Hogy néz ki egy felmondás beadása és a távozás a munkahelyről a gyakorlatban?
Tehát:
a)megírom a felmondót, jogszabályilag kötött tartalommal.
b) Odaadom a munkáltatónak.
c) A jogszabály megállapít felmondási időt, nem a munkahely kénye-kedve szerint dönt, hanem adott idő egy nappal se több se kevesebb.
d) Letelik az idő, utolsó nap bemegyek dolgozni. Majd még 1x a kilépő dokumentumokért.
És ennyi?
A munkahely semmit se tehet, ha távozni akarok, bejelentem a dolgot letelik az idő és távozom?
Nem történhet meg az (elvileg!) hogy nem adja oda a kilépőket nem veszi tudomásul a felmondást stb?
Nem teheti meg azt, amit a mostani munkahelyem megtett az egyik dolgozóval, akivel közölte: akkor távozhat, ha még távozás előtt megcsinál ezt meg azt a munkát? És újabb és újabb mondvacsinált kamu munkák jöttek, teljesen nyilvánvalóan csak azért, hogy a távozást hátráltassák? pl. egy terem kifestése tök egyedül többx egymás után stb. És már eltelt 3 hónap, és még mindig ott volt az illető, munkaidőn túl dolgozva, mert még ezt meg azt találtak ki?
Így van. 30 nap. Aztán mehetsz, ha tetszik a munkáltatónak, ha nem. Ha végeztél a munkával, ha nem.
Az utolsó munkában töltött napon, de legkésőbb a munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapon köteles a leszámolási papírjaidat és a járandóságaidat biztosítania.
Abban az esetben, ha már nem áll fenn azon a bizonyos napon a munkaviszonyod, nem vagy köteles rohangálni a papírokért, pénzért, postán kell elküldenie ezeket ajánlva, tértivevényesen az általa tudott címedre. Viszont, ha a felmondásba beleírod, hogy milyen címre kéred, akkor oda!
Gondolj bele, ha az ország másik végébe elköltözöl közben, akkor köteles vagy utazgatni? Ha az utolsó találkozáskor nem rendezte ezt a munkáltató, akkor a saját költségén köteles postán intézni.
Valamint: Az új munkáltató alkalmazhat anélkül is, hogy bármilyen "előzményt" átadnál neki. Hiszen létezik többes jogviszony, és ilyen esetben logikus, hogy nincs előzmény.
Szólsz, hogy ha majd megkapod, beviszed nekik. Aki azért nem alkalmaz, mert erre hivatkozik, az végezze el újból az iskoláit, és tanulmányozza át a rendeleteket rendesen!
az a baj hogy szerintem nem vagy tisztában a munkaerőpiaci valós helyzettel. az új munkáltató nem hivatkozik igazából semmire, ő csak azt tudja, hogy ezren állnak sorban munkáért, köztük mindenféle ember, és ha én bármi miatt nem vagyok oké neki (akárcsak azért mert barna aszemem és nem kék) már hívja is a következő pályázót.
>>>
Aki azért nem alkalmaz, mert erre hivatkozik, az végezze el újból az iskoláit, és tanulmányozza át a rendeleteket rendesen!
Nem gondolod, hogy betegesen túlparázod a dolgot? Beszélgetünk valamiről, ami egyelőre nincs is.
A 30 nap onnan indul, hogy a munkáltatód az aláírásával tudomásul vette a felmondásodat. Ha nincs aláírt papírod, akkor nem tudsz mire hivatkozni. Ha van, és lejár a 30 nap, akkor mehetsz. Nem vagy sem túsz, sem rabszolga.
Amitől parázol, abszolút életszerűtlen helyzet. Nem kétlem, hogy egyszer valakivel történt ilyesmi (bár az igazságot nem tudjuk, hogy volt pontosan, mondani meg sokmindent lehet), de egyáltalán nem mindennapos dolog.
na hát ez az!
ettől félek én is.
hogy velem is eljátsszák azt hogy "aláírom holnap", és aztán újabb és újabb holnapok jönnek.
>>>>
Ha nincs aláírt papírod, akkor nem tudsz mire hivatkozni.
na hát gyere hozzánk dolgozni!
nálunk aztán ilyenek nem lesznek, az biztos! örülhetsz ha a főnök a haverjaival meg nem veret csak úgy jóindulatból (nem vicc ám!)
szerintem kitalálod mely területen működik a cég: igen, biztonsági szolgálat, telephely-őrzés alapvetően.
ennél már csak az építőipari cég lehet rosszabb.
>>>>
Mivel maradt még szabadságom, az utolsó két hétben már be sem kellett mennem, csak az utolsó napon mentem be a kilépő papírjaimért, és a fizetésemet is aznap utalták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!