Akkor is ugyanúgy elvégeznétek a munkátokat, hogyha a fizetéseteket mindenképpen megkapnátok?
Tehát például, ha soha nem járnátok a munkahelyetek közelében sem, akkor is utalnák a fizetést.
Azért kérdezem, mert állítólag az emberek 70 valahány százalékának a hobbija a munkája.
A 70% azért túlzásnak tűnik, ez az arány inkább a másik oldalon van, akik nem szeretik különösebben a munkájukat, csupán a pénz miatt csinálják. Tehát a legtöbben azt válaszolnánk a kérdésre, hogy: nem, nem végeznénk el, ha megkapnánk a pénzt mindenképp. Csakhogy itt nincs vége a dolognak. Akkor mit csinálnál a szabadidődben? Válasz: "Ööö...fogalmam sincs." És ez az igazi probléma. Ha nem tudjuk mit akarunk a pénzen kívül, akkor nincs igazán ami motiváljon, ami kijelölje az utat a számunkra és segítsen a döntésekben; nincs valami nagyobb cél ami felé haladjunk.
Magam is azt válaszolnám, hogy nem végeznék olyan munkát amit csak a pénzért csinálok. Jelenleg még ez a helyzet, de mivel meghatároztam hogy mit akarok (a pénzen kívül), ezért megtaláltam a módját, hogyan változtathatok ezen.
Én többet dolgoztam közhasznúan ingyen, mint amúgy. - tehát részben már igen.
Ha bármelyik szakmában, értelmesen végezhetném igen, mert azok mind a hobbim is. Bár az lehet a 300+ órás ráhúzos hónapban ingatnám a fejem.
Ja viszont ma már nincs a pénz, amiért olyant csináljak amit nem szeretek vagy tudok jó megcsinálni.
Nemcsak csinálnám, de csinálom is.
Mielőtt itthon kezdtem volna fordítói munkát végezni, könyvtárosként dolgoztam.
Ma, amikor már nem kapok érte egy fillért sem, bejárok a könyvtárba hetente kétszer fél-fél napot "jótékonysági" alapon, mert imádtam a munkámat. Jól is esik a kikapcsolódás az itthoni ülőmunka után, ámbár a mostani munkámat is szívesen végezném ingyen, ha módomban állna, és nem kellene a pénz.
De - ahogy az egyik válaszoló találóan megjegyezte -, a kenyeret sem adják mosolyért, és az áram se "folyik" a házba a szép szemeimért... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!