Viselkedjek úgy mint a legtöbb ember?
A gondom annyi lenne, hogy önbizalomhiányom van és eddig sajna nem tudtam ezen nagyon változtatni, nemigen tudom kifejezni az igényeimet, és megvédeni magam, de ez csak a munkahelyen van így! Akkor vagyok nyugodt, laza és önmagam, amikor nem vagyok a melóhelyen. Régebbi munkáimnál is ez volt.Csak ott vagyok képtelen olyan szinten feloldódni, hogy ha meg kellene védeni magam és visszaszólni, akkor képtelen vagyok rá! Akkor jön az hogy nyelek egyet, és hagyom. Gyűlik-gyűlik bennem, aztán ha netán kirobban belőlem, akkor meg "én vagyok a gáz", ahogy egy régebbi munkahelyemen volt pl. Ha nagy nehezen ráveszem magam, arra hogy visszaszóljak, akkor tök rosszul esik, mivel alap természetem az, hogy én normális vagyok másokkal. A helyzet az, hogy minden fényezés nélkül én túl normális vagyok és túl rendes másokkal, gondolom ezt használják ki. Nekem nem okoz örömöt szemétnek lenni senkivel. Ha magamra erőltetném a "szemét ember" szerepét, akkor meg feladom önmagam, azt meg nem akarnám.
Nem akarok beállni a sorba. Amúgy meg vidám vagyok és szeretek ismerkedni, beszélgetni a kollegákkal, csak némelyek hülyének néznek és próbálnak kiközösíteni, gőzöm sincs miért. Nem nyalok senkinek!!
A főnök különösen nehéz eset, egy kolléganőm, aki régóta ott dolgozik, mesélt ezt-azt a gáz viselkedéséről és hogy nagyon nehéz vele jól kijönni. Másokkal is gyakran összeveszett, lenézett, átnézett az embereken és csak a hibákat látta bennük is, csinálhattak akármit. A fiúkkal jól kijön, érdekes. Nekem nagyon nehéz ez a helyzet, remélem tudtok segíteni valahogy :)!
Az önbizalomhiányodon senki nem tud segíteni rajtad kívül. Elcsépelt, de fejben kell rendet rakni. Hozd ki magadból a legjobbat és hidd el, hogy érsz annyit, mint a többiek.
A kollégáid vagy a főnököd is ember, nem magasabb rendűek nálad, szóval nincs miért tartani tőlük.
Szerintem nyugodtan mondd el a véleményedet meg ha valami nem tetszik, csak higgadt formában.
És még egy dolog. Ahol több nő dolgozik, mindig lesz konfliktus és mindig lesz pletykálkodás. Jelen esetben téged szemeltek ki, de nem kell velük foglalkozni.
Sajnos vannak olyanok, akiknek semmi más szórakozásuk nincsen, csak mások kibeszélése. Az ilyen embereket inkább sajnálni kell, nem pedig tartani tőlük.
A kommunikáció nagyon fontos dolog.
Kellene tudni kommunikálni a saját érdekeidet.
Ha ez nem megy folyamatosan, hanem összegyűjtve néha kitör belőled, ne csodálkozz, ha nem értenek meg a feletteseid, hisz esetleg egy piti sérelem kapcsán tör fel belőled tucatnyi korábbi alapján az indulat.
Meg kell tanulnod folyamatosan kommunikálni az érdekeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!