Melyik Magyar kamionos cégnél lehet alapból 450 ezer nettót megkeresni?
20. Nem kell érettségi hozzá. Még szakma sem kell. Pár évvel ezelőtt, nevetni fogsz de még 8 általános sem kellett hozzá. Csak meglegyen a jogsi. volt, aki 6 osztályt végzett.
Mára már a 8 általános kötelező, csak úgy lehet jogsit szerezni.
Ezt a szakmát valóban mindenki hiba nélkül tudná elvégezni?
Nem tudná mindenki hiba nélkül elvégezni.
(Mint ahogy te sem tudnád mások munkáját hiba nélkül elvégezni.)
De nem is szerez mindenki jogosítványt kamionra, és nem is vesznek fel mindenkit.
Csak azokat, akik (remélhetőleg) hiba nélkül fogják végezni.
Ilyenek viszont sokan vannak. Nem mindenki, de kellően sokan ahhoz, hogy a kamionos cégeknek nem kell hálóval vadászni a sofőröket.
Hidd el, a cégek pontosan annyit fizetnek az egyes munkákért, amennyiért megkapják a megfelelő szakembert.
Ha a kamionos munkája olyan sokkal nehezebb lenne, hogy netto 450-et érne, akkor csak ennyiért találnának sofőrt. De mivel találnak ennél sokkal olcsóbban is, ezért itt Magyarországon egy kamionsofőr munkája nem ér annyit.
Lehet, hogy Németországban igen, de itt nem.
...kamionos cégeknek nem kell hálóval vadászni a sofőröket. ...
Már halásszák! hiányszakma lett.
édes istenem
repkednek a 400-450ezrek 2000eurók 3000 eurók
8 osztállyal
féllábal a sírban meg kutyámfüle
én meg villamosmérnökivel szopok...volt időszak mikor kocsival napi 120 km-t kellett minden nap vezetni rohanvást SOS-ben, semmilyen 8 órát meg kajálást nem lehetett tartani, lakást 5-10 napra nem láttam, nem volt barátnő aki ezt tolerálta volna.
Ott helyben kellett improvizálni, rohangálni, elhárítani a hibát..
mit vétettem és a felét nem kerestem a 400-nak.
"egyébként meg kamionos bárki lehet, szerintem már 8 általánossal is felvesznek egy csomó helyre, ezt nem nevezném hiányszakmának :D"
Márpedig hiányszakma, itthon is, de Nyugat - Európában még inkább. 15 éven belül negyedmillió német sofőr megy nyugdíjba. Rengeteg már ma a külföldi sofőr, lengyelek, magyarok, oroszok, filippínó (!) nem vicc, találkoztam ilyennel. Szinte minden második kocsi hátulján ott a hirdetés: Wir suchen Fahrer/Fahrerin. Javaslom a Fernfahrer magazin lapozgatását annak, aki nem hiszi. De ugyanez a helyzet Hollandiában és mindenütt.
Itthon nehéz ilyet találni, ahol a 450 tartósan összejön, de nem kell messzire menni, Ausztriában van ilyen, még ennél több is összejöhet. Csak információ, nem dicsekedésnek szánom, a mostani helyemen napi 70 euró körül jön össze, ha állok, ha megyek, minden kint töltött napra. Nem szoktam annyit kint lenni, de számold ki ezt teljes 30 napra. Igaz, angolul vagy németül tudni kell, nincs magyar irányító (ne is legyen, addig jó).
"édes istenem
repkednek a 400-450ezrek 2000eurók 3000 eurók
8 osztállyal
féllábal a sírban meg kutyámfüle
én meg villamosmérnökivel szopok...volt időszak mikor kocsival napi 120 km-t kellett minden nap vezetni rohanvást SOS-ben, semmilyen 8 órát meg kajálást nem lehetett tartani, lakást 5-10 napra nem láttam, nem volt barátnő aki ezt tolerálta volna.
Ott helyben kellett improvizálni, rohangálni, elhárítani a hibát.."
Tudod hány diplomával rendelkező kamionost ismerek? Kb. tucatnyival találkoztam csak az elmúlt egy - két évben. Ismerek személyesen, TF - en végzettet, gépészmérnököt, informatikust stb. Nem is gondolod kik mennek kamionosnak. Sokáig svéd cégnek melóztam, ismertem lett - oroszt aki az előző rendszerben a Vörös Hadsereg őrnagya (!) volt. Aztán volt tudományos életben ismert ember fia, afganisztáni veterán, vitorlázó világbajnok, diplomata szülők több nyelven beszélő gyereke stb.
26hakmaki.
Én érdekes mód, 3 kamionost ismerek és mind a háromnak csak 8 általánosa van.
Összefutottam olyannal is, akinek 4 általánosa volt, másik helyen meg 6 általánost végzett sofőr volt.
Azt mondták, hogy írni-olvasni tudnak ez a lényeg. A nevüket, ha le tudják írni, az már egy jó jel.
hakapeszi a külföldi tapasztalatait meséli te meg a magyart
ebből a különbség
"Én érdekes mód, 3 kamionost ismerek és mind a háromnak csak 8 általánosa van."
Én háromnál többet ismerek.
"hakapeszi a külföldi tapasztalatait meséli te meg a magyart"
Vegyesek a tapasztalataim, nálunk összefolyik, hogy magyar és külföldi. Cseh rendszámos autóval járok, osztrák cég, holland pótkocsi, cseh, román, makedón, magyar, bolgár sofőrök. Persze nem általános a diploma, de jobb cégnél - külföldön - az elvárt nyelvtudás már eleve megszűri a jelentkezőket. Én sem szeretem azokat a sofőröket, akik huszonév alatt sem voltak képesek alapfokon megtanulni gy nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!