Szerintetek gaz, ha egy nő lop a munkahelyerol a fonoketol, nem penzt?
Na azért szálljunk már le a földre, a valóság talajára! Ez az egész messze nem ennyire fekete-fehér, mint ahogy itt néhány habzószájú emberke előadja!!!
Először is, a munkahelyéről jóformán mindenki lop! Igen! Ugyanis, ha a céges telefonról egyetlen magánhívást is kezdeményezel, az már elméletileg lopásnak számít. Ha kinyomtatsz a céges nyomtatón 10 lapot magán célra, az szintén! Az más tészta, hogy ezt jóformán mindenki megteszi, tehát nem igazán problémáznak rajta. Ettől függetlenül elárulom, hogy a takarítónő elég ritkán vásárol otthonra tisztítószert, a pék soha nem teszi rá/bele az összes sajtot, virslit a péksüteményre, az irodista nem a tescoban veszi a tollat és az iratkapcsokat, stb...Ezek már tulajdonképpen tényleg lopások, épp eszű ember tisztában is van vele, de többe kerülne megoldani, hogy senki ne tudjon ellopni semmit, mint amennyit ellopnak. Viszont van a lopásnak egy olyan szintje ami már tényleg bűnügyi kategória, ezt mindenki érzi kb. mikor jut el idáig... ha van elég esze, ha nincs, akkor meg úgyis mindegy...
A VII. Parancsolat úgy szól, hogy: Ne lopj!
Ez persze lelkiismeretbeli kérdés.
Minden cselekedetem engem formál. Milyen vagyok? Millyenné szeretnék válni? Függetlenül attól, hogy a másik ember milyen.
A becsületesség sokszor egy harc, különösen ha a másik fél ellenkezőleg cselekszik.
MIt szeretnék hátra hagyni magamból? Hogyan emlékezzenek rám az emberek? Időskoromban melyik Én-emre lehetek majd büszke. A megharcolt becsületességemre vagy a ravasszságomra?
Szabad akarattal születtünk. Választhatunk.
16. Válaszadó
Nem mindenki lop.
Én egy autószerelő műhelyben vagyok gyakorlaton, ha nyomtatni szeretnék magamnak, akkor odamegyek a főnökhöz és:
-Szia! Kinyomtathatok egy pár oldalt magamnak
-Persze.
Ez nem lopás, hanem fizetés kiegésztés:)
Amúgy ha havi százezreket meg keres rajtad, de közben csak minimálbért fizet csak neked, akkor szerintem nem gáz.
Persze! Akkor a politikusokat, vállalkozókat miért szapuljátok? Amit ők csinálnak az is csak fizetéskiegészítés. A főnök meg azért fizet minimálbért, mert azzal egészíti ki a saját fizetését, amit a dolgozón spórol.
Nem érzed, hogy milyen röhelyes amit írsz?!?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!