Tegnap tettem fel itt egy kérdést, de kb.5-ből 3-an nekem estek, így kitöröltem, úgyhogy most újra próbálkozom?
Ha túl sok munkád van, akkor ugye nem tudod egyedül vállalni, ergo veszel fel alkalmazottakat (itt most azoknak a hozzászólásait NEM kérem, akik kishitűek, és begyepesedettek, és azt írják, hogy akkor ne vállaljam el a munkát)
De mi a biztosíték, hogy védjem meg magam, hogy ne verjenek át az embereim?
Ö... az, hogy te fizeted őket? Vállalkozóként meg aztán muszáj vagy embereket felvenni. Ha fodrászatot nyitsz, és te nyírod a hajakat, miközben nem vagy fodrász, akkor nem sok vendéged lesz.
Nem igazán értem a kérdést...
Persze, hogy én fizetem őket. Mindent én intézek, én fizetem a hirdetést, én bérlem a tantermet, stb.
Persze egyéni vállalkozóként.
És ugye én fizetem a járulékokat utánuk.
De az a kérdés még mindig, hogy hogyan adjam át a munkát valakinek, hogy ne legyek átverve?
Mert ha pl. itt az udvaron nyitok egy autószerelő műhelyt, akkor látom nap, mint nap, és percről percre, hogy ki és mit dolgozik, és ugye hozzám hozzák a szerelni valót.
De ha én átadom a munkát valakinek aki elmegy X meg Y helyre, akkor mi a biztosíték, hogy ő nem fog susmusolni az illetővel, hogy kevesebbért elvállalja feketén engem kihagyva?
Megbízható,rendes emberek,barátok által ajánlott,leinformálható,lehetőleg referenciával rendelkező személyeket vegyél fel.
Ezen kívül pedig fontos egy egyéni elbeszélgetés előtte,ha jó emberismerő vagy,akkor észre kell venned,hogy milyen ember.
És még a munkavégzés szúrópróbaszerű ellenőrzése,illetve beépített csalival is kipróbálhatod,hogy megbízhatsz e az adott személy(ek)ben.
Mást nem tudok kitalálni hírtelen.
Vagy egyedül kell csinálnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!