Mi a helyzet ha valaki a munkahelyi kiégés burn-out összes jelét tapasztalja magán? Akkor mit tegyen? Erre nem adott választ egy erről szóló előadás se, se a munkaügyi coaching.
Szóval: előadás. Témája: burn-out. Az előadó arról pofázik 2 órán keresztül (óránként laza 50E-ért) hogy mi a munkahelyi kiégés, és mit lehet ellene tenni.
Oké.
De mi a helyzet, ha valaki már a kiégés összes jelét tapasztalja magán? Ha már nem kell azon óvatoskodni hogy lassan kiég mert már kiégett?
Ilyenkor mi van?
A munkáját nem tudja már ellátni megfelelően. Oké
De akkor:
a) ott kell hagynia az állást hiszen nem jó munkát tiszta lelkiismerettel nem lehet végezni
b) akkor miből éljen?
c) ha kiégett nem megoldás a váltás, hiszen nem csak adott munkát nem tud végezni hanem úgy általában semmilyen munkát.
Ha valaki érdektelen a munkája iránt mindegy hogy tanár vagy orvos vagy a teszkóban pakol dobozokat, minden munkát robot módban érdektelenséggel „jó az úgy„ hozzáállással végzi.
Na most ilyenkor mi van?
Mert erre a szuperokos előadó se adott választ!
Szóval hagyjam ott az állást mert kell egy kis szünet. Egyszerűen kell különben akár a legdurvább testi betegségekkel is számolhatok (fekély, cukor, szívbetegség, idegi káosz). Oké.
De nem hagyhatom ott mert semmi tartalékom sincs. Dolgozni kell ennyi. Ha nem itt hát másutt de ez a kiégés szempontjűból mindegy is.
Ilyenkor mi a kifejlet? Koporsó aztán csók?
Megvagy még?
(Mókuskerék is megvan még?)
is és is.
semmi se változott. még élek.
hogy minek azt hagyjuk.
Én magamon azt tapasztaltam, hogy ha olyan emberek társaságát kerestem, akiktől szeretetet kaptam, az energiát adott válsághelyzetben. Aztán én is, ahol tudom, továbbadom.
Szerintem a szeretet az, ami igazán életet ad.
(A Maslow-piramissal nem értek egyet, az aljára inkább a szeretet kéne.)
(A Bibliából a Szeretet-himnusz nem véletlen hangsúlyos...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!