éve várok :D
Szerencsére ismeretség által nagyon nagyon nehezen sikerült bekerülnöm egy céghez ami úgy alakult hogy nem fognak felvenni mondván hogy nincs munka, és 3 olyan ember van aki beugrós ugyan de mindegyik vállalja a munkát ami persze 4 nap után változott és akkor hívott fel a főnököm hogy minél előbb letudni az orvosit és a kötelező oktatásokat és amint megérkezik a munkaruha már kezdhetek is ami 1 hét után meg is történt. Persze nagyon nagyon nehezen sikerült elhelyezkednem de összejött!
Sajnos nehéz munkát találni még annak is aki nagyon akar.
Ha tudsz te is keress valami diákmunkát és próbálj anyudnak segíteni ameddig nem talál magának valamit. Hidd el ez nagyon nehéz, diákként meg mégis több esélyed van és kereshetsz annyit hogy a ruháidat meg egyéb költségeidet állni tudjad meg besegíteni anyukádnak. Aztán utána valami csak összejön :)
Rendes gyerek vagy te hallod e?
Respect.
Anyukád meg reméljük hamar talál munkát addig ha tudsz segíts amiben csak tudsz!
Az utóbbi időben az a tendencia, hogy a leendő munkáltatók megkeresik az előző munkáltatót információ céljából az adott jelentkezővel kapcsolatban.
Mivel édesanyád ilyen peres munkaügyi cirkusszal rendelkezik, az ilyen munkavállalótól a munkáltatók 100%-a távol tartja magát.
Ezért kellett volna meggondolni az édesanyádnak jobban, hogy megéri-e neki ez. És nem csak az 500eFt-ot nézni(még akkor is, ha jár számára). Mert szép ez a pénz, csak ha az ember előre gondolkodik, akkor inkább lemond róla, és a köv. munkahelyére lépve könnyebben behozza, sőt még lehet hogy sokkalta jobban járt volna mint igy.
Készüljön fel édesanyád, hogy évek mire lesz új munkája az adott szakmájában.Még akkor is, ha vérprofi.
21:31-es vagyok,nem tudom miért vagyok lepontozva.
De anyum is, én is sokszor voltam munka nélkül és a mai világban ismeretség nélkül nehéz bejutni bárhová is!
Kifogás: nincs elég gyakorlat,tapasztalat,nincs papír.Fiatal legyél de x éves tapasztalat.. stb stb
Legjobb barátnőm vendéglátásban dolgozott 5 évig aztán szünetet tartott,mert kemény volt.Elég durva szakmai tudása,tapasztalata van.De nem veszik fel sehová,mert nincs papírja.De 5 évnyi tapasztalatot kidobnak az ablakon,mert papír a fontos.Ja és nem is egy csúnya lány,nagyon vendég orientált,közvetlen!
Én is sok sikert kívánok anyukádnak,mai világban nehéz bármilyen munkát találni sajnos :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!