Egy kolléganőm megszállottan utánozni akar. Mit tegyek?
Ott kezdődött, hogy tudja, hogy utálom, ha utánoznak, de azért megkérdezte, hol vettem a ruhámat. Én hülye elmondtam. Azt mondta, majd más színűt vesz, és bentre nem fogja felvenni, erre ugyanolyat vett és másnap abban jött dolgozni. Ráadásul eléggé szem előtt vagyunk, így mire én felvettem, kb. úgy jött le, hogy én utánozom őt. Azóta már csomó ruhámra rákérdezett, hogy hol vettem, és mikor azt mondtam, hogy a környékünkön (neki az messze van), még meg is kért, hogy nézzem meg neki, van-e még. Egyébként még méretben is ugyanakkorát akar, pedig nagyon nem vagyunk egy alkat. Már menekülök, ha új cucc van rajtam, mert mindig addig faggat, míg ki nem szedi, hol vettem, én meg nem tudok hazudni (senkinek). Régebben jóban voltunk, de emiatt meg más fura dolgai miatt inkább kicsit visszavettem. Nem utálom, csak más is mondta, hogy vigyázzak vele. (Pl. továbbad titkokat stb.)
Tapintatlan se akarok lenni, hogy megmondom, hogy ami a 90-60-90-es méreteimen jól áll (pl. bőr ceruzaszoknya), az az ő 120-90-120-án nem biztos. (Mások mondják, de a háta mögött) De akkor mit? Azt, hogy mint tudja, zavar, ha más is ugyanolyanban mászkál a közvetlen környezetemben? Azt eddig is tudta és lehet, direkt csinálja. (Bár nem adtam kellőképp tudtára, hogy zavar, főleg azzal nem, hogy elárulom, hol vettem..)
Hazudj!Amit a Hervisben vettél, arról mondd, hogy a turkálóban, amit a turkálóban, arról meg, hogy a Hervisben... ha hülye, beveszi. Ha nem hülye, akkor meg nincs mese, be kell neki - ha máshogy nem megy- többi kolléga előtt olvasni.
Titkokat, (bármilyen természetűt, szakmait, magánt, kódokat, felhasználói neveket,belépési ójelszavakat,stb.) pedig még véletlenül se mondj el neki!
Ne foglalkozz vele, főleg ha rajta annyira máshogy állnak ezek a ruhák, akkor nem hiszem, hogy másoknak nagyon feltűnne, hogy van ugyanolyan ruhátok. Ráadásul gondolom, nem nagy az esélye, hogy pont ugyanazon a napon mentek ugyanabban.
Ha meg nem akarod elmondani, hogy mit hol vettél, adhatsz rá kitérő választ. Pl. nem új, csak nem hordtad mostanában, de már nem emlékszel, hogy hol vetted. Vagy külföldön vetted, itthon nincs olyan bolt. Vagy ajándékba kaptad.
Na, tökjó, mind hasznos tanács!:) Majd váltogatom őket. (A tarkón verést max. képzeletben, mikor jön a szokásos kérdés, hogy "hol vetted?".:D)
Olyan is volt már, hogy felismerte rajtam, hogy melyik boltban volt, és el is ment venni, miután rajtam látta, de szerencsére csak "nagy" méret volt, és mivel méretben is ugyanakkorát akar, fel se próbálta..
Egyszer meg kiraktam facebookra álmaim farmerját, így látszott a cédulán, hol vettem, és azzal akartam lebeszélni, hogy kinyúlt (ami igaz sajna), de akkor meg meg azt mondta, adjam neki..:D Szóval nem könnyű, a legtöbb kifogásomra van valami erőszakos válasz..
Én sem vagyok hazudozós meg mismásolós típus és az ilyen piócáknak csak az használ, ha nyíltan (de nem bunkón) megmondod neki, hogy "ne haragudj, de nem mondom meg hol vettem, mert nem szeretném, ha megint ugyanolyat vennél, mint én, nagyon zavar."
Hidd el, az ilyen nem ért másból, sőt még sokszor ebből se. Ha megsértődik, az az ő baja. Esetleg ha nagyon muszáj jóban maradni, akkor ajánld föl zárásképp, hogy segítesz az ő nagyon szép, nőies alakjához és különleges egyéniségéhez illő ruhákat találni neki ;)
Na, ezt be fogom vetni, hogy segítek inkább olyasmit találni, ami elrejti, amit kell és ESZTÉTIKUSAN kiemeli, ami nőies rajta.:)
A kötekedő utolsónak: Sokat tettem azért, hogy olyan legyen! De nem a számok a lényegesek, és így nem is pontos, mert ő nem homokóra, hanem durván kibuggyan a csípőfarmerból és semmi dereka, szóval nyilván az ő méreteit nagyjából sem találtam el, de jóval testesebb, ez a lényeg. Ezért ilyen mértékű utánzásnak (hogy még méretre is) nincs értelme csak azért, hogy aztán a háta mögött rajta röhögjenek (a férfi kollégák is!). Főleg, hogy nem az alkata miatt teszik, hanem hogy mennyire nem annak megfelelően öltözködik. A "mindjárt szétreped a ruhája" nem hiszem, hogy bármilyen helyzetben jó benyomást kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!