Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért mondják azt sokan, hogy...

Miért mondják azt sokan, hogy egy női főnök sokkal rosszabb, mint egy férfi? Ez igaz?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam már ezt, és sok magyarázatot is hallottam. Pl valaki azt mondta, hogy azért rosszabb, mert a többi női alkalmazottat vetélytársként kezelik, vagy hasonlók.

Nem akarom mind leírni, de ennek az állításnak (persze tisztelet a kivételnek) van némi igazságalapja? Mert nem 1 embertől hallottam már ezt, és kíváncsi lettem.

Mit gondoltok? Mik a tapasztalataitok?

2014. ápr. 19. 20:56
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%
Szeretlek, utolsó kommentelő.
2014. ápr. 19. 21:38
 12/25 A kérdező kommentje:
A kérdésemet egyáltalán nem provokációnak szántam, csak érdekelnek a tapasztalatok. Nekem még nem volt főnököm. :)
2014. ápr. 19. 21:43
 13/25 anonim ***** válasza:
86%
Én tanultam erről, úgyhogy most elétek tárom az elismert közgazdász pszichológusok álláspontját: hosszas kutatás és elemzés után arra jutottak, hogy a vezető neme nem határozza meg, hogy jó vagy rossz vezető-e. :) Ahogy a külseje sem meghatározó (itt külön kitértünk a magasságra, mert van egy olyan tévhit, hogy az alacsony férfiak hajlamosabbak a diktaatorikus rendszer bevezetésére).
2014. ápr. 19. 21:59
 14/25 anonim ***** válasza:
83%
Nekem voltak női főnökeim. Kemények voltak, de igazságosak, nekem mind sokat segítettek. Ezért rühellem az általánosítást.
2014. ápr. 19. 22:38
 15/25 anonim ***** válasza:
40%

A pontozáson is látszik, milyen a női főnök. :)

Mindenki leírta a saját tapasztalatát, mivel az életből kiragadott saját tapasztalat, így nem is lehet más, csak hasznos.

Mivel a tartalmuk eléggé elmarasztaló a nőkre nézve, így a nők persze le is pontozták ezeket.

Mivel nem logikusan gondolkoznak, ha irányíthatnak valamit máris érzelmeket kevernek bele, és ilyen pitiáner bosszúkat csinálnak.

Magam részéről azt tudom mondani, soha többet női főnök. Az Isten mentsen meg tőlük!

Elég stresszes, mikor attól függ a munkahelyi légkör, vagy akár a munka megtartása vagy elveszítése is, mikor jön meg neki, vagy ki dicséri meg az új frizuráját, vagy ki kire hogy néz, vagy mondjuk ki merészel elmenni egy anyák napi ünnepélyre, mikor neki még nincs gyereke.

2014. ápr. 20. 04:07
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

Bírom ezen az oldalon, hogy mindenki osztja az észt, meg diszkrimináció, hímsovinizmus meg a tököm, de az ilyeneknek egy rohadt tapasztalata sem volt ilyen téren. Azok még jobbak, akik érvek nélkül pontozzák le a normális válaszokat, valami kicsinyes feminista bosszútól fűtve.

Volt tapasztalatom női főnökkel többször is. Mindig pozitívan álltam hozzá, aztán mindig előjött az illetőnek az igazi énje, és úgy bánt a beosztottaival, mint a szeméttel. Soha többet női főnököt!

2014. ápr. 20. 09:25
 17/25 anonim ***** válasza:
76%

a férfiak és nők közt szükségszerűen vannak genetikai-hormonális különbségek, amik meghatározzák a fizikai és a szellemi jellegüket. ebből adódóan vannak a nők többségére jellemző tulajdonságok, ami a férfiaknál ellenkezőleg/másképp van.

a nők és a férfiak MÁS szociális viszonyulásban élnek, munkájuk megítélése összességében szubjektív.

a nők általában AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉN érzelmeik befolyása alatt döntenek, ebből adódóan hajlamosak negatív értelmi kitörésekre munkahelyükön is. pozitívuma ugyanúgy lehet ennek is.

a férfiak ezzel szemben racionálisabbak, ami szintén lehet negatív is, ha érzéketlenségnek fordítjuk.

ami a fentieken túl mutat az az, hogy a férfiak alapvetően elemző jelleműek, ami egy cég vezetésénél előnyös, illetve jobban kezelik a stresszt.

ezek nem jelentik azt, hogy neked, mint alkalmazott tetszeni is fog, ahogy bánnak veled, de egy férfiak által vezetett cég nagyobb eséllyel lesz sikeres. vannak kivételesen férfias gondolkodású nők, de létszámuk elhanyagolható.

ha tapasztalatokról kérdezel, akkor csak szubjektív és egyedi eseteket fogsz megismerni, amiből fel lehet állítani egy statisztikát, de az nem lesz reprezentatív.

mondjuk inkább úgy, hogy "a nők jobb vezetők" reklám hamis állítás.

a férfiak és nők közt lévő társadalmi feszültség általában személyes okokból és tradíciókból adódik, de ez valójában csak hátráltatja a társadalmat, nem minősíthető egészséges versengésnek.

illetve tudni kell, hogy az alapvető primitív képességeinket lehet fejleszteni, így átmosható a határ a két sztereotípia között.

2014. ápr. 20. 13:13
 18/25 anonim ***** válasza:
84%

A férfi főnökökre nem jön rá havonta a hiszti-roham. :)

Az eddigi női főnökeim vagy eszméletlen bunkók voltak, vagy túl engedékenyek. Mikor eljött a vörös vendég, óránként váltogatták ezt a két személyiségjegyet.

a bunkó női főnököm ki akart rúgni, mert kávézni mertem munka közben, ami "rontja a teljesítményem, és amúgyse tudok egyszerre két dologra figyelni." Az engedékeny főnököm meg nem volt hajlandó kirúgni a semmit se csináló, a munkát másokra hárító munkatársam.

2014. ápr. 21. 00:17
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt több női és férfi főnököm. Általánosítani nem tudok és nem is akarok, mert volt rossz és jó is mindkét nemből.

De eddigi tapasztalataim szerint inkább dolgozok férfi főnökkel. Szeretem, hogy nem hisztiznek, nem esnek pánikba, és könnyen döntenek. Amúgy is, az üzletben nincs helye az érzelmeknek.

Egyébként a férfiak rövid távon tudnak jól teljesíteni, a nők meg hosszútávon. Ezért jobbak állítólag a nők a vezetésben.

De, ahogy itt többen írták, nem a nemiség a fő meghatározó, hanem a személyiség.

Egyszer én is szeretnék vezető pozícióba kerülni nőként, és remélem, hogy sikerül hasonlóként tennem, mint a #10-es.

2014. ápr. 27. 16:11
 20/25 anonim ***** válasza:
Saját tapasztalat alapján rosszabb a női..legalábbis nálunk az :(
2014. ápr. 29. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!