Mennyit utazol a munkahelyedre? Hogy bírod?
Kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik nem a szomszéd utcába járnak dolgozni, hanem akár 2 óránál többet is kénytelenek tömegközlekedéssel/autóval ingázni oda-vissza.
A lakóhelyemtől elég messze kaptam munkát (Bp. nyugati része, mi meg a keleti szélén lakunk), elköltözni meg nem tudunk, legközelebb csak fél év múlva lesz erre lehetőségünk.
Hogy bírjátok? Nem fárasztó?
Budapestre jártam fel vidékről, kigyalogolni azz állomásra, vonat, majd pesten még metro + villamos. Persze ráadásul a vonta télen még állandóan késett is, de a legrosszabb tényleg a sok droidot volt elviselnia tömegközlekedésen.
Úgyhogy inkább most járok kocsival, igaz bukok egy csomó pénz a benzinen, mert nem nagyon támogatja a cég, de legalább kaputól-kapuig megyek.
Azért Budapest egyik feléből nem olyan egyszerű átérni a másikba. Vidéken lakóknak teljesen más a távolságérzete, egy városi 30km megtétele simán felér egy vidéki 100km-el.
Dél-Pestről járok észak-Budára tömegközlekedéssel, így néz ki egy út:
-10 perc séta buszig
-10 perc várakozás buszra
-20perc buszozás
-10/20 perc vonatra várás
-30perc vonatozás
-10perc villamosozás
-10perc várakozás megint egy buszra
-20 perc buszozás vagy 15perc hév
És ekkor még a legkevesebb átszállással járó utat választottam, csúcsidőben már annak is örülni kell, ha állóhely jut és nem 5oldalról nyomják össze az embert.
Elég nehezen viselem és a türelmem is próbára teszi, hogy ne dobjam ki az ablakon azt aki épp negyedjére veri le a vesém az oldaltáskaként használt utazótáskával.
Budapest XII. kerületből IV. kerület szélére:
5 perc séta
10 perc egyik metró
15 perc másik metró
15 perc busz
5 perc séta
Nem fárasztó, miért lenne az? Nem kemény fizikai munka, és általában a buszt sem kell tolni ;)
Olvasok, zenét hallgatok, alszok, ha belefutok kollégákba, akkor beszélgetünk.
Ha autóval megyek, akkor kb 25 perc az út.
Igen, én is szívesen végigaludnám a másfél órát, de alsó hangon 3x kell átszállnom - busz-metro-metro-busz v. vili. Sokszor kell állni, így meg elég nehéz lefoglalnom magam, ha közben ötször fellöknek.
Autóval ugyanennyi, már többször megtettem így is az utat. Persze ha reggel 6-kor indulnék el, akkor beérnék bő 1 óra alatt. De nem vagyok nyugdíjas, aki nem tud aludni.
Biciklivel megmondom őszintén, nincs bátorságom a forgalomban tekerni. Bicikliút a 30 km-ből kb 3 km.
Nincs más választásom, megvárom a fél évet és végre dobbanthatunk innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!