Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Jelenleg külföldön élek a családommal, de nagyon szeretnék haza költözni. Már korábban is megvolt a problémám ( depresszió, szociális fóbia ), de itt kint még sokkal rosszabb lett az állapotom. Mivel a nyelv nagyon nem megy, így alig van lehetőségem dolgozni, és már elegem van abból, hogy pedagógusként jó ideje csak takarítok, mosogatok, újságot hordok ki. Nem azért tanultam, hogy ebből álljon az életem. Ha otthon lennék, akkor dolgozhatnék a szakmámban vagy végezhetnék irodai munkát is. Arról nem beszélve, hogy itt orvoshoz sem tudok járni a problémáimmal, mert magyar doki csak nagyon messze van tőlünk, nekem pedig hetente kellene járnom. Így, kezeletlenül meg csak egyre rosszabbodik az állapotom. Viszont a férjem egyelőre nem szeretne haza költözni, mert hogy otthon nem tudnánk megélni.
2014. jún. 23. 10:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10

tudod néha jobb 1 pofon egy embertől ami felkelt minthogy az élet rugdosson össze (milyen bölcs netes költő lettem *.*)

2014. jún. 24. 11:40
 12/15 anonim ***** válasza:

A 10-es bölcsnek és költőnek hiszi magát, jééé...

Mellesleg amit művelt, az inkább rugdosás volt, mint pofon.

2014. jún. 24. 12:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Jééé, elírtam. A 9/11-nek szólt a hsz-em.
2014. jún. 24. 12:40
 14/15 A kérdező kommentje:
" Kedves " 9 - es hozzászóló, akkora bunkóság árad belőled, hogy csodálom, hogy kifért ide. Ha nem vagy képes emberi hangnemben megfogalmazni a véleményedet, akkor minek írsz ide? Elég furcsa depressziós lehetsz, ha képes vagy ennyire empátia nélkül megszólalni, véleményt mondani valakiről. Egy depressziósnak normális ember nem mond ilyet, hogy elég nagy kolonc lehetsz a férjed nyakán. Szerinted én magam mit érzek, mekkora koloncnak vélem magam amúgy is, nincs szükségem arra, hogy még a fejemhez is vágja egy olyan ember, aki semmit nem tud rólam, az életemről, mégis ítélkezik. Nem azt kérem, hogy értsenek velem egyet, lehet más a véleményed, csak azt emberi hangon is meg lehet fogalmazni. Még egy átlagos emberrel sem beszélnék ilyen hangon, nem még olyannal, akiről tudom, hogy esetleg több megértésre szorul, mert lelki problémái vannak. A másik okos kérdésedre, hogy miért jöttem ki nyelvtudás nélkül, a válaszom az, hogy mégis mit csináltam volna, maradtam volna otthon, a családom meg itt kint vagy hogyan kellett volna? Azért legyek elszakítva tőlük, mert nem beszélem a nyelvet? Persze, ez biztosan sokkal jobb döntés lett volna.
2014. jún. 25. 12:03
 15/15 A kérdező kommentje:
11 - es, tudod, ha a 9 - esnek az lett volna a szándéka, hogy felnyissa a szemem, hogy őszerinte nem helyes a gondolkodásom, akkor ezt megtehette volna normális hangnemben is, esetleg jó tanácsokkal, nem pedig ilyen tapló módon, ahogy tette. Amúgy meg nem értem, miért olyan biztos abban, hogy akkor fog az élet pofont adni, ha kint maradok, lehet, hogy pont ez lenne a rossz döntés. Tanácsolták már azt is, hogy mindenképp maradjunk kint, mert csak az lehet a megoldás, viszont pont a testvérem, aki azért elég jól ismer, azon a véleményen van, hogy ő a helyemben biztos, hogy menne haza, mert nem nekem való ez a külföldi élet, otthon sokkal több lehetőségem lenne, meg eleve a személyiségemből kiindulva gondolja ezt, mert elég nehezen szakadok el a megszokott dolgoktól, az otthonomtól meg főleg. A férjemnek ilyen szempontból mindegy lenne, mert ő teljesen más típus, meg ő otthon is simán el tudna helyezkedni a szakmájában, csak neki jobban tetszik az itteni élet, mert talán egy picivel jobban boldogulunk mostmár. De szerintem viszont nem biztos, hogy ez a kicsi előny megéri ezt az egészet.
2014. jún. 25. 13:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!