Egyetemen tényleg el lesz pocsékolva az időm? És tényleg nem kell bejárni, csak a saját érdekemben?
Megyek egyetemre, azt mondják, ismerős mondta, hogy nem olyan mint a gimi, hogy reggel 8 tól délután 3 ig, hanem, lehet lesz 2 órám reggel, meg megint 2 délután.
Ha akarok haza mehetek közben, csak vissza kell menjek...
Másik szerint, nem is kell bejárni! Nem érdekli kutyát sem, hogy egész évben 1x nem voltál bent! Írd meg a ZHt vizsgázz le, aztán ott vagy ahol akarsz!
Mennyire igaz ez? Ilyen időpocsékolós egyetemre járni?
ne hallgass ennyi hülyeségre!
persze h más, az nem óvoda, viszont nehezebb dolog ám magadnak beosztani a tanulnivalókat meg egyáltalán az idődet, ha nem vagy egész nap betáblázva. aztán majd jön a vizsgaidőszak és rádöbbensz h hoppá, ez se meg az se ... szal hidd el, önállóbb embert igényel, ott valóban nem fogják a szádba rágni, hogy mi a házi feladat :)
Egyeteme válogatja h mennyire kell bejárni. Van ahol képesek még katalógust is vezetni, de legtöbb helyen úgy van ahogy írtad, a kutyát nem érdekli, bemész-e, csak aztán a saját magad érdeke, mert ha fontosabb előadásokról lemaradsz, te iszod meg a levét. egy a lényeg: légy felnőtt !!! anélkül nem megy. de mindennek köze nincs ahhoz, hogy pocsékolnád az időd, sőt, majd meglátod, olykor kifejezetten öröm, ha van időd enni.
Melyik egyetem?
Van ahol a fél életedet az egyetemen töltöd, a másik felét meg a beadandók készítésével, de az is kevés a 2-eshez. De van olyan is ahol be sem kell menned, a vizsgakérdéseket meg kiadja a tanár, csak hogy ne szűnjön meg a szak.
Egyetem és szakfüggő, teljesen.
Orvosin például nem lógathatod a lábad, az garantált.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nem bizony.
Én ebben a félévben a pénteket leszámítva mindennap estig/késő délutánig bennvoltam, úgy, hogy egyhuzamban órűim voltak.
Csa a reggeli két előadás nem volt katalógusos, azaz elvileg azokra nem volt muszáj bejárni, de ugye a vizsgaanyagban meg szerepelnek az ott elhangzottak. Na mármost, van, amit meg lehet tanulni anélkül is, de jobban járt, aki bent volt.
Én egy tárgyat, a biofizikát sztornóztam ebből a szempontból, de felvettem belőle fakultatív szemináriumot, ahol lényegében az előadások anyagát magyarázták el alaposabban, kibővítve, és gond nélkül leszigóztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!