Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyit utazol a munkahelyedre...

Mennyit utazol a munkahelyedre? Hogy bírod?

Figyelt kérdés

Kérdésem elsősorban azokhoz szól, akik nem a szomszéd utcába járnak dolgozni, hanem akár 2 óránál többet is kénytelenek tömegközlekedéssel/autóval ingázni oda-vissza.

A lakóhelyemtől elég messze kaptam munkát (Bp. nyugati része, mi meg a keleti szélén lakunk), elköltözni meg nem tudunk, legközelebb csak fél év múlva lesz erre lehetőségünk.

Hogy bírjátok? Nem fárasztó?

2014. jún. 12. 09:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%

Budapestre jártam fel vidékről, kigyalogolni azz állomásra, vonat, majd pesten még metro + villamos. Persze ráadásul a vonta télen még állandóan késett is, de a legrosszabb tényleg a sok droidot volt elviselnia tömegközlekedésen.

Úgyhogy inkább most járok kocsival, igaz bukok egy csomó pénz a benzinen, mert nem nagyon támogatja a cég, de legalább kaputól-kapuig megyek.

2014. jún. 12. 11:59
 12/17 anonim ***** válasza:
59%

Azért Budapest egyik feléből nem olyan egyszerű átérni a másikba. Vidéken lakóknak teljesen más a távolságérzete, egy városi 30km megtétele simán felér egy vidéki 100km-el.

Dél-Pestről járok észak-Budára tömegközlekedéssel, így néz ki egy út:

-10 perc séta buszig

-10 perc várakozás buszra

-20perc buszozás

-10/20 perc vonatra várás

-30perc vonatozás

-10perc villamosozás

-10perc várakozás megint egy buszra

-20 perc buszozás vagy 15perc hév

És ekkor még a legkevesebb átszállással járó utat választottam, csúcsidőben már annak is örülni kell, ha állóhely jut és nem 5oldalról nyomják össze az embert.

Elég nehezen viselem és a türelmem is próbára teszi, hogy ne dobjam ki az ablakon azt aki épp negyedjére veri le a vesém az oldaltáskaként használt utazótáskával.

2014. jún. 12. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Budapest XII. kerületből IV. kerület szélére:

5 perc séta

10 perc egyik metró

15 perc másik metró

15 perc busz

5 perc séta

Nem fárasztó, miért lenne az? Nem kemény fizikai munka, és általában a buszt sem kell tolni ;)

Olvasok, zenét hallgatok, alszok, ha belefutok kollégákba, akkor beszélgetünk.

Ha autóval megyek, akkor kb 25 perc az út.

2014. jún. 16. 13:42
 14/17 anonim ***** válasza:
mikor bpn laktam és tanultam, pontosan ezért jártam mindenhová bringával.
2014. jún. 16. 14:56
 15/17 A kérdező kommentje:

Igen, én is szívesen végigaludnám a másfél órát, de alsó hangon 3x kell átszállnom - busz-metro-metro-busz v. vili. Sokszor kell állni, így meg elég nehéz lefoglalnom magam, ha közben ötször fellöknek.

Autóval ugyanennyi, már többször megtettem így is az utat. Persze ha reggel 6-kor indulnék el, akkor beérnék bő 1 óra alatt. De nem vagyok nyugdíjas, aki nem tud aludni.

Biciklivel megmondom őszintén, nincs bátorságom a forgalomban tekerni. Bicikliút a 30 km-ből kb 3 km.

Nincs más választásom, megvárom a fél évet és végre dobbanthatunk innen.

2014. júl. 20. 12:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Csak azok válaszát olvastad el, akik alszanak utazás közben?
2014. júl. 20. 13:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Én szerencsére ki tudom iktatni a BKV-t szinte teljesen a vonat segítségével, így jól bírom, pedig majdnem 1 óráig tart az utazás a város széléről a belvárosba.
2016. nov. 15. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!