Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mihez kellene kezdenem 26...

Mihez kellene kezdenem 26 évesen csak érettségivel a kezemben?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok és munkanélküli.Elmúlt évek legnagyobb sikere az volt,hogy legyőztem a rákot.Úgy látszik,hogy egészséges vagyok.

Csak alkalmi munkákon tengődöm és természetesen elegem van abból,hogy a szüleim tartanak el.

Merre kellene elindulnom?Egyetem,főiskola? Viszont így már megint a szüleimnek kell engem eltartania:/

2014. aug. 27. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Miben vagy jó? Mi az ami érdekel? Nyelvet beszélsz? Milyen az érettségid? Mert most elég magasak a pontszámok. 4-es érettségivel én is lecsúsztam. :(
2014. aug. 27. 11:54
 2/10 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Én néznék valami OKJ-s tanfolyamot, vagy fősulit. Esetleg levelezőt és mellette tudnál dolgozni is..
2014. aug. 27. 12:08
 3/10 bajnokfiu válasza:
100%
ha még aktuális, írj priviben!
2014. aug. 27. 12:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Esti vagy levelező tagozaton tudsz teljes munkaidő mellett is tanulni. Nem könnyű, de meg lehet csinálni.
2014. aug. 27. 12:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is beszélj a szüleiddel. Kérdezd meg tőlük, hogy tudnának-e még pár évig támogatni téged, amíg az egyetemet/fősulit csinálod. Ha nincs akadálya ennek, akkor keress egy szakot, ahova be tudsz jutni.

Ha anyagilag nehezebb helyzetben vannak a szüleid, akkor kereshetsz OKJ-s sulikat is, ahol szerzel egy szakmát és 2 éven belül munkát tudsz vállalni.

Gratulálok, hogy győztél a betegséged ellen!!

2014. aug. 27. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Gyakorlatra törekedj ebben az esetben, és alulról, a szamárlétra legaljáról indulsz, elég rendesen fel lehet jutni. Arra törekedj, hogy ami tetszik szakmák, gyakorlati szinten legyél szinte a legjobb. Aztán majd, ha egyszer úgy alakul és lesz időd a sulira, majd elvégzed. De mint a szorgos kis hangya lépésről lépésre épitsd fel magad szakmailag. 100 diplománál többet ér.
2014. aug. 27. 12:22
 7/10 anonim ***** válasza:
86%
Menj külföldre dolgozni. Ott kocsimosóként is jobban keresel mint itt egy diplomás tanár.
2014. aug. 27. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:
4%

Ehhez gratulálok ,hogy legyőzted a rákot (ŐSZINTÉN)!

Viszont az elég keserves ,ha 26 évesen csak egy érettségit tudsz felmutatni (22 vagyok, érettségi + szakma +) szóval 24. életévemre meg lesz a 2. szakmám + érettségi (mellette dolgozom is már)

2014. aug. 27. 14:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, a rák nem olyan, mint a nátha, nem egy hétig tart kigyógyulni belőle, hanem több évbe. A kezelés fizikailag nagyon megterhelő, nem lehet mellette iskolát végezni, nyilván ezért nincs még végzettsége a kérdezőnek. Ne ítélkezz!
2014. aug. 27. 15:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha beszélsz alapfokon Angolul, tudok adni néhány tippet hogy hol kezd!
2014. aug. 27. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!